21 Ağustos 2025 Perşembe


09:20   YAYLALARıN KALBINE KONFORLU ULAŞıM: FıNDıKPıNARı–ARSLANKÖY YOLU MODERNLEŞTI   21:19   TARSUS’TA ÇOCUK İSTISMARı DAVASı BAŞLADı: BARO’NUN KATıLMA TALEBI REDDEDILDI   16:12   İMAMOĞLU, KADıKÖY’DEKI YURT AÇıLıŞıNA SILIVRI’DEN MESAJ GÖNDERDI   16:10   İMAMOĞLU’NUN DUYURUSUNU YAPTıĞı YURT AÇıLDı... ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI   16:08   BIRLEŞIK KAMU-İŞ’TEN HÜKÜMETIN ZAM TEKLIFINE PROTESTO   15:38   KONYA’DA 4 YAŞıNDAKI ÇOCUĞA İSTISMAR   14:45   ÖZEL: “TÜRKIYE’NIN EN ŞANLı DIRENIŞI YAŞANıYOR”   14:42   ATEŞKESTE GÖZLER İSRAIL’DE: HAMAS ’EVET’ DEDI, KARAR CUMA GÜNÜ   14:31   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, MIMARLAR ODASı ILE BIR ARAYA GELDI   14:28   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN “DOĞA DOSTU” ATıK YÖNETIMI   14:24   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA YÖNELIK SERAMIK SANATı EĞITIMI   13:01   TBMM ÖNÜNDE ARAÇ YAKAN ŞÜPHELI TUTUKLANDı: SORUŞTURMA DEVAM EDIYOR   09:23   TARSUS BELEDIYESI’NDEN ÖZBEK MAHALLESI’NE YENI ÇEHRE: TEMIZLIK VE ÇEVRE DÜZENLEMESI TAMAMLANDı   09:10   MERSIN’DE ÇIFTÇIYE CAN SUYU: BÜYÜKŞEHIR’DEN BINLERCE METRE SULAMA BORUSU DESTEĞI    19:11   CHP’DEN MERSIN’DE SAHA ATAĞı: AYHAN BARUT 19 MART DARBESININ FATURASıNı AÇıKLADı   18:10    TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA KAMERA ZORUNLULUĞU SÜRESI UZATıLDı   18:07   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN YEŞIL ALANLARA BÜYÜK DOKUNUŞ   18:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ONKOLOJI HASTALARıNA CAN SIMIDI ULAŞıM HIZMETI   17:48   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN AILELERE BÜYÜK DESTEK: “EBEVEYN YOLCULUĞU” SEMINERLERI ÜCRETSIZ BAŞLADı   17:43   YUMURTALıK BELEDIYESI’NDEN DIJITAL DEVRIM: SAHIL KART ILE TAM ŞEFFAFLıK DÖNEMI BAŞLADı  
 
     
   

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Medya kuruluşlarını, şirketleri, isim verip açıkça tehdit edenler, ülkesini yurt dışına şikayet edenler kaybedecekler”


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emekçiler ile İftar Programı`nda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel`in yaptığı boykot çağrısına tepki göstererek, “Medya kuruluşlarını, şirketleri, firmaları, isim isim verip açıkça tehdit edenler, ülkesini yurt dışına şikayet edenler de kaybedeceklerdir. Eğer ciddiysen, belli bir karaktere sahipsen, bu gençleri sokağa dökmek sana hiçbir şey kazandırmayacağı gibi kaybettirecektir” dedi.

 

Tarih : 26 Mart 2025 Çarşamba 21:13   Okunma : 270

(ANKARA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel`in yaptığı boykot çağrısına tepki göstererek, “Medya kuruluşlarını, şirketleri, firmaları, isim isim verip açıkça tehdit edenler, ülkesini yurt dışına şikayet edenler de kaybedeceklerdir. Eğer ciddiysen, belli bir karaktere sahipsen, bu gençleri sokağa dökmek sana hiçbir şey kazandırmayacağı gibi kaybettirecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Sergi Salonu`nda düzenlenen ``Emekçiler ile İftar Programı``nda konuştu. Erdoğan, şunları kaydetti:

``Emek, alın teri ve helal kazanç, bizim inanç ve kültür değerlerimizin merkezinde yer alır. Bu kavramlar, bizim adaletle, refahla, hakkaniyetle dolu tarihimizi adeta köşe taşları olmuştur. Göreve geldiğimiz günden beri çalışanın hakkını vermeye, adil bir çalışma iklimi insan etmeye gayret ettik. İşçilerimizin, memurlarımızın, sendikalarımızın ve tüm çalışanların şartlarını iyileştirmek, refah seviyelerini yükseltmek için çaba harcadık. Yasa ve mevzuat değişikliklerinden sendikal haklara, istihdam politikalarından fırsat eşitliğine, iş sağlığından sosyal güvenliğe, çalışma hayatının tüm kesimlerini kuşatan reformlar yaptık.

``2002 yılında 392 lira olan en düşük memur maaşı, 2025`te 43 bin 726 liraya yükselttik``

Son dönemde, devrim niteliğinde adımlar attık. Millete kan kusturan tek parti faşizminin yasakladığı 1 Mayıs`ı `Emek ve Dayanışma Günü` olarak resmi tatil ilan ettik. Kamu görevlilerimizin ücret artış oranlarını, zam ve tazminatlarını, sosyal desteklerini, çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyecek şekilde biz düzenledik. 2025 yılı ocak ayı itibarıyla enflasyon farkı ile memur maaşlarına yüzde 11,54 oranında zam yaptık. Böylece 2002 yılında 392 lira olan en düşük memur maaşı, 2025`te 43 bin 726 liraya yükseltmiş olduk. Ağustos ayı itibarıyla toplu iş sözleşmesi sürecini başlatacağız. Kamu görevlilerimizin sorunlarını 23 yıldır olduğu gibi yine yapıcı bir şekilde çözüme ulaştıracağız.

Kamu toplu iş sözleşmelerini, çerçeve anlaşma protokolüyle ilgili talepler sendikalar tarafından bize iletildi. Sosyal diyalog anlayışı içerisinde kamu işçilerimize, toplu iş sözleşmelerine ilişkin olarak bu süreci de yine bu dönemde tamamlayacağız.Bir önceki yıla göre yüzde 30 artış yapılan asgari ücreti, gelir vergisinden muaf tuttuk. İşverenlere sağladığımız asgari ücret desteğini sürdürüyoruz. Emeklilerimizin ikramiye, banka promosyonu gibi yeni haklardan istifade etmelerini sağladık. Sağlık ve sosyal güvenlik sistemini sorunsuz şekilde işler hale getirdik.``

CHP Genel Başkanı Özgür Özel`in Türkiye`de yaşanan son olaylarda, bazı medya kuruluşları ve şirketlere karşı yaptığı boykot çağrısını eleştiren Erdoğan, şunları söyledi:

“Sorumsuz boykot çağrılarıyla, tüccarın işiyle oynayan, işçinin ekmeğiyle oynayan, sanayiciyi ve girişimciyi batırmak için adeta çabalayan muhteris siyasetçilere, prim vermeyeceğiz. Türkiye için çalışan, 85 milyon için üreten, Türk ekonomisine katma değer sağlayan hiç kimseyi, hiçbir şirketimizi, onların insafına terk etmeyeceğiz. 28 Şubat`ta sermayeyi nasıl renklere ayıranlar kaybetmişse bugün de medya kuruluşlarını, şirketleri, firmaları, isim isim verip açıkça tehdit edenler, ülkesini yurt dışına şikayet edenler de kaybedeceklerdir.

Onlar ne yaparsa yapsın, bizler, Türkiye Yüzyılı`na giden yolda büyük ve güçlü Türkiye`yi hep birlikte el ele vererek inşa edeceğiz. Ana muhalefetin başındaki zat, tüm medya gruplarını, batıya şikayet ediyor. Sen nasıl bir insansın? Başka gidecek, çalacak kapı bulamadın mı? Eğer ciddiysen, belli bir karaktere sahipsen, bu gençleri sokağa dökmek sana hiçbir şey kazandırmayacağı gibi kaybettirecektir.``






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA