11 Ağustos 2025 Pazartesi


16:40   TBMM’DEKI KOMISYONDA GÖREV ALACAK YENI 3 ÜYE BELLI OLDU   16:39   ÇANAKKALE’DEKI ORMAN YANGıNA MÜDAHALE EDILIYOR   16:37   SıNDıRGı’DA AĞıR HASAR ALAN MARKETI TAHLIYE EDEN YURTTAŞ: “BURADA DEVLET YOK. HANI SEFERBERLIK, HANI YARDıM?”   15:55   TOROSLARIN ZİRVESİNDE YÖRÜK ŞENLİĞİ   15:06   İSRAIL’IN DÜZENLEDIĞI SALDıRıDA 5 GAZETECI HAYATıNı KAYBETTI   15:05   TUTUKLU ZEYDAN KARALAR’DAN, KENDISI IÇIN "ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ" BAŞLATAN GENÇLERE TEŞEKKÜR   15:04   ÖZGÜR ÖZEL’DEN, EREN BÜLBÜL VE FERHAT GEDIK IÇIN ANMA MESAJı   15:02   CHP’LI KıŞ’TAN BAKAN URALOĞLU’NA TEPKI   15:01   CHP’LI TALAT DINÇER: "BU UYGULAMA, ANADOLU BASıNıNıN IDAM FERMANıDıR!"   08:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SAÇ TASARıMı TUTKUNLARıNA ÜCRETSIZ KUAFÖRLÜK EĞITIMI   14:52   MıSıR’DAN CUMHURBAŞKANı SISI VE BAKAN FIDAN GÖRÜŞMESINE ILIŞKIN AÇıKLAMA   14:50   TEOMAN MUTLU’DAN DIYANET’E ’HUTBE’ TEPKISI   15:28   ATAYMAN: BENDEN DUYMADıĞıM, GÖRMEDIĞIM, YAŞAMADıĞıM ŞEYLERI ANLATMAMı BEKLIYORLAR, HIÇBIR KANUN DıŞı ŞEYE RASTLAMADıM, HIÇBIR KANUNSUZ IŞE IMZA ATMADıM   15:22   CHP’LI EMIR’DEN BAKAN TUNÇ’A “İBB BORSASı” SORUSU: ADALET BAKANı DEĞIL MISIN, NIYE HAREKETE GEÇMEDIN?   15:21   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA DESTEK, EL EMEĞI EKONOMIYE DÖNÜŞÜYOR   12:25   YUMURTALıK’TA HER ADıMDA HIZMET VAR   10:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN MERCEK KURSLARı KADıNLARA UMUT VE EKONOMIK GÜÇ SAĞLıYOR   10:40   1 MILYAR TL’LIK KIRA SERTIFIKASı İHRACı BAŞARı İLE TAMAMLANDı   10:30   AKMİB’DEN TEMMUZ İHRACATıNDA 380,2 MILYON DOLARLıK PERFORMANS – BELÇIKA PAZARıNDA YÜZDE 803’LÜK REKOR ARTıŞ   09:30   TOPLU TAŞıMADA DEVRIM: KONFORLU VE UYGUN FIYATLı YOLCULUK"  
 
     
   

CHP’li Talat Dinçer: "Bu uygulama, Anadolu basınının idam fermanıdır!"


Mersin Milletvekili Talat Dinçer, son dönemde Basın İlan Kurumu’nun (BİK) yerel gazetelere yönelik aldığı kararları ve yaptığı planlı uygulamaları sert bir dille eleştirdi. Dinçer, "Anadolu’da yerel basının sesini kesmeye ve tek sesliliğe yönelik atılan bu tür adımlar, demokrasimize ve halkın haber alma hakkına yapılmış bir yok etme girişimidir." dedi.

 

Tarih : 11 Ağustos 2025 Pazartesi 15:01   Okunma : 499

Milletvekili Talat Dinçer, Anadolu’nun bazı illerinde ve Mersin'de 8 yerel gazetenin resmi ilan hakkının süresiz olarak durdurulması yaptırımlarını “kabul edilemez bir zorbalık” olarak nitelendirdi.

“BİK basın infaz kurumuna dönüşmüştür!”

Talat Dinçer, "Anadolu’da yakılan bu ateş, Mersin’de olduğu gibi tüm Anadolu'yu sarsan bir yangındır. Basın İlan Kurumu, asli görevi olan basını destekleyerek yaşatmayı bırakmış, adeta bir infaz kurumuna dönüşmüştür. Gazeteleri birleşmeye zorlamak; önce koyulan şartların ağırlığı, sonrasında verilen desteğin en asgari düzeye düşürülmesi ve ardından resmi ilan gelirlerini keserek gazeteleri kapanma noktasına getirmek, çok sesliliği boğma ve tek tip bir medya düzeni oluşturma planından başka bir şey değildir." ifadelerini kullandı.

Amaç: Her ilde sadece tek gazete..!

Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve Mersin Gazeteciler Cemiyeti gibi meslek örgütlerinin haklı çığlığına kulak verilmesi gerektiğini belirten Dinçer, şunları söyledi: "Anadolu'nun dört bir yanında, zor şartlarda halkın gözü kulağı olmaya çalışan basın emekçileri, BİK'in bu şekilde planlı ve keyfî kararlarıyla cezalandırılamaz. Bir yandan denetim silahıyla gazetelerin son can damarı olan resmi ilanlar kesilirken, diğer yandan bu ilanların BİK’in kendi portalında yayımlanması, kurumun kendine çıkar sağladığı yönündeki iddiaları güçlendirmektedir. BİK, kamuoyuna yaptığı açıklamada ‘Mersin’deki 8 günlük gazetenin kesilen ilanları için kendilerine başvuruda bulunmadıklarını’ ifade etmiştir. Ancak 8 gazete hem dilekçe verip hem de denetim masrafı olarak gazete başına 22.500 TL yatırmış olmasına rağmen hâlen denetime gelinmemiş olması da düşündürücüdür.

Kendi kurumunu küçülten Basın İlan Kurumu, ekonomik darboğazdaki gazetelerin en temel maliyet kalemi olan personel sayısını azaltmasına izin vermeyerek, yerel basının omuzlarındaki yükü bilerek ve isteyerek artırmaktadır."

İletişim Başkanlığı'na ve BİK'e son çağrı

Milletvekili Talat Dinçer, Basın İlan Kurumu’nun uygulamalarının, binlerce basın emekçisini ve ailelerini işsiz ve geçim sıkıntısı içinde bırakarak basını bitirmeye ve tek gazeteye indirgemeye yönelik büyük bir vebal olduğunu belirtti.

 Dinçer, “Yerel basının sorunlarını gerçek anlamda bilen, onlarla olumlu diyalog kurabilen yeni bir yönetim anlayışı şarttır. Bu aşamada, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na yeni atanan Burhanettin Duran'a önemli bir görev düşmektedir. Kendisinden, demokrasimizin teminatı olan çok sesli Anadolu basınının bu çığlığına kulak vermesini ve bu yıkım politikalarına bir an önce ‘dur’ demesini bekliyoruz. Unutulmamalıdır ki, yerel basının sustuğu yerde, demokrasi de susar." ifadelerini kullandı.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA