8 Aralık 2025 Pazartesi


11:27   DEVA MERSIN İL BAŞKANı: “TEK İMZA ILE DEVLET YAPıSı ÇÖKTÜ”   11:13   MERSIN’DE İĞNEDEN MARKAYA: MERCEK KURSLARı TEKSTIL HAYALLERINI GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRÜYOR   11:04   YENIŞEHIRLI KADıNLAR CUMHURIYETIN IŞıĞıNDA GEÇMIŞE VE GELECEĞE SAHIP ÇıKıYOR   10:54   “EKONOMIK ÇÖKÜŞÜN SEMBOLÜ: VATANDAŞıN GÜVERCINLERINE HACIZ”   10:45   MERSIN’DE KADıNLARA GÜÇ VEREN EĞITIM: EVKA PROJESI UFUK AÇTı   05:51   “ADANALı MINIK AREN’IN HAYATTA KALMA MÜCADELESINE DESTEK ÇAĞRıSı”   17:34   "EMEKLILERIN VE EMEKÇILERIN BÜTÇE HAKKı" MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "TEK ADAM YINE KAYBEDECEK YINE YURTTAŞ BÜTÇE HAKKıNı SÖKE SÖKE ALACAKTıR"   17:27   DENIZ YÜCEL, CHP SÖZCÜLÜĞÜ GÖREVINI ZEYNEL EMRE’YE DEVRETTI   17:25   CHP PM, ILK TOPLANTıSıNı YAPTı... ÖZGÜR ÖZEL, YENI DÖNEMI    17:23   "EMEKLILERIN VE EMEKÇILERIN BÜTÇE HAKKı" MITINGI... ŞENAL SARıHAN: "ÜLKENIN YÜZDE 10’UNU DAHI OLUŞTURMAYAN BIR KESIM BIZIM EMEKLERIMIZ ÜZERINDEN YAŞıYOR"   17:08   ÖZGÜR ÖZEL’IN YENI MYK’Sı BELLI OLDU... 11 ISIM KORUNDU, YEDI YENI ISIM EKLENDI   15:30   MERSIN’DE KADıNLAR DEMOKRASI İÇIN BULUŞTU: CHP’DEN EŞIT TEMSIL VURGUSU   14:29   MERSIN’DE KESK’TEN YÖNETICI ZAMMıNA PROTESTO: "ADALETSIZLIĞE KARŞı MÜCADELEYE!"   13:56   FUTBOLDA “BAHIS” SORUŞTURMASıNDA IKINCI OPERASYON... METEHAN BALTACı, MERT HAKAN YANDAŞ, AHMET ÇAKAR VE EŞININ DE ARALARıNDA BULUNDUĞU 35 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   13:55   ABD, DOĞU PASIFIK’TE BIR TEKNEYI DAHA VURDU: DÖRT KIŞI ÖLDÜ, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE OPERASYONULARıNA YÖNELIK SORULAR ARTıYOR   13:50   CHP’LI AKSAZ ŞAHBAZ: SAĞLıK BILIMLERI ÜNIVERSITESI’NIN ÖĞRETIM ÜYESI ALıMıNA ILIŞKIN HER BIR ILAN, YALNıZCA TEK BIR KIŞININ ÖZGEÇMIŞINE BIREBIR UYACAK BIÇIMDE HAZıRLANMıŞ   13:48   ASU KAYA: BUGÜN, KADıNLARıN SIYASETE EŞIT KATıLıMı IÇIN KARARLıLıKLA ADıM ATMA GÜNÜDÜR   13:47   AYLIN NAZLıAKA: "SIYASETTE KADıN 2025 RAPORU, TÜRKIYE’NIN 185 ÜLKE ARASıNDA 126’NCı SıRAYA GERILEDIĞINI ORTAYA KOYDU"   13:44   MANSUR YAVAŞ’TAN TRT HABER’IN "SU KESINTISI" HABERINE TEPKI   05:08   “MERSIN’DE ‘BIZ DE VARıZ’: ENGELSIZ BIR ŞEHIR İÇIN COŞKULU YÜRÜYÜŞ”  
 
     
   

KAPALI KAPILAR ARDINDA NEYİN PAZARLIĞI SÜRÜYOR?


CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, günlerdir kamuoyunu meşgul eden belediye başkanlarının istifası ile ilgili olarak, “Bu başkanlar niye istifa ediyor veya niye istifa ettiriliyor? Varsa bir suçları çıkarın yargı önüne. Eğer yoksa, kapalı kapılar ardında ne pazarlığı sürüyor? ” dedi.

 

Tarih : 5 Ekim 2017 Perşembe 12:41   Okunma : 975

Aytuğ Atıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın istifası ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın 6 ilin belediye başkanının istifasını istediği haberleri üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Aytuğ Atıcı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

TEK ADAM REJİMİ HER YERDE

“Kış lastiğinden güzellik salonlarının sorunlarına kadar her türlü kararı kendisi  veren  AKP Genel Başkanı, şimdi de seçimle gelmiş belediye başkanlarını değiştirmeye başladı. Bir gün eğitim sistemini değiştirilmesini isteyen, ertesi gün vergileri düzenleyen AKP Genel Başkanı, artık neredeyse ‘Bu ülkede nefes almak isteyen benden izin alacaktır’ diyecektir.

KİM İSTİFA ETTİ DEĞİL, NEDEN İSTİFA ETTİ?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, geçtiğimiz hafta istifa etti veya ettirildi. Şimdi ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifa dedikodusu kamuoyunu meşgul ediyor. Elbette ki sadece ikisi değil, bu istifaların devam ettirileceği de artık bilinen bir gerçek haline geldi. Burada önemli olan kimin istifa ettiğinden ziyade neden istifa ettiğidir.

SEÇMENİ YOK SAYAMAZSINIZ

13 yıldır İstanbul’u yöneten Topbaş’ı, 23 yıldır Ankara’yı yöneten Gökçek’i o makamlara siz getirmediniz, bu seçmen getirdi. Şimdi bu seçmenin oyları hiçe sayılıyor. Eğer, bu isimler bir yolsuzluk, bir soruşturma veya FETÖ bağlantısı nedeniyle görevlerinden ayrılıyorlarsa, derhal yargı önünde hesap vermelidirler.

PARSELLERİN ÜSTÜ MÜ KAPATILIYOR?

Milyonlarca insanı birebir ilgilendiren bu kararlar, kapalı kapılar ardında ne pazarlıklar sonrasında alınıyor? Bu başkanlara ‘İstifa edersen, soruşturma açılmayacak’ garantisi mi veriliyor? Bülent Arınç’ın, ‘Ankara’yı parsel parsel sattı’ açıklaması hala hafızalarımızda tazeliğini koruyor. Şimdi bu parsellerin üstü mü kapatılmaya çalışılıyor? Bu başkanların halka hiç mi verecek hesabı yok?

CANI SIKILINCA BAŞBAKAN DEĞİŞTİRİYOR

AKP Genel Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti’ni kendi partisi, tüm vatandaşları da kendi seçmeni zanneden bir yönetim anlayışı içinde. Canı sıkıldığı zaman Başbakan değiştiriyor, canı sıkıldığı zaman Belediye Başkanı değiştiriyor.  ‘Tek adam’ rejimine dur diyecek tek parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bizler, tüm haksız ve hukuksuz uygulamaların takipçisi olmaya ve hesabını sormaya devam edeceğiz.

“GÜVENLİK SORUŞTURMALARI ADİL, TARAFSIZ VE SÜRATLE YAPILMALIDIR”

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, ataması yapıldığı halde güvenlik soruşturması tamamlanmadığı gerekçesiyle aylardır görevine başlatılmayan hekimleri de TBMM gündemine taşıdı.

Aytuğ Atıcı, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Hastaların doktor beklediği, doktor olmadığı için öldüğü veya sakat kaldığı bir ortamda yaklaşık 2.500 yeni mezun hekim atama beklemektedir. Güvenlik soruşturması bahane edilerek hekimler dört beş aydır bekletiliyor. Uçan sinekten haberi olması gereken devletimizi yönetenlerin, bir güvenlik soruşturmasını dört beş ayda tamamlayamaması ya acizliktir ya da kasıtlıdır.” dedi.

AKP Hükümeti’nin kendine muhalif olan hekimleri atamayarak halka âdeta zulüm yaptığını ifade eden Atıcı, “Güvenlik soruşturmalarının adil, tarafsız ve süratle yapılarak genç hekimlerimizin bir an önce atanması gerekmektedir. AKP'nin hekimler arasında bile ayrım yapması üzücü ve düşündürücüdür. Genç hekimler bir an önce atanmalı ve hastalarla buluşturulmalıdır.” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  Chp, Mersin, Aytuğ Atıcı

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA