6 Şubat 2026 Cuma


22:17   “ÜÇ YıL GEÇTI, ACı DINMEDI: SEÇER VE ÖZEL 6 ŞUBAT’TA ADıYAMAN’DA”   21:01   BAŞKAN ALI BOLTAÇ ADıYAMAN : “BU ACı UNUTULMAYACAK”   19:40   SILIVRI’DE KRITIK ARA KARAR: ADANA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ZEYDAN KARALAR TAHLIYE EDILDI   18:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DEPREM BÖLGESINDE NET MESAJ: “ATATÜRK’ÜN PARTISI YENIDEN IKTIDAR OLACAK, HERKESI KUCAKLAYACAK”   18:30   “ANAHTAR VERDIK DEMEKLE HAYAT NORMALLEŞMIYOR” NAZLıAKA’DAN 6 ŞUBAT RAPORU: KONTEYNERLERDE KALıCı YOKSULLUK, KADıNLAR VE ÇOCUKLAR EN BÜYÜK BEDELI ÖDÜYOR   15:31   SOL PARTI’DEN KEÇIÖREN SALDıRıSıNA SERT TEPKI: “GERI ADıM YOK, LAIKLIĞI HER YERDE SAVUNACAĞıZ”   15:21   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DEPREMIN 3. YıLıNDA ADıYAMAN ÇıKARMASı: “BIZ GARIBAN DEĞIL, GURURLU İNSANLARıZ”   11:01   YÜNLE DOKUNAN SINEMA HAFıZASı MERSIN’DE HAYAT BULDU   10:20   YARıM KALAN BIR BESTE, SONSUZ BIR HATıRA: LAÇIN AKYOL MERSIN’DE MÜZIĞIN KALBINDE ANıLıYOR   10:17   AKDENIZ’DE 8 BIN 500 KONTEYNER HIJYEN KALKANıNA ALıNDı   10:15   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: “BU ÜLKEDE DEPREM DEĞIL, BILIMSIZLIK VE İHMALLER CAN ALıYOR”   10:09   YUMURTALıK’TA BELEDIYECILIK YALNıZCA HIZMET DEĞIL, VICDAN MESELESI   10:07   OCAK ENFLASYONU DENGELERI ALTÜST ETTI: 2026 İÇIN YÜZDE 20 HAYALI BITTI, FAIZLER YENIDEN YÜKSELIŞTE   01:45   MERSIN’DE GÜVEN MESAJı: İŞ DÜNYASı VE EMNIYET EL ELE   01:01   SEÇER VE ÖZEL, DEPREMIN 3. YıLıNDA HATAY’DA: “BU ACıYı UNUTTURMAYACAĞıZ”   16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı  
 
     
   

Kültür Evi restorasyon edilecek..


Silifke Belediyesi, Kültür Evi’nin restorasyon projesine YİKOB’dan aldığı hibe ile başlıyor. Yapımı 1884 yılına dayanan Kültür Evi’nin restorasyonu tamamlandıktan sonra ilk katı yöresel yemeklerin servis edildiği butik bir restoran; ikinci katı ise yerel motiflerle dizayn edilmiş b

 

Tarih : 19 Ekim 2017 Perşembe 03:04   Okunma : 707

Silifke Belediyesi, Kültür Evi'nin restorasyon projesine YİKOB'dan aldığı hibe ile başlıyor. Yapımı 1884 yılına dayanan Kültür Evi'nin restorasyonu tamamlandıktan sonra ilk katı yöresel yemeklerin servis edildiği butik bir restoran; ikinci katı ise yerel motiflerle dizayn edilmiş butik bir otel olarak değerlendirilecek.

Geniş bahçesi ile çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak Kültür Evi, kent genelinde tarihi yapıların değer kazanması ve ilçenin yerel kimliğinin korunması açısından da önemli bir çalışma olacak.

“YENİ PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Proje hakkında bilgi veren Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Kültür Evi Konağı, Silifke’de bulunan özgünlüğünü koruyabilmiş önemli bir geleneksel konuttur. Yapı zemin ve birinci kattan oluşmaktadır. Plan tipi olarak sofa etrafında odaların konumlanmasıyla oluşan iç sofalı plan tipindedir. Zemin kat 223 m2 ve birinci kat 242 m2 olup oldukça geniş bir bahçesi vardır. Yapı, iki katlıdır ve zemin katta, dört adet oda, bir adet tuvalet ve bir adet banyo bulunmakta olup, odalara geçiş ortak bir sofadan yapılmaktadır. Bahçe den birinci kata ulaşım, ahşap bir merdiven ile sağlanmakta, ahşap merdiven ile birinci kattaki ahşap köşke ulaşılmaktadır.

Birinci kat planı zemin kat planına benzerlik göstermektedir ve birinci katta, dört oda ve bir başoda olmak üzere toplam beş oda bulunmaktadır. Beş odanın yanı sıra, bir adet tuvalet, bir adet depo, balkon ve köşk yer almaktadır.

Tüm mekânlara ulaşım ortak bir sofadan sağlanmaktadır. Birinci kat da ki köşk den sofaya, sofadan tüm mekânlara ulaşılmaktadır. Yapı, ahşap kırma çatılı olup, üzeri Marsilya tipi kiremit ile kaplıdır. Geçmişte bu yapı da yaşamış Sayın Bahattin Erim, Cumhuriyetin ilk dönemlerinde yapıya üç basamak ile girildiğini belirtmektedir. Sokak cephesinden yapıya giriş yapıldığında, beş adet merdiven basamağı kullanılarak alt sofanın merkezine ulaşılmaktadır. Alt sofadan, diğer tüm mekânlara giriş sağlanmakta olup, doğu cephesinde alt sofa ile bahçeyi birbirine bağlayan bir giriş bulunmaktadır.

Yaptığımız girişimler neticesinde kentimizde böyle bir projeyi hayata geçirmek hem tarihimize, hem ilçemize hem de gelecek nesillerimize önemli bir zenginlik sunacaktır. Konak, yerel hayat tarzını ön plana çıkaracak şekilde dizayn edilecek olup, proje çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. İlçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  silifke belediyesi, mustafa turgut, chp, bünyamin ateş.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA