29 Ekim 2025 Çarşamba


23:28   102 METRELIK BAYRAKLA CUMHURIYET’E YÜRÜYEN MERSIN   14:26   MERSINLI ÖĞRENCILER, CUMHURIYET COŞKUSUNU BAŞKAN SEÇER’LE PAYLAŞTı   14:25   CHP’LI KıŞ: “BIR ASıR ÖNCE YAKıLAN O MEŞALE, BUGÜN DE YOLUMUZU AYDıNLATıYOR”   14:23   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı ALI BOLTAÇ’TAN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   14:21   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN COŞKULU CUMHURIYET KONSERI   14:19   AKDENIZ BELEDIYESI BAŞKAN V. ZEYIT ŞENER’DEN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   10:13   MERSIN’DE MEME KANSERINE KARŞı BILINÇLI ADıM: EMEKLI EVLERINDE HAYAT KURTARAN EĞITIM   16:28   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı KAPSAMıNDA GERÇEKLEŞTIRILECEK SEFO KONSERINE DAVET   16:25   TOROSLAR’DA CUMHURIYET DOĞA YÜRÜYÜŞÜ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTI   16:21   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   16:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, MEME KANSERI FARKıNDALıĞıNA DIKKAT ÇEKTI   11:16   EĞITIMDE SıCAK DESTEK: MERSIN’DE 3 BIN ÖĞRENCIYE HEM KURS HEM ÖĞLE YEMEĞI   22:29   ESKIŞEHIR’DE ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “CASUS ARAYACAKSAN, HAIN ARAYACAKSAN ONLARDA ARA”    22:10   “MERSIN GENÇLIK FESTIVALI’NE TEOMAN DAMGASı! MEYDANı İNLETEN GECE…”   19:19   MIMARLıK FESTIVALI ADANA’DA HAYAT BULDU: KÜLTÜR, KENT VE İNSAN BULUŞTU   11:43   “YARGı SOPA OLMAZ, KÜLTÜR YANDAŞLARA TESLIM EDILEMEZ!”   11:36   SEÇER’DEN YENIŞEHIR’DE TARIHI MESAJ: “CHP’LI ÜYELER SOKAKTA VICDANıMıZ OLMALı”   07:22   İMAMOĞLU’NA DESTEK YOLCULUĞU POLIS TARAFıNDAN DURDURULDU   07:10   “AKDENIZ’IN NABZı CHP’DE ATıYOR: SEÇER’DEN BIRLIK, ADALET VE DIRLIK VURGUSU”   10:14   MERSIN GENÇLIĞI BILIMLE, SANATLA VE MÜZIĞIN RITMIYLE BULUŞTU  
 
     
   

Büyükşehir’in Tavuskuşlu Kavşak’taki Düzenlemesi Trafiği Rahatlattı


Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, 100. Yıl Caddesi ile Nevit Kodallı Caddesi’nin kesişim noktasında yer alan ve halk arasında ‘Tavuskuşlu Kavşak’ olarak bilinen bölgede yaptığı düzenlemelerle trafik akışını hızlandırdı, güvenliği artırdı. Akıllı Ulaşım Sistemleri kapsamında kurulan Loop Tabanlı Sinyalizasyon Sistemi sayesinde kavşaktaki yoğunluk anlık olarak analiz ediliyor, araç geçişleri daha kontrollü ve hızlı hale geliyor. Önceden sinyalizasyon olmayan bölgede, artık yayalar da güvenle karşıdan karşıya geçebiliyor.

 

Tarih : 17 Temmuz 2025 Perşembe 08:58   Okunma : 361

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent trafiğini daha güvenli ve akıcı hale getirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı koordinesinde 2,5 Çevre Yolu üzerindeki 100. Yıl Caddesi ile Nevit Kodallı Caddesi’nin kesişim noktasında yer alan ve halk arasında ‘Tavuskuşlu Kavşak’ olarak bilinen bölgede trafik güvenliğini artırmaya yönelik yeni kavşak düzenlemesi yapıldı.

Kavşakta yaşanan yoğunluk sebebiyle sağa dönüş adaları oluşturularak, kavşak şeritleri yeniden düzenlendi. Bu düzenlemelere ek olarak, Büyükşehir’in Akıllı Ulaşım Sistemleri kapsamında Loop Tabanlı Kavşak Sistemi de kuruldu. Sistem, kavşaktaki yoğunluk durumuna göre sinyal sürelerini otomatik olarak ayarlayarak, yoğun olan yöne daha fazla yeşil ışık süresi tanıyor. Böylece hem araç geçişleri hızlandı, hem de trafik kazalarının önüne geçilmeye başlandı. Önceden sinyalizasyonun bulunmadığı kavşakta yayalar karşıdan karşıya geçişte zorluk yaşarken, artık ışıklı sistem sayesinde güvenli geçiş sağlayabiliyor. Büyükşehir Belediyesi, kent trafiğini rahatlatmak ve güvenliği artırmak amacıyla akıllı ulaşım yatırımlarına devam edecek.

Ay: “Vatandaşlardan olumlu yönde tepkiler alıyoruz”

Ulaşım Dairesi’ne bağlı Trafik Hizmetleri’nde Teknik Sorumlu olarak görev yapan Bilal Ay çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Sağa dönüş adaları belirledik. Sağa dönüş adalarıyla kavşak şerit disiplinlerini ayarlayarak, Akıllı Ulaşım Sistemlerinden Loop Tabanlı Kavşak Sistemi’ni buraya kurduk ve kazaların önüne geçmeye çalıştık. Vatandaşlardan, trafik kazalarıyla alakalı çok fazla şikayet geliyordu. Ulaşım Sistemleri Birimimiz bununla ilgili çalışmasını yaptı. Yol Yapım Birimleriyle birlikte yola müdahalede bulunduk. Loop Tabanlı Sistem ile kavşak yoğunluğuna göre kavşağın yoğun olan kısmına daha fazla yeşil süresi veriliyor. Bu şekilde kazaların önüne geçtik. Vatandaşlardan da şu anda olumlu tepkiler alıyoruz. Mersin trafiğini iyileştirmek için çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

Kavşak düzenlemesinden sürücüler memnun

Uzun zamandır bölgede ikamet ettiğini söyleyen sürücülerden Aydın Bacanak, “Bu mahallede yetiştim. Böyle daha iyi oldu. Önceden millet şaşırıyordu” dedi.

Kavşaktan bisikletiyle geçen Ethem Demir, “Çok memnunuz, elinize sağlık. Önceye göre daha iyi proje oldu. Değişmiş, güzel olmuş” ifadelerine yer verdi.

Sürücülerden Kamil Bal, “Çok memnun olduk. Bunun gibi çok yerler de yapıldı. Ama bu çok güzel oldu” ifadelerini kullandı.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA