11 Ağustos 2025 Pazartesi


16:40   TBMM’DEKI KOMISYONDA GÖREV ALACAK YENI 3 ÜYE BELLI OLDU   16:39   ÇANAKKALE’DEKI ORMAN YANGıNA MÜDAHALE EDILIYOR   16:37   SıNDıRGı’DA AĞıR HASAR ALAN MARKETI TAHLIYE EDEN YURTTAŞ: “BURADA DEVLET YOK. HANI SEFERBERLIK, HANI YARDıM?”   15:55   TOROSLARIN ZİRVESİNDE YÖRÜK ŞENLİĞİ   15:06   İSRAIL’IN DÜZENLEDIĞI SALDıRıDA 5 GAZETECI HAYATıNı KAYBETTI   15:05   TUTUKLU ZEYDAN KARALAR’DAN, KENDISI IÇIN "ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ" BAŞLATAN GENÇLERE TEŞEKKÜR   15:04   ÖZGÜR ÖZEL’DEN, EREN BÜLBÜL VE FERHAT GEDIK IÇIN ANMA MESAJı   15:02   CHP’LI KıŞ’TAN BAKAN URALOĞLU’NA TEPKI   15:01   CHP’LI TALAT DINÇER: "BU UYGULAMA, ANADOLU BASıNıNıN IDAM FERMANıDıR!"   08:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SAÇ TASARıMı TUTKUNLARıNA ÜCRETSIZ KUAFÖRLÜK EĞITIMI   14:52   MıSıR’DAN CUMHURBAŞKANı SISI VE BAKAN FIDAN GÖRÜŞMESINE ILIŞKIN AÇıKLAMA   14:50   TEOMAN MUTLU’DAN DIYANET’E ’HUTBE’ TEPKISI   15:28   ATAYMAN: BENDEN DUYMADıĞıM, GÖRMEDIĞIM, YAŞAMADıĞıM ŞEYLERI ANLATMAMı BEKLIYORLAR, HIÇBIR KANUN DıŞı ŞEYE RASTLAMADıM, HIÇBIR KANUNSUZ IŞE IMZA ATMADıM   15:22   CHP’LI EMIR’DEN BAKAN TUNÇ’A “İBB BORSASı” SORUSU: ADALET BAKANı DEĞIL MISIN, NIYE HAREKETE GEÇMEDIN?   15:21   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA DESTEK, EL EMEĞI EKONOMIYE DÖNÜŞÜYOR   12:25   YUMURTALıK’TA HER ADıMDA HIZMET VAR   10:59   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NIN MERCEK KURSLARı KADıNLARA UMUT VE EKONOMIK GÜÇ SAĞLıYOR   10:40   1 MILYAR TL’LIK KIRA SERTIFIKASı İHRACı BAŞARı İLE TAMAMLANDı   10:30   AKMİB’DEN TEMMUZ İHRACATıNDA 380,2 MILYON DOLARLıK PERFORMANS – BELÇIKA PAZARıNDA YÜZDE 803’LÜK REKOR ARTıŞ   09:30   TOPLU TAŞıMADA DEVRIM: KONFORLU VE UYGUN FIYATLı YOLCULUK"  
 
     
   

İsrail’in düzenlediği saldırıda 5 gazeteci hayatını kaybetti


İsrail ordusunun Gazze’de düzenlediği hava saldırısında Filistinli 5 gazeteci hayatını kaybetti.

 

Tarih : 11 Ağustos 2025 Pazartesi 15:06   Okunma : 421

İsrail ordusu Gazze Şehri’nde gazetecilerin kaldığı çadıra dün gece hava saldırısında bulundu. Katar merkezli El Cezire televizyon kanalının muhabirlerinden Şerif’in de aralarında bulunduğu beş medya çalışanı yaşamını yitirdi. El Cezire Arapça servisinde görev yapan 28 yaşındaki Şerif’in yanı sıra kameramanlar Muhammed Qreiqeh, İbrahim Zaher, Muhammed Noufal ve Mümin Aliva'nın yanı sıra iki sivil de saldırıda hayatını kaybetti. 

El Cezire: "Basın özgürlüğüne yönelik açık ve planlı bir saldırı"

El Cezire, saldırıyı “basın özgürlüğüne yönelik açık ve planlı bir saldırı” olarak nitelendirdi. Yapılan açıklamada, "saldırının İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarının bir parçası olduğu ve sadece sivillerin değil, gerçeği aktaran gazetecilerin de hedef alındığı" vurgulandı. 

Açıklamada, "Gazze’nin en cesur gazetecilerinden Enes Eş-Şerif’in ve meslektaşlarının öldürülmesi, Gazze’nin yaklaşan işgalini dünyaya duyuran sesleri susturmaya yönelik çaresiz bir girişimdir” denildi. El Cezire, uluslararası toplumu ve ilgili kurumları, "soykırımı durdurmak ve gazetecilere yönelik sistematik saldırılara son vermek için acil önlemler almaya" çağırdı.

Şerif'in vasiyeti: "Gerçeği çarpıtmadan, olduğu gibi aktarmaktan hiçbir zaman vazgeçmedim"

Şerif’in, ölmeden önce kaleme aldığı vasiyet mesajı, sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Şerif'in mesajı şöyle:

“Acıyı her detayıyla yaşadım, kaybı defalarca tattım. Buna rağmen gerçeği çarpıtmadan, olduğu gibi aktarmaktan hiçbir zaman vazgeçmedim.

Allah sessiz kalanların, katliamı izleyenlerin ve susturanların şahididir. Parçalanan çocuk bedenleri bile vicdanlarını harekete geçirmedi. Bu halkın yaşadığı katliamı durdurmadılar. Filistin’i size emanet ediyorum, Müslümanların tacındaki mücevher, her özgür insanın kalbinin attığı Filistin'i... Çocuklarına, kadınlarına sahip çıkın. Onların bedenleri bombalarla paramparça edildi. Sizi zincirler susturmasın, sınırlar durdurmasın. Ülkenin ve halkın özgürlüğü için köprü olun. Gözümün nuru kızım Şam’a sahip çıkın. Onu büyürken göremedim. Oğlum Salah’la yürüyemedim. Annem benim kalkanım, yolumu aydınlatan ışığımdı. Allah ona sabır ve mükâfat versin. Hayat arkadaşım Beyan, savaş bizi ayırdı ama o dimdik durdu. Zeytin ağacı gibi eğilmedi. Beni affedin, hakkınızı helal edin, dua edin. Gazze’yi unutmayın, beni de dualarınızda anın.”

İsrail’in Ekim 2023’te başlattığı Gazze operasyonlarının ardından, aralarında El Cezire çalışanlarının da bulunduğu 200’den fazla gazeteci ve medya çalışanı yaşamını yitirdi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA