1 Mayıs 2025 Perşembe


01:20   CHP`LI GÜLCAN KıŞ: TELEF OLAN, BU HALKı YıLLARDıR YOKSULLUĞA MAHKÛM EDEN, LIYAKATSIZLIĞI ÖDÜLLENDIREN, GENÇLERI UMUTSUZLUĞA SÜRÜKLEYEN ÇÜRÜMÜŞ AKP IKTIDARı OLACAKTıR   22:08   AVUKATLAR “SEVGILI DOKTOR” ADLı TIYATRO OYUNUNU SAHNELEDI   20:02   İSVEÇLI GAZETECI MEDIN`IN “CUMHURBAŞKANı`NA HAKARET” DAVASı... AVRUPA PARLAMENTOSU MILLETVEKILI SJÖSTEDT: TÜRKIYE`DEKI GAZETECILERIN HABER YAPMAKTAN DOLAYı CEZALANDıRıLMALARı BIZI DERINDEN ENDIŞELENDIRIYOR   19:57   TÜLAY HATIMOĞULLARı: İSTANBUL`DA VE DÖRT BIR YANDA EKMEK, BARıŞ VE DEMOKRATIK TOPLUM MÜCADELEMIZI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ   19:53   İSTANBUL`DA 1 MAYıS`TA OLAĞANÜSTÜ ÖNLEMLER   19:49   CHP`LI ZEYBEK: İBB IŞTIRAK ŞIRKETLERLE ILGILI TÜM IHALE VE PROJELERIN BILGI-BELGELERININ TALEP EDILMESI SIYASI HESAPLAŞMANıN YENI TEZAHÜRÜDÜR   19:47   KARTALKAYA`DAKI OTEL YANGıNıNDA OĞLUNU KAYBEDEN DANıŞTAY 9. DAIRE BAŞKANı GENÇBAY SORUMLULARı SAYDı: BEN BUNA ORGANIZE KÖTÜLÜK DIYORUM   19:22   İMAMOĞLU`NDAN ERDOĞAN`A `KANAL İSTANBUL` ÇAĞRıSı: KANAL İSTANBUL REFERANDUMU IÇIN SANDıKLAR KURULSUN   19:09   TBMM GENEL KURULU... ALI MAHIR BAŞARıR: "AKıN GÜRLEK KADAR BIR TAŞ ADALETIN, YARGıNıN ÜZERINE DÜŞMÜŞ"   18:52   CHP`LI TANAL: TUTUKLULUK SÜRESI 30 GÜNÜ GEÇEN ÖĞRENCILERIN, BILGILENDIRILMEDEN SEGBİS ÜZERINDEN SAVUNMALARı ALıNMAK ISTENIYOR   18:41    BAŞKAN TUNCER’DEN 1 MAYıS EMEK VE DAYANıŞMA GÜNÜ MESAJı   18:31   İSVEÇLI GAZETECI JOAKIM MEDIN`E "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇUNDAN 11 AY 20 GÜN HAPIS CEZASı   18:02   ALI BABACAN: “İNSANLARıN AKLıYLA ALAY ETMEYIN, DOĞRULARı SÖYLEYIN”   17:58   ANKARA BAROSU HAYVAN HAKLARı MERKEZI BAŞKANı GÜRSOY`DAN HAYVANLARı EVINDE ÖLDÜREN DOKTORA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "SERI KATILLER ÖNCE HAYVANLARLA BAŞLıYOR, DAHA SONRA INSANLARA SIRAYET EDIYOR"   17:55   “YENIDOĞAN ÇETESI" DAVASıNDA TUTUKLU 10 SANıĞA TAHLIYE   17:27   KARTALKAYA OTEL YANGıNıNDA KıZı VE TORUNUNU KAYBEDEN SEMA ŞAHIN: ``YAŞAMAM GEREKIYOR. BEN BU DAVANıN SONUNU GÖRECEĞIM``   17:21   İBB SORUŞTURMASıNDA GÖZALTıNA ALıNAN OTEL MÜDÜRLERI SERBEST BıRAKıLDı   17:17   CHP`LI KAYA`DAN, AILE VE SOSYAL HIZMETLER BAKANı GÖKTAŞ`A: "GENÇLERIN ASıL IHTIYACı MOBILYA INDIRIMI DEĞIL, GELECEK GÜVENCESI"   17:13   CHP`NIN KONYA MITINGI... CHP KONYA MILLETVEKILI BARıŞ BEKTAŞ: “AK PARTI`NIN KALESI VARSAYıLAN KONYA`DAKI MITINGIMIZE CIDDI BIR KATıLıM BEKLIYORUZ”   16:54   TİP GENEL BAŞKANı ERKAN BAŞ: "ŞAFAK OPERASYONLARıYLA ADALETI KATLETMEYE DEVAM EDERKEN, BIR TARAFTAN DA PAKETLER AÇıYORLAR"  
 
     
   

Çin, ABD ile Çin aleyhine ticaret anlaşmaları konusunda diğer ülkeleri uyardı


Çin Ticaret Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada, diğer ülkelerin Çin`in zararına olacak şekilde ABD ile daha kapsamlı ekonomik anlaşmalar yapmaları halinde Pekin`in buna kararlı şekilde karşılık vereceği belirtildi. Bakanlık, Washington`u gümrük vergilerini kötüye kullanmakla suçladı.

 

Tarih : 21 Nisan 2025 Pazartesi 11:22   Okunma : 341

(ANKARA) - Çin Ticaret Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada, diğer ülkelerin Çin`in zararına olacak şekilde ABD ile daha kapsamlı ekonomik anlaşmalar yapmaları halinde Pekin`in buna kararlı şekilde karşılık vereceği belirtildi. Bakanlık, Washington`u gümrük vergilerini kötüye kullanmakla suçladı.

Çin Ticaret Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada, Çin`in aleyhine olacak herhangi bir anlaşmaya kesinlikle karşı çıkacakları ve “kararlı ve karşılıklı şekilde karşılık verecekleri” belirtildi. Bloomberg`in haberine göre Çin Ticaret Bakanlığı`nın açıklaması Trump yönetiminin, bazı ülkeleri Çin ile olan ticaretlerini sınırlamaya zorladığı iddialarına cevaben yapıldı. Haberde yer alan iddiaya göre Beyaz Saray, Çin ile olan ticaretlerini sınırlamayanlara mali yaptırımlar ve gümrük vergileri uygulama yoluyla baskı kurmayı planlıyor. Bakanlık sözcüsü, “ABD, tüm ticaret ortaklarına karşı sözde ‘karşılıklılık` adı altında gümrük vergilerini kötüye kullanıyor ve tüm tarafları sözde ‘karşılıklı vergi` görüşmelerine zorlamaya çalışıyor” dedi.

Çin, kendi hak ve çıkarlarını koruma konusunda kararlı ve yetkin olduğunu, aynı zamanda tüm taraflarla dayanışmayı güçlendirmek istediğini belirtti. Batı medyasına göre Pekin, çarşamba günü gayriresmi bir Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısı düzenleyecek ve ABD`yi zorbalıkla suçlayarak, gümrük vergilerini silah haline getirerek küresel barış ve kalkınma çabalarını gölgelemekle itham edecek.

Dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki ticaret savaşında Çin`in söylemi sertleşirken Beyaz Saray geçen hafta Çin Devlet Başkanı Xi Jingping`in ABD Başkanı`nı telefonla aramasını beklediklerini söylemişti. ABD Başkanı Donald Trump, 2 Nisan`da Çin hariç çok sayıda ülkeye yeni gümrük vergilerini askıya almıştı. Böylece, Çin en ağır vergilere maruz kalan ülke oldu.

Washington, Çin`den ithal edilen ürünlerdeki gümrük vergilerini yüzde 145`e kadar yükseltti. Buna karşılık Pekin de ABD ürünlerine yüzde 125 oranında misilleme vergileri uyguladı. Bu karşılıklı hamleler, iki ülke arasında fiilen bir ticaret ambargosu oluşturdu. Geçen hafta Çin, kendi uyguladığı genel vergi oranlarında daha fazla artış olmayacağını belirtmişti.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA