16 Ağustos 2025 Cumartesi


20:06   TOLGA GÖKÇELI MEZITLI İLÇE BAŞKANLıĞı’NA ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   16:58   MEZITLI BELEDIYE ZABıTASı’NDAN SıKı DENETIM   16:55   BAŞOĞLU KABLO IDEF 2025’E TÜRKIYE’NIN SAVUNMA SANAYISINE MILLI ÇÖZÜMLERIYLE GÜÇ KATTı!   16:44   "ÇÖPTEN KURTARDı": İŞÇILER GÖZALTıNA ALıNAN BAŞKANLARıNA SAHIP ÇıKTı   16:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SON OPERASYONA TEPKI   16:37   AYDıN BÜYÜKŞEHIR’DE ’İSTIFA ET, YOKSA İŞSIZ KALıRSıN’ İDDIASı!   11:48    MERSIN BÜYÜKŞEHIR, İKLIM KRIZINE KARŞı YOL HARITASıNı BELIRLEDI: “MERSIN İKLIME HAZıR” PROJESI BAŞLADı   11:44   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “HALK SEFALETLE, YANDAŞ SERVETLE KARŞı KARŞıYA – ŞIMŞEK KAÇAMAK YANıT VERDI”   11:43   BEYOĞLU BELEDIYE BAŞKANı İNAN GÜNEY, GÖZALTıNA ALıNMADAN ÖNCE AILESIYLE PAYLAŞTıĞı FOTOĞRAFLA MESAJ VERDI   11:15   BAKAN ŞIMŞEK: BRÜT REZERVLER TARIHI ZIRVEDE, TL MEVDUAT PAYı YÜKSELDI   09:30   VAHAP SEÇER’DEN AYDıNCıK’A TAM DESTEK: 1.4 KILOMETRELIK CADDE BAŞTAN SONA YENILENDI   07:56   İBB’YE YÖNELIK SORUŞTURMA DERINLEŞIYOR: CHP’LI BAŞKAN İNAN GÜNEY DAHIL 44 KIŞI İÇIN GÖZALTı   23:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: GERÇEK CHP’LI TEHDIDE, ŞANTAJA PABUÇ BıRAKMAZ   16:19   ÖZLEM ÇERÇIOĞLU: "AK PARTI ÇATıSı ALTıNDA HIZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞIM"   16:16   ÖZGÜR ÖZEL, ’İBB BORSASı’NA ILIŞKIN BELGE AÇıKLADı... ÖZEL: "ALLAH BUNDAN SONRA AK PARTI’YE AYDıN’DA KOLAYLıK VERSIN, MILLET MILLI IRADE HıRSıZLıĞıNı AFFETMEZ”   14:23   YENIŞEHIR BELEDIYESI SILIFKE’DE YANGıN SÖNDÜRME ÇALıŞMALARıNA DESTEK VERDI   14:19   İBB SORUŞTURMASı TUTUKLUSU IŞ ADAMı KAPKI’DEN, AVUKAT BIRINCI’YE SUÇ DUYURUSU   13:54   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "İBB BORSASı" İDDIASı: "AK TOROSLAR ÇETESI ÇÖKÜYOR"   13:53   AYDıN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÇERÇIOĞLU, CHP’DEN ISTIFA ETTI   13:40   SILIFKE’DE YANGıN KABUSU: BÜYÜKŞEHIR, 87 PERSONEL VE 53 ARAÇLA MÜDAHALE EDIYOR  
 
     
   

Nureddin Yıldız`ı protesto eylemleri nedeniyle gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine adliye önünde destek açıklaması


Çeşitli üniversitelerden öğrenciler, 6 yaşındaki çocuğun evlenebileceğine ilişkin sözleri nedeniyle tepki çeken ilahiyatçı Nureddin Yıldız`ın üniversitelerindeki bir etkinliğe katılmasına karşı eylem yaptıkları için gözaltına alınan Boğaziçili öğrencilere destek olmak için İstanbul Adalet Sarayı önünde bir araya geldi. Öğrenciler adına yapılan açıklamada, “Ana akım medya yine sırtını ezilenlere dönerek yaşanan polis şiddetini haberleştirmek yerine, öğrencilere hedef göstermeyi tercih etti. Ancak biz susmayacağız.” denildi.

 

Tarih : 14 Mayıs 2025 Çarşamba 16:32   Okunma : 1168

(İSTANBUL) - Çeşitli üniversitelerden öğrenciler, 6 yaşındaki çocuğun evlenebileceğine ilişkin sözleri nedeniyle tepki çeken ilahiyatçı Nureddin Yıldız`ın üniversitelerindeki bir etkinliğe katılmasına karşı eylem yaptıkları için gözaltına alınan Boğaziçili öğrencilere destek olmak için İstanbul Adalet Sarayı önünde bir araya geldi. Öğrenciler adına yapılan açıklamada, “Ana akım medya yine sırtını ezilenlere dönerek yaşanan polis şiddetini haberleştirmek yerine, öğrencilere hedef göstermeyi tercih etti. Ancak biz susmayacağız.” denildi.

"Dayak yiyen kadın sabaha kadar şükretsin”, "6 yaşında çocukla evlenilebilir" şeklinde sözleri nedeniyle tepki çeken ilahiyatçı Nureddin Yıldız, dün Boğaziçi Üniversitesi`ndeki bir etkinliğe konuşmacı olarak katıldı. Konuşmasına karşı çıkan öğrencilerden biri Yıldız`ı yumurta atarak protesto etti. İlahiyatçı Yıldız`ın üniversitelerine konuşmacı olarak davet edilmesini protesto eden öğrenciler bir süre sonra polis tarafından ablukaya alındı. 

“Çevik Kuvvet, öğrencileri değil; kadın düşmanlarını, çocuk istismarını aklayanları koruduklarını gösterdi”

Boğaziçi Üniversitesi (BOUN), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Koç Üniversitesi ve Galatasaray Üniversitesi gibi birçok üniversiteden öğrenciler, Nureddin Yıldız`ı protesto eylemleri nedeniyle gözaltına alınan arkadaşları için İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı.

Öğrenciler adına açıklama yapan Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi Boran Deniz Kuş, şunları söyledi:

“Dün Boğaziçi Üniversitesinde, İslam Araştırmaları Kulübü tarafından kadına yönelik şiddeti ve çocuk istismarını meşrulaştıran söylemleriyle tanınan Nureddin Yıldız`ın konuşmacı olacağı bir etkinlik düzenlenmek istendi.

Boğaziçi`ndeki 40`tan fazla kulüp ve topluluk etkinliğe karşı ortak bir tutum aldı. Öğrenciler, bu şahsın kampüste yer almasını istemediklerini açıkça ifade etti. Buna rağmen, etkinlik öncesinde kampüse servis araçlarıyla çevik kuvvet ekipleri sokuldu; etkinliğin yapılacağı bina, özel güvenlik ve polisler tarafından barikatlarla çevrelendi.

Kadınları ve LGBTİ+ bireyleri açıkça hedef alan bu zihniyete karşı basın açıklamamızı okuduğumuz sırada, çevik kuvvet ekipleri kampüs içerisinde ilerlemeye başladı. Öğrencilerin etrafını sararak abluka oluşturan ekipler, fiziksel şiddet uygulayarak, açıkça öğrencileri değil; kadın düşmanlarını, çocuk istismarını aklayanları koruduklarını gösterdi.

“Vücutlarından kan aka aka alandan çıkmaya çalışan öğrencilere tanıklık ettik”

Polisin saldırısı sırasında pek çok arkadaşımız yaralandı. Vücutlarından kan aka aka alandan çıkmaya çalışan öğrencilere tanıklık ettik. En güvenli alanlarımız olması gereken kampüsümüzde bir yandan gerici gruplar tarafından hedef gösterilirken, diğer yandan onları koruyan polis şiddetine maruz bırakıldık. Yaklaşık 100 arkadaşımız abluka altına alınarak işkenceyle gözaltına alındı. Şu anda yalnızca Boğaziçi öğrencileri değil; onlarca üniversiteden sıra arkadaşlarımızla birlikte Çağlayan Adliyesi önünde, gözaltındaki arkadaşlarımız için nöbetteyiz.

“Maçka`da Cumhurbaşkanına hakaret gerekçesiyle gözaltına arkadaşlarımız için de buradayız”

İki gün önce Maçka`da Cumhurbaşkanına hakaret gerekçesiyle arkadaşlarımız gözaltına alındı. Bugün onlar için de buradayız. Bu gözaltılar iktidarın tahammülsüzlüğünün ve gençliğe yönelik baskı politikalarının bir göstergesidir. Bu gözaltılar da bizlere, üniversitelerden meydanlara kadar her alanda ifade özgürlüğümüzün gasbedilmeye çalışıldığını bir kez daha göstermiştir. Arkadaşlarımızın yanındayız; susturulmaya çalışılan her söz, bizim sözümüzdür.”

Ana akım medyanın kendilerine sırtını döndüklerini, polis şiddetini değil, öğrencileri hedef gösterdiklerini vurgulayan öğrenciler, gözaltındaki tüm arkadaşlarının ve "tüm siyasi tutsakların" derhal serbest bırakılmasını, polislerin üniversitelerden çıkarılmasını, öğrencilere "işkence eden" polislerin yargılanmasını talep ettiler.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA