11 Şubat 2026 Çarşamba


18:22   DÜNYA BAKLIYAT GÜNÜ MERSIN’DE GÜÇLÜ MESAJLARLA KUTLANDı: BAKLIYAT GELECEĞIN GıDASı   16:14   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "İKTIDARA BOZUK TOHUM MESUT’LA GIDILMEZ, ZEYDAN’LA, MANSUR YAVAŞ‘LA, EKREM BAŞKAN’LA GIDILIR"   16:13   HATIMOĞULLARı’NDAN FIDAN’ıN "SURIYE AYAĞı BITTIKTEN SONRA IRAK AYAĞı DA VAR" SÖZLERINE YANıT: "YAPTıĞı BU AÇıKLAMAYı SÜRECIN RUHUNA UYGUN OLARAK GÖRMÜYORUZ"   13:09   EĞITIM SEN GENEL BAŞKANı IRMAK: TÜRKIYE YÜZYıLı MAARIF MODELI, ÖĞRENCILERI VE ÜLKENIN GELECEĞINI KARANLıĞA SÜRÜKLEMEKTEDIR   10:30   PINOKYO’NUN BÜYÜLÜ YOLCULUĞU MERSIN’DE SAHNEYE TAŞıNıYOR: “KUKLACı” YENIDEN PERDEDE!   09:27   MERSIN ROMAN ÖDÜLLERI’NDE EDEBIYAT RÜZGÂRı: 140 ESER ARASıNDAN “HALEP YOLU” BIRINCI OLDU   09:17   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN YEŞIL DÖNÜŞÜM HAMLESI   22:36   BAŞKAN SEÇER’DEN MECLIS’TE NET MESAJ: “6 ŞUBAT’ıN YARALARıNı EL BIRLIĞIYLE SARACAĞıZ   17:54   “BU TABLOYLA ÖVÜNÜLMEZ, UTANıLıR!” EMEKLILERDEN İKTIDARA DEPREM, KONUT VE GEÇIM İSYANı   16:44   MHP’NIN 57’NCI KURULUŞ YıL DÖNÜMÜ... DEVLET BAHÇELI: YEGANE SIYASI IRADE MHP VE CUMHUR İTTIFAKı’DıR   16:42   TBMM’DE ÖĞRENCILERE ISTISMAR DAVASı... ASU KAYA: "BIR ÇOCUK ‘RAHATSıZ EDILIYORUM’ DEDIĞINDE KARŞıSıNA SADECE ADALET ÇıKMALıDıR"   16:34   YENIŞEHIR’IN ‘MIKROIKLIM’ DEVRIMI AYVALıK’TA GÖRÜCÜYE ÇıKTı!   16:28   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN KENT DOKUSUNU KORUYAN MÜDAHALE    14:52   MAĞDUR AILELER TBMM’DE… SEVDA ERDAN KıLıÇ: "BU INSANLAR ACıLARıNı TEŞHIR ETMEK IÇIN DEĞIL, ADALETIN YOKLUĞUNU IFŞA ETMEK IÇIN BU MÜCADELEYI VERIYORLAR"   14:50   EMEP’LI MILLETVEKILERINDEN, BAKAN TUNÇ’A: "EPSTEIN BELGELERINDE ISIMLERI GEÇENLER HAKKıNDA BAKANLıĞıNıZCA BAŞLATıLMıŞ BIR INCELEME VAR Mı?"   14:50   DERVIŞOĞLU’NDAN MESUT ÖZARSLAN’A TEPKI: "SIZE VE PARTINIZE DUYULAN SEVGIYE ISTINADEN OY ALıYORSUNUZ O OYU BAŞKA PARTIYE CIRO EDEMEZSINIZ"   14:48   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN, "UMUT DAVASı"NıN GÖRÜLDÜĞÜ ANKARA ADLIYESI ÖNÜNDE KONUŞTU: "UĞUR MUMCU CINAYETININ PEŞINI BıRAKMAYACAĞıZ"   17:34   ÜMIT ÖZDAĞ: "ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK ISTEYENLER ÖNCE ŞEHIT KÜÇÜK’ÜN ANNE VE BABASıNA, ’BIZ SENIN EVLADıNı KATLEDEN TERÖRISTLERIN ELEBAŞıNı SERBEST BıRAKACAĞıZ’ DESINLER"   17:32   HAYATıNı KAYDEDEN POLIS MEMURU KESKIN IÇIN TÜVTÜRK ÖNÜNDE AÇıKLAMA: "’ÖLÜRSE ŞEHIT, VURURSA SUÇLU’ DÜZENI SON BULMALıDıR"   17:31   CHP’NIN YENI PARTI PROGRAMı BALıKESIR’DE TANıTıLDı: HAZıR OLUN, BIR DEVRIN SONUNA GELIYORUZ  
 
     
   

Vahap Seçer`den İmamoğlu açıklaması: "Amaç şu anda Cumhurbaşkanlığı yarışında en iddialı adayları susturmak"


Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Vekili seçimleri için Ankara`ya gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ekrem İmamoğlu`nun tutuklanmasına ilişkin, "Amaç şu anda Cumhurbaşkanlığı yarışında en iddialı adayları susturmak, genel seçimlerde en iddialı partiyi zayıflatmak, karıştırmak, onu yormak. İnanın bir siyasetçi olarak bekliyordum ama insanların bu kadar tepkisel olacağı aklıma gelmedi. Gerçekten ülkemle gurur duyuyorum, milletimle gurur duyuyorum. Demokrasi hassasiyetinin bu ülkede bu kadar gelişmiş olması 19 Mart`ı aslında bir anlamda Türkiye açısından çok önemli bir gün haline getirdi. Bunları aşacağız" dedi.

 

Tarih : 28 Mart 2025 Cuma 16:14   Okunma : 303

(ANKARA) - Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkan Vekili seçimleri için Ankara`ya gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Ekrem İmamoğlu`nun tutuklanmasına ilişkin, "Amaç şu anda Cumhurbaşkanlığı yarışında en iddialı adayları susturmak, genel seçimlerde en iddialı partiyi zayıflatmak, karıştırmak, onu yormak. İnanın bir siyasetçi olarak bekliyordum ama insanların bu kadar tepkisel olacağı aklıma gelmedi. Gerçekten ülkemle gurur duyuyorum, milletimle gurur duyuyorum. Demokrasi hassasiyetinin bu ülkede bu kadar gelişmiş olması 19 Mart`ı aslında bir anlamda Türkiye açısından çok önemli bir gün haline getirdi. Bunları aşacağız" dedi.

TBB ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun tutuklanmasının ardından, TBB`de bugün Başkan Vekili seçimi yapılıyor. Oy kullanmak için Ankara`ya gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yaşanan sürece ilişkin ANKA Haber Ajansı`na şu açıklamalarda bulundu:

"Kamuoyunu uzun süre hazırlayıp bu operasyonlar yapıldı. 2024 seçimlerinden sonra CHP`li belediyelere ve belediye başkanlarına yönelik operasyonlar ve nihayetinde 19 Mart`ta girişilen bir darbe söz konusu. Burada tabii ki demokrasi adına, adil yargılama ve hukuk devleti adına yapacağımız çok eleştiri var. Bundan sonra bu sorunları nasıl aşarız ona bakmak gerekiyor. Bir an önce hak yerini bulsun, adil bir yargılama olsun istiyoruz. Bu derece boş iddialarla başkanlarımız yıllarca içeride kalmasın ama bu bir temenni, asıl mesele Türkiye`de demokrasinin askıya alınma çabaları. RTÜK tarafından daha yeni televizyon kanallarına getirilen kapatma cezaları, yayın kesme cezaları, para cezaları. Demokrasiyi oluşturan bütün bileşenleri, bütün aktörleri susturma operasyonları bunlar. Amaç şu anda Cumhurbaşkanlığı yarışında en iddialı adayları susturmak, genel seçimlerde en iddialı partiyi zayıflatmak, karıştırmak, onu yormak.

"Hem cumhurbaşkanını seçtirmek hem partimizin iktidar yapmak için çalışacağız"

Bütün bu operasyonlar siyaseten bu hedeflere odaklanmıştı. Diğer taraftan vatandaşın haber alma özgürlüğünü kısıtlamak için kimin üzerine gideceksiniz; basının üzerine gideceksiniz. Basın son gelişmelerde sokakta olan biteni anlatması iktidarın işine gelmediği için basın susturuldu. Neden? Çünkü sokaktaki insanlar herhangi bir derneğin bir siyasi partinin yönlendirilmesiyle sokaklara çıkmadı. İnanın bir siyasetçi olarak bekliyordum ama insanların bu kadar tepkisel olacağı aklıma gelmedi. Gerçekten ülkemle gurur duyuyorum. Milletimle gurur duyuyorum. Demokrasi hassasiyetinin bu ülkede bu kadar gelişmiş olması 19 Mart`ı aslında bir anlamda Türkiye açısından çok önemli bir gün haline getirdik. Bunları aşacağız. Siyaset bunları aşacaktır. Tabii ki birilerinden yardım bekleyerek değil milletimizin gücüne inanarak, milletimizi buna ikna ederek, ilk yapılacak genel seçimlerde hem cumhurbaşkanını seçtirmek hem partimizin iktidar yapmak için çalışacağız.

Bu iktidarın yolu da her zaman söylüyorum bunu belediyelerden geçiyor. Onun için belediye başkanlarına yönelik bu kadar akıl almaz saldırılar var. Gerçekten `bu da mı olacaktı` dedirten hukuksuzluklar var çünkü belediyeler son derece büyük bir güç. Bugün burada Türkiye Belediyeler Birliği`nin Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu`ndan boşalan görevi 2026 yılına kadar sürdürecek olan Başkan Vekilini seçeceğiz. Adayımız Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar. Umut ediyorum bu salondan Zeydan Başkanımızı seçtirerek çıkacağız."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA