4 Şubat 2026 Çarşamba


10:05   ANAMUR’DA DERS SEÇIMI MANEVI KAZANCA DÖNÜŞTÜ: KUR’AN-ı KERIM HEDIYESIYLE ANLAMLı BULUŞMA   09:22   GENÇ İŞSIZLIĞINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI: AKDENIZ’DE “GENÇ ADıMLAR KARIYER YOLU” BAŞLADı   09:19   MERSIN ROMAN ÖDÜLÜ’NDE REKOR BAŞVURU: 140 ESER ARASıNDAN “HALEP YOLU” BIRINCI SEÇILDI   01:10   “GROSERI’DEN RAMAZAN’A ÖZEL İFTAR: ALıŞVERIŞI BIRLIK SOFRASıNA TAŞıYOR”   16:06   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL’DEN EPSTEIN BELGELERINDE ADı GEÇEN MÜCAHIT ÖREN’E TEPKI: LAYıĞıNı BULACAKSıN IFTIRACı   16:05   MUSTAFA DESTICI’DEN, EPSTEIN OLAYıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "ÇOCUKLARA DOKUNANıN YAŞAMA HAKKı OLMAMALıDıR"   16:04   KIEV’I ZIYARET EDEN NATO GENEL SEKRETERI RUTTE: UKRAYNA’YA DESTEK DEVAM EDECEK   15:01   KADıGIL, KıZıNıN ISTISMARA UĞRADıĞıNı IDDIA EDEN ANNEYI ZIYARET ETTI... KADıGIL’DEN BAKAN TUNÇ’A: “BELEDIYE BAŞKANLARıNı TUTUKLAMAKTAN VAKIT BULUP TECAVÜZCÜLERLE ILGILENMEYE ZAMANıN OLACAK Mı?”   14:42   ÜMIT ÖZDAĞ’DAN DEVLET BAHÇELI’YE TEPKI: "ARTıK ATATÜRK’ÜN KURDUĞU TÜRKIYE CUMHURIYETI ILE ÖCALAN VE PKK’NıN ŞARTLARıNA TESLIMIYET ARASıNDA BIR SEÇIM ZAMANı"   14:41   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, EPSTEIN DOSYASı VE TÜRKIYE’DEKI KAYıP ÇOCUKLARı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   11:25   6 ŞUBAT’ıN ÜÇÜNCÜ YıLıNDA ADıYAMAN’DA ANMA SEFERBERLIĞI: GENEL BAŞKAN 4 ŞUBAT’TA KENTTE OLACAK   10:15   17 YAŞıNDA GIRIŞIMCILIK: AKDENIZ BELEDIYESI GENÇLERIN HAYALLERINI ATÖLYEYE DÖNÜŞTÜRÜYOR   10:10   SELIN İZLERI SILINIYOR: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SAHILLERE 150 KAMYONLUK TEMIZLIK OPERASYONU   09:55   3 YıL GEÇTI, HATAY HÂLÂ AYAKTA KALMA MÜCADELESINDE: KONTEYNER KENTTE HAYAT DURDU   09:50   HATAY’DAN ÇARPıCı ÇAĞRı: “VAN’DA 6 YıL UZATıLAN MÜCBIR SEBEP, ASRıN FELAKETINDE 3 YıLDA BITIRILDI”   09:23   BERAT KANDILI’NDE MERSIN’DE GÖNÜLLERI ISıTAN PAYLAŞıM: BÜYÜKŞEHIR’DEN 13 İLÇEDE 15 BIN KANDIL SIMIDI   09:14   TARSUS’TA BERAT KANDILI’NIN BEREKETI SOKAKLARA TAŞTı   07:56   SAADET PARTISI’NDE MERSIN MESAJı: BOZYAZı VE ANAMUR KONGRELERINE YOĞUN KATıLıM   16:36   BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKAN VEKILI ÇEBI: "BAŞKANıMıZ SAYıN MEHMET MURAT ÇALıK’A YÖNELIK UYGULAMALARA ARTıK SON VERILMELI"   16:35   ÖZGÜR ÖZEL GAZIANTEP’TE... ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A: "SANDıK GELIYOR, HESAP ORADA GÖRÜNECEK"  
 
     
   

Büyükşehir’in Tavuskuşlu Kavşak’taki Düzenlemesi Trafiği Rahatlattı


Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, 100. Yıl Caddesi ile Nevit Kodallı Caddesi’nin kesişim noktasında yer alan ve halk arasında ‘Tavuskuşlu Kavşak’ olarak bilinen bölgede yaptığı düzenlemelerle trafik akışını hızlandırdı, güvenliği artırdı. Akıllı Ulaşım Sistemleri kapsamında kurulan Loop Tabanlı Sinyalizasyon Sistemi sayesinde kavşaktaki yoğunluk anlık olarak analiz ediliyor, araç geçişleri daha kontrollü ve hızlı hale geliyor. Önceden sinyalizasyon olmayan bölgede, artık yayalar da güvenle karşıdan karşıya geçebiliyor.

 

Tarih : 17 Temmuz 2025 Perşembe 08:58   Okunma : 420

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent trafiğini daha güvenli ve akıcı hale getirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı koordinesinde 2,5 Çevre Yolu üzerindeki 100. Yıl Caddesi ile Nevit Kodallı Caddesi’nin kesişim noktasında yer alan ve halk arasında ‘Tavuskuşlu Kavşak’ olarak bilinen bölgede trafik güvenliğini artırmaya yönelik yeni kavşak düzenlemesi yapıldı.

Kavşakta yaşanan yoğunluk sebebiyle sağa dönüş adaları oluşturularak, kavşak şeritleri yeniden düzenlendi. Bu düzenlemelere ek olarak, Büyükşehir’in Akıllı Ulaşım Sistemleri kapsamında Loop Tabanlı Kavşak Sistemi de kuruldu. Sistem, kavşaktaki yoğunluk durumuna göre sinyal sürelerini otomatik olarak ayarlayarak, yoğun olan yöne daha fazla yeşil ışık süresi tanıyor. Böylece hem araç geçişleri hızlandı, hem de trafik kazalarının önüne geçilmeye başlandı. Önceden sinyalizasyonun bulunmadığı kavşakta yayalar karşıdan karşıya geçişte zorluk yaşarken, artık ışıklı sistem sayesinde güvenli geçiş sağlayabiliyor. Büyükşehir Belediyesi, kent trafiğini rahatlatmak ve güvenliği artırmak amacıyla akıllı ulaşım yatırımlarına devam edecek.

Ay: “Vatandaşlardan olumlu yönde tepkiler alıyoruz”

Ulaşım Dairesi’ne bağlı Trafik Hizmetleri’nde Teknik Sorumlu olarak görev yapan Bilal Ay çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Sağa dönüş adaları belirledik. Sağa dönüş adalarıyla kavşak şerit disiplinlerini ayarlayarak, Akıllı Ulaşım Sistemlerinden Loop Tabanlı Kavşak Sistemi’ni buraya kurduk ve kazaların önüne geçmeye çalıştık. Vatandaşlardan, trafik kazalarıyla alakalı çok fazla şikayet geliyordu. Ulaşım Sistemleri Birimimiz bununla ilgili çalışmasını yaptı. Yol Yapım Birimleriyle birlikte yola müdahalede bulunduk. Loop Tabanlı Sistem ile kavşak yoğunluğuna göre kavşağın yoğun olan kısmına daha fazla yeşil süresi veriliyor. Bu şekilde kazaların önüne geçtik. Vatandaşlardan da şu anda olumlu tepkiler alıyoruz. Mersin trafiğini iyileştirmek için çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.

Kavşak düzenlemesinden sürücüler memnun

Uzun zamandır bölgede ikamet ettiğini söyleyen sürücülerden Aydın Bacanak, “Bu mahallede yetiştim. Böyle daha iyi oldu. Önceden millet şaşırıyordu” dedi.

Kavşaktan bisikletiyle geçen Ethem Demir, “Çok memnunuz, elinize sağlık. Önceye göre daha iyi proje oldu. Değişmiş, güzel olmuş” ifadelerine yer verdi.

Sürücülerden Kamil Bal, “Çok memnun olduk. Bunun gibi çok yerler de yapıldı. Ama bu çok güzel oldu” ifadelerini kullandı.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA