8 Aralık 2025 Pazartesi


11:27   DEVA MERSIN İL BAŞKANı: “TEK İMZA ILE DEVLET YAPıSı ÇÖKTÜ”   11:13   MERSIN’DE İĞNEDEN MARKAYA: MERCEK KURSLARı TEKSTIL HAYALLERINI GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRÜYOR   11:04   YENIŞEHIRLI KADıNLAR CUMHURIYETIN IŞıĞıNDA GEÇMIŞE VE GELECEĞE SAHIP ÇıKıYOR   10:54   “EKONOMIK ÇÖKÜŞÜN SEMBOLÜ: VATANDAŞıN GÜVERCINLERINE HACIZ”   10:45   MERSIN’DE KADıNLARA GÜÇ VEREN EĞITIM: EVKA PROJESI UFUK AÇTı   05:51   “ADANALı MINIK AREN’IN HAYATTA KALMA MÜCADELESINE DESTEK ÇAĞRıSı”   17:34   "EMEKLILERIN VE EMEKÇILERIN BÜTÇE HAKKı" MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "TEK ADAM YINE KAYBEDECEK YINE YURTTAŞ BÜTÇE HAKKıNı SÖKE SÖKE ALACAKTıR"   17:27   DENIZ YÜCEL, CHP SÖZCÜLÜĞÜ GÖREVINI ZEYNEL EMRE’YE DEVRETTI   17:25   CHP PM, ILK TOPLANTıSıNı YAPTı... ÖZGÜR ÖZEL, YENI DÖNEMI    17:23   "EMEKLILERIN VE EMEKÇILERIN BÜTÇE HAKKı" MITINGI... ŞENAL SARıHAN: "ÜLKENIN YÜZDE 10’UNU DAHI OLUŞTURMAYAN BIR KESIM BIZIM EMEKLERIMIZ ÜZERINDEN YAŞıYOR"   17:08   ÖZGÜR ÖZEL’IN YENI MYK’Sı BELLI OLDU... 11 ISIM KORUNDU, YEDI YENI ISIM EKLENDI   15:30   MERSIN’DE KADıNLAR DEMOKRASI İÇIN BULUŞTU: CHP’DEN EŞIT TEMSIL VURGUSU   14:29   MERSIN’DE KESK’TEN YÖNETICI ZAMMıNA PROTESTO: "ADALETSIZLIĞE KARŞı MÜCADELEYE!"   13:56   FUTBOLDA “BAHIS” SORUŞTURMASıNDA IKINCI OPERASYON... METEHAN BALTACı, MERT HAKAN YANDAŞ, AHMET ÇAKAR VE EŞININ DE ARALARıNDA BULUNDUĞU 35 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   13:55   ABD, DOĞU PASIFIK’TE BIR TEKNEYI DAHA VURDU: DÖRT KIŞI ÖLDÜ, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE OPERASYONULARıNA YÖNELIK SORULAR ARTıYOR   13:50   CHP’LI AKSAZ ŞAHBAZ: SAĞLıK BILIMLERI ÜNIVERSITESI’NIN ÖĞRETIM ÜYESI ALıMıNA ILIŞKIN HER BIR ILAN, YALNıZCA TEK BIR KIŞININ ÖZGEÇMIŞINE BIREBIR UYACAK BIÇIMDE HAZıRLANMıŞ   13:48   ASU KAYA: BUGÜN, KADıNLARıN SIYASETE EŞIT KATıLıMı IÇIN KARARLıLıKLA ADıM ATMA GÜNÜDÜR   13:47   AYLIN NAZLıAKA: "SIYASETTE KADıN 2025 RAPORU, TÜRKIYE’NIN 185 ÜLKE ARASıNDA 126’NCı SıRAYA GERILEDIĞINI ORTAYA KOYDU"   13:44   MANSUR YAVAŞ’TAN TRT HABER’IN "SU KESINTISI" HABERINE TEPKI   05:08   “MERSIN’DE ‘BIZ DE VARıZ’: ENGELSIZ BIR ŞEHIR İÇIN COŞKULU YÜRÜYÜŞ”  
 
     
   

Bu Haftaki Halk Günü’ün En Önemli Problemi ‘Eğitim’


Mezitli Belediyesi tarafından her Salı günleri düzenli olarak gerçekleşen ‘Halk Günü’ etkinliğinde bu hafta trajik bir sorun yaşandı. Hürriyet Mahallesi’nde yapılan etkinlikte en çok şikâyet edilen konu okul çağındaki çocukların eğitim sorunu oldu.

 

Tarih : 5 Ekim 2017 Perşembe 12:26   Okunma : 1024

Mezitli Belediyesi tarafından her Salı günleri düzenli olarak gerçekleşen ‘Halk Günü’ etkinliğinde bu hafta trajik bir sorun yaşandı. Hürriyet Mahallesi’nde yapılan etkinlikte en çok şikâyet edilen konu okul çağındaki çocukların eğitim sorunu oldu. Çocukların okula gidememesi sorunu üzerinde duran Başkan Tarhan, gerekli tüm adımları atacaklarını dile getirdi. 

Mezitli Belediyesi, her Salı günleri farklı bölgelerde düzenlediği ‘Halk Günü’ etkinlikleriyle vatandaşların sorun, talep ve şikâyetlerini yerine getirmeye devam ediyor. Her hafta farklı bölgelerde kurulan etkinliklerin bu haftaki durağı Hürriyet Mahallesi oldu. Birim müdürleri, Cumhuriyet İlkokulu Müdürü ve çevre mahalle muhtarlarının da bulunduğu etkinlikte, Başkan Tarhan trajik bir sorunla karşılaştı. Sepetçilikle geçimini sağlayan vatandaşlar, yol, kaldırım ve benzeri şikâyetlerinin dışındaokul çağındaki çocuklarını okula gönderemediklerinden bahsettiler. Bunun üzerine büyük bir üzüntüye kapılan Başkan Tarhan, durumun acı verici olduğunu ifade ederek, okul müdürüyle istişarede bulundu.

BAŞKAN TARHAN KIRTASİYE MALZEMESİ VE KIYAFET SÖZÜ VERDİ

Vatandaşlardan, çocukların okula gitmek istemediklerini ve bazı ailelerin çocuklarını neden okula göndermediklerini dinleyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Milli Eğitim Müdürlüğü’nü arayarak, çocukların ve ailelerin yaşadığı durumu anlattı. Mahalle sakinlerine çocuklarını okula göndermeleri konusunda çağrıda bulunan Başkan Tarhan, “Şimdiye kadar 300’ü aşkın Halk Günü etkinliği düzenledik. Binlerce vatandaşımızın sorunlarını dinledik ve çözümü için gerekli adımları attık. Halk Günlerimizde sadece belediyenin asli görevlerini yerine getirmedik. Kimi vatandaşımızın hastalığıyla ilgilendik, yanında olduk. Kimi vatandaşımızın ise kişisel sorunlarını dinledik, manevi olarak destek çıktık. Ama böylesi bir durumla daha önce hiç karşılaşmamıştık. Bu bölgede yaşayan okul çağındaki çocuklarımız okula gitmiyorlar. Çocuklarımızın bu durumu gerçekten de içler acısıdır. Belediye olarak gerekli tüm yaptırımları uygulayacağız. Okula gitmek isteyen çocukların tüm kırtasiye malzemesi ve kıyafet ihtiyacını karşılayacağız” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARIMIZA OKULU SEVDİRMELİYİZ

Daha önce belediyenin bazı çalışmaları olduğunu ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yaptıklarını dile getiren Başkan Tarhan, “Çalışmalarımızda en önemli ve öncelik verdiğimiz projeler arasında eğitim bulunuyor. Hürriyet Mahallemizin kalkınması için bölgede bazı çalışmalar başlattık. Bölgede yaşayan çocukları okula teşvik etmek amacıyla Mezitli Soroptimist Kulübü ile ortaklaşa hayata geçirdiğimiz ‘Sepetten Okula’ projesini uyguladık. Kulüp üyeleri, evleri kapı kapı gezerek, çocuklara hediyeler dağıttılar, okula gitmeleri gerektiği konusunda eğitimler verdiler. Hedefimiz; bu bölgedeki çocuklara okulu sevdirmek ve eğitimlerine devam etmelerini sağlamaktır” şeklinde konuşarak, mahalle sakinlerine çocuklarını ısrarla okula göndermeleri konusunda çağrıda bulundu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA