11 Şubat 2026 Çarşamba


01:29   AKıN GÜRLEK ADALET BAKANı, MUSTAFA ÇIFTÇI İÇIŞLERI BAKANı OLDU   18:22   DÜNYA BAKLIYAT GÜNÜ MERSIN’DE GÜÇLÜ MESAJLARLA KUTLANDı: BAKLIYAT GELECEĞIN GıDASı   16:14   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "İKTIDARA BOZUK TOHUM MESUT’LA GIDILMEZ, ZEYDAN’LA, MANSUR YAVAŞ‘LA, EKREM BAŞKAN’LA GIDILIR"   16:13   HATIMOĞULLARı’NDAN FIDAN’ıN "SURIYE AYAĞı BITTIKTEN SONRA IRAK AYAĞı DA VAR" SÖZLERINE YANıT: "YAPTıĞı BU AÇıKLAMAYı SÜRECIN RUHUNA UYGUN OLARAK GÖRMÜYORUZ"   13:09   EĞITIM SEN GENEL BAŞKANı IRMAK: TÜRKIYE YÜZYıLı MAARIF MODELI, ÖĞRENCILERI VE ÜLKENIN GELECEĞINI KARANLıĞA SÜRÜKLEMEKTEDIR   10:30   PINOKYO’NUN BÜYÜLÜ YOLCULUĞU MERSIN’DE SAHNEYE TAŞıNıYOR: “KUKLACı” YENIDEN PERDEDE!   09:27   MERSIN ROMAN ÖDÜLLERI’NDE EDEBIYAT RÜZGÂRı: 140 ESER ARASıNDAN “HALEP YOLU” BIRINCI OLDU   09:17   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN YEŞIL DÖNÜŞÜM HAMLESI   22:36   BAŞKAN SEÇER’DEN MECLIS’TE NET MESAJ: “6 ŞUBAT’ıN YARALARıNı EL BIRLIĞIYLE SARACAĞıZ   17:54   “BU TABLOYLA ÖVÜNÜLMEZ, UTANıLıR!” EMEKLILERDEN İKTIDARA DEPREM, KONUT VE GEÇIM İSYANı   16:44   MHP’NIN 57’NCI KURULUŞ YıL DÖNÜMÜ... DEVLET BAHÇELI: YEGANE SIYASI IRADE MHP VE CUMHUR İTTIFAKı’DıR   16:42   TBMM’DE ÖĞRENCILERE ISTISMAR DAVASı... ASU KAYA: "BIR ÇOCUK ‘RAHATSıZ EDILIYORUM’ DEDIĞINDE KARŞıSıNA SADECE ADALET ÇıKMALıDıR"   16:34   YENIŞEHIR’IN ‘MIKROIKLIM’ DEVRIMI AYVALıK’TA GÖRÜCÜYE ÇıKTı!   16:28   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN KENT DOKUSUNU KORUYAN MÜDAHALE    14:52   MAĞDUR AILELER TBMM’DE… SEVDA ERDAN KıLıÇ: "BU INSANLAR ACıLARıNı TEŞHIR ETMEK IÇIN DEĞIL, ADALETIN YOKLUĞUNU IFŞA ETMEK IÇIN BU MÜCADELEYI VERIYORLAR"   14:50   EMEP’LI MILLETVEKILERINDEN, BAKAN TUNÇ’A: "EPSTEIN BELGELERINDE ISIMLERI GEÇENLER HAKKıNDA BAKANLıĞıNıZCA BAŞLATıLMıŞ BIR INCELEME VAR Mı?"   14:50   DERVIŞOĞLU’NDAN MESUT ÖZARSLAN’A TEPKI: "SIZE VE PARTINIZE DUYULAN SEVGIYE ISTINADEN OY ALıYORSUNUZ O OYU BAŞKA PARTIYE CIRO EDEMEZSINIZ"   14:48   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN, "UMUT DAVASı"NıN GÖRÜLDÜĞÜ ANKARA ADLIYESI ÖNÜNDE KONUŞTU: "UĞUR MUMCU CINAYETININ PEŞINI BıRAKMAYACAĞıZ"   17:34   ÜMIT ÖZDAĞ: "ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK ISTEYENLER ÖNCE ŞEHIT KÜÇÜK’ÜN ANNE VE BABASıNA, ’BIZ SENIN EVLADıNı KATLEDEN TERÖRISTLERIN ELEBAŞıNı SERBEST BıRAKACAĞıZ’ DESINLER"   17:32   HAYATıNı KAYDEDEN POLIS MEMURU KESKIN IÇIN TÜVTÜRK ÖNÜNDE AÇıKLAMA: "’ÖLÜRSE ŞEHIT, VURURSA SUÇLU’ DÜZENI SON BULMALıDıR"  
 
     
   

“Madımak’ta Karanlık Perde Aralanmalı”


Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Sivas katliamının 26. yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamasında; “Madımak hala yanıyor. Gerici zihniyetle hesaplaşılmalı, Madımak’ta karanlık perde aralanmalıdır” dedi.

 

Tarih : 1 Temmuz 2019 Pazartesi 13:42   Okunma : 566

2 Temmuz 1993 yılında ölümsüz halk ozanı Pir Sultan Abdal`ı anmak üzere Sivas’ta bir araya gelen ozan, aydın ve sanatçılardan oluşan 35 canın, konakladıkları Madımak Oteli’nde yakılarak katledilmesinin; tarihe, ülkemizin bağrına düşmüş bir utanç ve kara leke olduğunu vurgulayan Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Hak, hukuk ve adaletle bağdaşmayan, bir insanlık suçu olan Madımak katliamı, Türkiye'yi karanlığa sürüklemek isteyenlerin; cumhuriyete, laikliğe, barışa, demokrasiye, hoş görüye, aydınlanmaya,  özgür düşünceye ve insanın yaşama hakkına yönelik bir saldırısıdır. Bu olayların bugüne kadar aydınlatılmamış olması, hukuka ve toplum vicdanına sığmamaktadır. Göstermelik yargılamalar sonucu, Sivas katliamının gerçek sorumluları yargılanamamıştır. Dava zaman aşımına uğratılarak, firari olan sanıklar özgürleştirilmiştir. Madımak hala yanıyor. Katillerin, onlara emir verenlerin, katliama seyirci kalanların, hatta açıklamalarıyla katliamcı güruhu destekleyen yöneticilerin 26 yıldır yargı önüne getirilmesi maalesef mümkün olmadı. Bu, insan hakkı ihlalidir. Katliamdan sağ kurtulan kişiler, katliamda hayatını kaybedenlerin aileleri ve biz hukukçular, 26 yıldır katliamı gerçekleştirenlerin ve katliamda sorumluluğu bulunan devlet görevlilerinin adalet önüne çıkarılması için mücadele etmekteyiz.  Madımak, 26 yıldır sönmeyen bir yangın ve hala adalet bekliyor. Bu karanlık perde aralanarak, bu ayrımcı ve gerici zihniyetle hesaplaşılmalıdır. Aksi takdirde, ülkemizde hoşgörü ve barış tohumlarının yeşermesi mümkün değildir” ifadesini kullandı.

“HİÇBİR İNSANLIK SUÇUNA SESSİZ KALMAYACAĞIZ”

Hukukun üstünlüğüne, adalete ve insan haklarına olan inançla Mersin Barosu olarak, hiçbir insanlık suçuna sessiz kalmadıklarını ve hiçbir zaman da sessiz kalmayacaklarını belirten  Yeşilboğaz, “Demokrasinin ışığı olan aydınlarımızın acısı yüreğimizde hiçbir zaman dinmeyecek. Katliamın yaşandığı Madımak Oteli’nin Utanç Müzesi yapılması gerekmektedir. Bundan tam 26 yıl önce Sivas katliamında hayatını kaybeden 33 aydını ve 2 otel görevlisini saygıyla ve rahmetle anıyor, katilleri, arkasındaki karanlık güçleri ve terörü lanetliyorum” şeklinde konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA