4 Temmuz 2025 Cuma


15:46   SOLI GÜNEŞ FESTIVALI COŞKUSU SÜRÜYOR!    15:34   TOROSLAR BELEDIYESI’NIN VETERINER İŞLERI MÜDÜRLÜĞÜ ÇALıŞMALARıNA BAŞLADı   15:30   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLA BU ŞENLIK ILE DOYDU   15:15   İMAMOĞLU’NDAN RTÜK’E CEZA TEPKISI   09:50   ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER ; HAYALLERIMIZ SUYA DÜŞTÜ... BUNU HAK ETMIYORUZ... ADIL KONTENJAN ISTIYORUZ   09:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN YOL ÇALıŞMALARı İLÇELERDE DE DEVAM EDIYOR   09:25   YERLI ÜRETIM DEVI EKON, WIN EURASIA’DA GLOBAL BÜYÜME HEDEFINI YINELEDI   09:15   SANAYI DÖNÜŞÜMÜNDE YENI BIR ADıM: DIJITALLEŞMENIN KALBI İSTANBUL’DA ATıYOR   09:05   ÖĞRENCILERIN EN SEVDIĞI ŞEHIRLERDEN BIRI YINE MERSIN OLDU   19:14   MILLETVEKILI ALI BOZAN: HER ŞEYE KEPÇEYLE MAAŞLARA KAŞıK UCUYLA ZAM!   17:55   AKİB KOORDINATÖR BAŞKANı VEYSEL MEMIŞ: YıLıN İLK YARıSıNDA YıLDıZ PAZARLARıMıZ SLOVENYA, BULGARISTAN VE SURIYE   17:50   GÜLNAR’ıN VERIMLI TOPRAKLARı BÜYÜKŞEHIR’LE YEŞERIYOR   17:30   DÜNYA SAĞLıK HARITASıNDA BIR BAŞARı DAHA   17:18   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “SÖZDE İKLIM YASASı TÜRKIYE’YE VE MERSIN’E İHANETTIR”   17:02   MESKİ İLE ASKİ ARASıNDA “BELEDIYE SU KARDEŞLIĞI PROTOKOLÜ” İMZALANDı   15:32   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN TÜİK’E TEPKI   15:30   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: "ESNAF BITERSE SOKAKLAR BITER, ÜRETIM BITER, UMUT BITER!"   15:29   TOROSLAR’DA ÇÖP EV, ÜÇÜNCÜ KEZ TEMIZLENDI!    15:26   CHP TARSUS İLÇE GENÇLIK KOLLARı TARAFıNDAN 2 TEMMUZ ANMA PROGRAMı DÜZENLENDI    09:35   KADıNLARı GÜÇLENDIREN ‘PAZARTESI BULUŞMALARı’ SÜRÜYOR   
 
     
   

Gazeteci Uğur Dündar’dan Erdoğan’a "terörist" yanıtı..


İzmir’in Bergama İlçesi’nde düzenlenen bir söyleşiye katılan gazeteci Uğur Dündar, Erdoğan’ın sözlerine yanıt verdi.

 

Tarih : 14 Şubat 2017 Salı 17:37   Okunma : 1128

İzmir'in Bergama İlçesi'nde düzenlenen bir söyleşiye katılan gazeteci Uğur Dündar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın referandumda "Hayır oyu verecekler, 15 Temmuz'da bizim karşımıza çıkanlardır" sözlerine yanıt vererek kendisi gibi 'hayır' oyu kullanacaklara 'terörist' yakıştırması yapılmasını kabul etmediklerini söyledi.

Bergama'da bulunan sivil toplum örgütleri, çeşitli dernek ve parti temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen söyleşide anayasa değişikliği, başkanlık sistemi ve referandum süreci değerlendirildi. 

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın da katıldığı toplantıda konuşan gazeteci, yazar Uğur Dündar, Bahreyn ziyareti öncesi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Atatürk Havalimanı'nda 'hayır' oyu kullanacaklara ilişkin yaptığı konuşmayı değerlendirdi. Dündar, şunlanı söyledi:

"Sayın Cumhurbaşkanı dedi ki, 'Buna hayır oyu verecekler 15 Temmuz'da bizim karşımıza çıkanlardır' diyerek. Yani bir anlamda 'darbecilerdir, FETÖ'cülerdir' demeye getirdi. Şahsen ben 'hayır' diyecek bir yurttaş olarak Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu sözlerine asla katılmıyorum. FETÖ'nün en büyük linçlerinden birini yaşamış ve kumpas sürecinin mağdurlarından olan bir gazeteciyim. İşimden oldum. 'Ergenokoncu' diye yaftalandım. Bu süreçte her gün hapse atılması gereken gazeteciler listesinde adım yer aldı. FETÖ'cü savcıların hazırladığı iddianamelerde bir yığın asılsız iftiralar yer aldı. Dolayısıyla ben o sürecin en büyük acılarını yaşamış bir gazeteci olarak, 15 Temmuz gecesi belki de Twitter hesabından ilk paylaşımı yapan ve bunun FETÖ'cü darbe girişimi olduğunu açıklayan 'yaşasın demokrasi, yaşasın Cumhuriyet' mesajını veren laik demokratik parlamenter sistem sevdalısı biriyim, bunu asla hak etmediğimizi düşünüyorum. Cumhurbaşkanı da olsanız 'hayır' oyu vereceklere 'terörist' yakıştırması yapamazsınız."

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise dünyada kendi isteğiyle çok partili siyasi sisteme geçen tek ülkenin Türkiye olduğunu hatırlatarak "1950 yılında milletin iradesiyle bir seçim yapıldı. İsmet Paşa eşinin elinden tutarak Çankaya Köşkü'nden ayrıldı. Bu muazzam bir demokrasi başarısıdır. Buna benzer çeşitli başarıları tarihte hikayesini yazan bir ülkenin geriye gitmesi düşünülemez. O nedenle bu referandumda eminim ki anayasa değişikliğine 'hayır' çıkacaktır" dedi.






Paylaş :
Etiketler :  uğur dündar, gazeteci, cumhurbaşkanı, terörist.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA