4 Şubat 2026 Çarşamba


16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı   14:54   ÖNDER AKSAKAL: "SDG/YPG’NIN KENDINI FESHETMEDIĞINI SÖYLEYEBILIYORUZ"   14:53   TOKİ MAĞDURU VATANDAŞTAN ÖZGÜR ÖZEL’E: "BIZIMLE OLUN, YARDıMCı OLUN. NEYE IMZA ATTıĞıMıZı BILELIM"   14:51   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ANADOLU HUZURA, BINLERCE TÜRK’ÜN, KÜRT’ÜN VE BEBEKLERIN KATILI İMRALı CANISI, UMUDA DEĞIL, MEZARA KAVUŞUNCAYA KADAR BIZ BURADAYıZ"   14:50   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı… KAHRAMANMARAŞ’TA EĞITIMDE YAŞANAN SORUNLAR DEVAM EDIYOR   12:20   JEOLOJI MÜHENDISLERI’NDEN 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA SERT UYARı: “BU BIR KADER DEĞIL, YÖNETIM KRIZI”   11:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI: “AILEMI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYIN!”   10:10   TARSUS’TA ÜRETICININ YOLU YENILENDI: KARABUCAK CADDESI ASFALTLANDı, ULAŞıM NEFES ALDı   10:05   ANAMUR’DA DERS SEÇIMI MANEVI KAZANCA DÖNÜŞTÜ: KUR’AN-ı KERIM HEDIYESIYLE ANLAMLı BULUŞMA   09:22   GENÇ İŞSIZLIĞINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI: AKDENIZ’DE “GENÇ ADıMLAR KARIYER YOLU” BAŞLADı   09:19   MERSIN ROMAN ÖDÜLÜ’NDE REKOR BAŞVURU: 140 ESER ARASıNDAN “HALEP YOLU” BIRINCI SEÇILDI   01:10   “GROSERI’DEN RAMAZAN’A ÖZEL İFTAR: ALıŞVERIŞI BIRLIK SOFRASıNA TAŞıYOR”   16:06   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL’DEN EPSTEIN BELGELERINDE ADı GEÇEN MÜCAHIT ÖREN’E TEPKI: LAYıĞıNı BULACAKSıN IFTIRACı   16:05   MUSTAFA DESTICI’DEN, EPSTEIN OLAYıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "ÇOCUKLARA DOKUNANıN YAŞAMA HAKKı OLMAMALıDıR"   16:04   KIEV’I ZIYARET EDEN NATO GENEL SEKRETERI RUTTE: UKRAYNA’YA DESTEK DEVAM EDECEK   15:01   KADıGIL, KıZıNıN ISTISMARA UĞRADıĞıNı IDDIA EDEN ANNEYI ZIYARET ETTI... KADıGIL’DEN BAKAN TUNÇ’A: “BELEDIYE BAŞKANLARıNı TUTUKLAMAKTAN VAKIT BULUP TECAVÜZCÜLERLE ILGILENMEYE ZAMANıN OLACAK Mı?”  
 
     
   

CHP’li Başarır’dan Epstein belgelerine ilişkin TBMM’ye çağrı: "TBMM bu olaya el atarak, bu olayla ilgili mesajlarını vererek tüm dünyaya ses olmalıdır"


CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Epstein belgelerine ilişkin "TBMM bu olaya el atarak, bu olayla ilgili mesajlarını vererek tüm dünyaya ses olmalıdır. TÜİK, 2008-2016 yılları arasında kaybolan çocukların bilgilerini bizlerle paylaşıyordu. 104 bin çocuk kaybolmuştu. Bunların büyük bir çoğunluğu bulundu ama kaç çocuğumuz kayboldu ve bulunamadı. Bu rakamları İçişleri Bakanlığı, TÜİK, iktidar kamuoyuyla paylaşsın ve kaybolan çocuklar için burada bir komisyon kurulsun, Türkiye Büyük Millet Meclisinde araştıralım çünkü belgelerde avukatları, pilotları maalesef ki Türkiye’den de gelen çocuklar olduğunu belirtmiş. O yüzden siyaset gütmeksizin, birbirini suçlamaksızın bu Meclis’teki tüm gruplar toplanıp bu olayları araştırmalı, kayıp çocuklarımızla ilgili bir rapor hazırlamalı ve dünyaya gerekli mesajı bu alçaklara, bu sapkınlara -kim olursa olsun, dünyanın en güçlü ülkesini yönetebilir hiç fark etmez- gerekli mesajları vermeli" diye konuştu.

 

Tarih : 4 Şubat 2026 Çarşamba 16:49   Okunma : 464

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Epstein belgeleri ve emeklilere ilişkin TBMM'de basın açıklaması yaptı. Başarır, Epstein belgeleriyle tüm dünyanın utandığı, acı çektiğini belirterek, "Bu belge ve görüntüler hepimizin içini acıtıyor. Dün Genel Kurulda söyledim. Bir kez de burada 86 milyonun huzurunda sesleniyorum: Türkiye Büyük Millet Meclisi kurulduğu günü Ata'mız tüm dünya çocuklarına armağan etmiş. Öncelikle bu adada Türkiye'den kaçırılan bir çocuk var mı? Bunu bilmeliyiz, bunu araştırmalıyız ki olmaması hepimizi huzurlu edecektir. Ama ikinci bir boyutu; Türkiye Büyük Millet Meclisi bu olaya el atarak, bu olayla ilgili mesajlarını vererek tüm dünyaya ses olmalıdır" dedi.

"Siyaset gütmeksizin Meclis'teki tüm gruplar toplanıp bu olayları araştırmalı, kayıp çocuklarımızla ilgili bir rapor hazırlamalı"

1999 depremi ve 2023 depremine atıfta bulunan Başarır, "Çocuklarımızın kaybolduğunu hepimiz biliyoruz. TÜİK, 2008-2016 yılları arasında kaybolan çocukların bilgilerini bizlerle paylaşıyordu. 104 bin çocuk kaybolmuştu. Bunların büyük bir çoğunluğu bulundu. Ama kaç çocuğumuz kayboldu ve bulunamadı. Bu rakamları İçişleri Bakanlığı, TÜİK, iktidar kamuoyuyla paylaşsın ve kaybolan çocuklar için burada bir komisyon kurulsun, Türkiye Büyük Millet Meclisinde araştıralım. Çünkü belgelerde avukatları, pilotları maalesef ki Türkiye'den de gelen çocuklar olduğunu belirtmiş. Biz bunu araştırmalıyız, insanlık adına araştırmalıyız. Dünya, çocuklar bu kadar kötülüğü hak etmiyor. O yüzden siyaset gütmeksizin, birbirini suçlamaksızın bu Meclis'teki tüm gruplar toplanıp bu olayları araştırmalı, kayıp çocuklarımızla ilgili bir rapor hazırlamalı ve dünyaya gerekli mesajı bu alçaklara, bu sapkınlara -kim olursa olsun, dünyanın en güçlü ülkesini yönetebilir hiç fark etmez- gerekli mesajları vermeli" diye konuştu.

"Meclis gerçekleri konuşmak zorundadır, halkın sorunlarını konuşmak zorundadır"

Ülkede beslenme ve barınma krizinin derinleştiğine dikkati çeken Başarır, elindeki pideyi işaret ederek, şunları kaydetti:

"Kasım Aralık ayında 0,87 ve 0,89 olarak açıklanan enflasyon dün Ocak ayında birden 4.84'e çıktı. Ne değişti arkadaşlar? Bir ayda ne değişti bu ülkede? Yaklaşık olarak 6 katına çıktı. Kasım ve Aralık'ta sipariş olarak verdiğiniz TÜİK'e enflasyon oranları emeklinin, memurun, işçinin cebindeki parayı aldı. Ona göre zamlar belirlendi. Peki, Ocak ayında gerçeğe döndük. Olmaz… Ramazan ayına geliyoruz; milyonlarca insanımız oruç tutacak, iftar açacak, sahura kalkacak. Bu pide 25 lira. 4 kişilik emekli bir aile iftarda ve sahurda 3 tane bu pideyi tüketmek zorunda. 75 lira, yani Ramazan boyunca 2 bin 250 lira bu pideye para verecek. Ne yapacak Bakan? Simitte yaptığı gibi herhalde bunları 3'e değil bu sefer 4'e bölecek. Belki emekli ancak alabilir. Verdikleri bin lira ek zam Ramazan ayındaki emeklinin pide masrafını karşılamıyor. Biz bu gerçekleri konuştuğumuz zaman 'Gabar'da petrol bulduk, Karadeniz'de gaz bulduk...' Güzel, güzel ama emeklinin, işçinin beslenme ve barınma sorunlarını çözebiliyor mu? Kasım, Aralık'taki düşük enflasyon maaşları düşürdü. Peki, neyi arttırdı arkadaşlar? Bu ayki enflasyondan dolayı konut artışı yüzde 33,98 oldu. Muğla'da 33 bin lira, İstanbul'da 32 bin lira, Ankara-İzmir'de 28 bin lira, Tunceli'de 25 bin lira, Antalya'da 24 bin lira kira ortalamaları. Ya soruyorum Sayın Bakan Mehmet Şimşek: Sen ne iş yapıyorsun? Eğer bir devlet, bir iktidar halkının barınma ve beslenme sorunlarını çözemiyorsa o iktidarın miladı dolmuştur. İşte ortada; emekli bir aylık maaşıyla illeri saydım bir aylık kirasını ödeyemiyor, asgari ücreti de öderse cebinde 3 bin lira kalıyor.

Bundan utanmayan Mehmet Şimşek, enflasyonla ilgili bu ay açıklarken olumsuz 'hava koşulları...' Şükürler olsun bugün Ankara'da hava iyi, herhalde enflasyon bugün düştü… Dalga mı geçiyorsun sen insanlarla? İsviçre'de eksi 10 derece, enflasyon yüzde 1 bile değil. Oranın bakanı 'havalar soğuk, enflasyon yükseliyor demiyor' Mehmet Şimşek. Ama senin yarattığın bir avuç zengin o İsviçre'de kayak yapıyor şu anda. Asıl sokakta, inşaatta, depoda çalışan, pazarda sebze meyve toplayan emekli soğukta tir tir titriyor. Ama utanmadan, sıkılmadan 'havalar soğuk...' Adam teflon tava gibi, hiçbir şey yapışmıyor. Sen geldin bu ülkeye, enflasyon oranı aşağı yukarı buydu, bugün de bu. Havaları mı bahane ediyorsun? Olacak iş değil, olacak iş değil… Bu Meclis gerçekleri konuşmak zorundadır, halkın sorunlarını konuşmak zorundadır. Ben Meclise pideyle de gelirim, simitle de gelirim, tavukla da gelirim. Bunlar Türkiye'nin gerçeği. Gabar'da petrol bul, buldun dediğinde 10 lira olan benzin 60 lira olsun. Karadeniz'de doğalgaz bul, o gün 100 lira gelen fatura bugün 2500 lira olsun. Pide 25 lira olsun, verdiğin zamla insanlar günde 2 tane pide alamasın; sonra ne güzel Türkiye."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA