Yükseköğretim Kurulu (YÖK), üniversitelere gönderdiği yazıyla, cuma namazı vaktiyle çakışan ders, sınav ve uygulamalarda gerekli düzenlemelerin yapılmasını istedi. Yazıda, din ve vicdan hürriyeti ile eğitim-öğretim hakkının birlikte korunmasının esas olduğu vurgulandı.
YÖK’ün açıklamasında, “Cuma namazı saatinde mesai, ders, sınav ve uygulama çakışmaları halinde, eğitim faaliyetlerinde aksaklığa yol açmadan gerekli tedbirlerin alınması ve isteyen öğrenci ile personelin kolaylıkla ibadetlerini yerine getirebilmesi için düzenlemeler yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.
Karara ilişkin değerlendirmede bulunan HÜDA-PAR Genel Başkan Vekili Şehzade Demir, sosyal medya hesabından YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK yönetimine teşekkür ederek, “Toplumun dini değerlerinin dikkate alınması sevindiricidir. Bu önemli adım, uzun süredir dile getirdiğimiz bir ihtiyacın karşılanmasıdır” dedi.