25 Haziran 2025 Çarşamba


16:01   AKDENIZ’DE İBADETHANELERE KESINTISIZ TEMIZLIK HIZMETI   15:57   MILLETVEKILI BOZAN’DAN MERSIN’DEKI GENÇLER IÇIN KENT DINAMIKLERINE ÇAĞRı   15:50   MERSIN OSB’DEN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE   14:05   YENIŞEHIR BELEDIYESI RUHSATSıZ GıDA TAKVIYESI ÜRETEN TESISI MÜHÜRLEDI    12:04   TARSUS DOĞA PARKı YENI ÜYELERINE ‘MERHABA’ DIYOR   12:01   ÖZGÜR ÖZEL, BRÜKSEL VE BERLIN’E GIDIYOR   11:55   AVRUPA KONSEYI’NDEN CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı CEM AYDıN’A ZIYARET   09:25   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, AILELERI AÇıK HAVA SINEMASıNDA BULUŞTURUYOR   01:18   BAŞKAN AV. ULAŞ YıLMAZ: “MUHARREM, ADALETIN SESI, VICDANıN YANKıSıDıR”   16:01   ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI: “ETKIN PIŞMANLıĞı BıRAK, SON PIŞMANLıK FAYDA ETMEYECEK. BU MILLET SANA HESAP SORACAK”   14:03   TOROSLAR’DA DAHA TEMIZ VE YEŞIL BIR ÇEVRE İÇIN YOĞUN MESAI   13:40   DIJITAL ÇAĞ, GEÇMIŞI BUGÜNE TAŞıDı.   13:31   ÇYDD’NIN KıZLARı, İŞKAD VE SEMA SOYKAN’A ÇIÇEKLERLE TEŞEKKÜR ETTI   13:25   HÜSEYIN KıŞ, EKONOMIDE ÇARPıCı GERÇEKLERE DIKKAT ÇEKTI   13:13   TARSUS BELEDIYESI’NDEN GıDA GÜVENLIĞINE SıKı TAKIP   11:15   BÜYÜKŞEHIR’IN DESTEKLERI ÜRETIME BEREKET, YETIŞTIRICILERE CAN SUYU OLUYOR   11:07   MHP GENEL BAŞKANı DEVLET BAHÇELI, 5 AY SONRA TBMM’DE GRUP TOPLANTıSıNDA   09:30   İRAN MEDYASı, TAHRAN’ıN SABAH SAATLERINDE İSRAIL’E DÖRT DALGA HALINDE FıRLATTıĞı FÜZE SALDıRıSıNıN ARDıNDAN, İSRAIL ILE ATEŞKESIN BAŞLADıĞıNı ILAN ETTI   09:19    ERDEMLI EMEKLI EVI ÜYELERI MERCAN BILIM MERKEZI’NI GEZDI   12:20   BAIN & COMPANY TÜRKIYE’DEN 500 MILYAR DOLARLıK ENERJI DÖNÜŞÜM FıRSATı  
 
     
   

Mersin Büyükşehir’den 2021’de Ulaşım Atağı


Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi, kent genelindeki ulaşım hizmetlerini 2021 yılında da kesintisiz sürdürdü. 13 ilçede ulaşım ve trafik düzenleme yatırımlarıyla modern ve düzenli bir ulaşım ağı oluşturmaya yönelik çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında proje aşamasında sona gelinen Metro’nun temelini de 3 Ocak 2022’de attı.

 

Tarih : 20 Ocak 2022 Perşembe 20:25   Okunma : 618

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi, kent genelindeki ulaşım hizmetlerini 2021 yılında da kesintisiz sürdürdü. 13 ilçede ulaşım ve trafik düzenleme yatırımlarıyla modern ve düzenli bir ulaşım ağı oluşturmaya yönelik çalışmalar yapan Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında proje aşamasında sona gelinen Metro’nun temelini de 3 Ocak 2022’de attı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Metro projesine ilişkin ihale 2021 yılında yapıldı. Mersin için büyük önem taşıyan projenin temeli 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılında görkemli bir törenle atıldı.

3 etaplık toplam 34,9 kilometreden oluşan projenin kent yaşamına çok önemli katkıları olacağını belirten Başkan Vahap Seçer, “Metro çok konforlu, çok süratli, çok ucuz bir toplu taşıma modeli ama kente katacağı başka önemli değerler de var. Bir kere kentin 4 ilçesini merkezle birbirine bağlayacak. 4 merkez ilçede yaşayan farklı sosyo-ekonomik yapıda, farklı sosyo-kültürel yapıdaki insanlar da metro aracılığıyla diğer bölgelere çok daha rahat ulaşma imkanı bulacak” demişti.

MERSİN, BİSİKLETİN DE KENTİ OLDU

Büyükşehir Belediyesi, temiz, konforlu ve ücretsiz ulaşım aracı olan bisiklet ulaşımını yaygınlaştırmak için bisiklet yolu çalışmalarına 2021 yılında hız verdi. Büyükşehir ekipleri, 2021’de Mersin merkezde toplam 50 kilometrelik bisiklet yolu yapımını tamamladı. Ulaşım Master Planı çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi, Mezitli ilçesi Menderes Mahallesi ile Akdeniz ilçesi Nusratiye Mahallesi arasındaki 80 kilometrelik bisiklet yolu çalışmalarını ilerleyen dönemlerde tamamlamayı hedefliyor.

AKILLI DURAKLAR VATANDAŞLARIN HİZMETİNDE

Büyükşehir, kentteki durakları da "akıllı" hale getirdi. Akıllı durak ekranlarında hat numarası, hat adı ve araçların kaç dakikada geleceğinin bilgisi yer alıyor. Otobüslerin ne zaman geçeceğinin bilgisi anlık olarak hesaplanıp online bir şekilde duraklara aktarılıyor. Akıllı durak sistemleri tamamen güneş paneli ile çalışıyor ve şebeke elektriği olmayan duraklarda bilgilendirme ekranlarının ihtiyaç duyacağı enerji sağlanıyor. 51 olan akıllı durak sayısı, 2021 yılı içerisinde 53’e yükseltildi. Ayrıca, filo izleme merkezi ile hem durakların hem araçların anlık olarak izlenmesini sağlayan sistemin kurulumu yapıldı.

2021 yılı içerisinde 10 adet “Çok Fonksiyonlu Konsept Durak” montajı yapıldı. Ayrıca Büyükşehir ekipleri, kentin ihtiyaç duyulan bölgelerine 169 durağın kurulumunu gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü’nce sayımı gerçekleştirilen 4 bin 630 adet durağın enlem ve boylam (ID) bilgileri, MAVİS sistemine durak tipleri ve hat güzergahları ile girildi. 

356 OTOBÜS MOBİL NVR SİSTEMİ İLE İZLENİYOR

Büyükşehir, envanterinde bulunan tüm araçların 7/24 anlık ve geçmiş takibini sağlayan, filo maliyetlerini düşüren, yolcuların ve sürücülerin can ve mal güvenliğini sağlayan ve gelişmiş raporlama imkânlarıyla araçlarda yakıt, kamu iş gücü, zaman tasarrufu sağlayan filo yönetim merkezi ile hizmet veriyor. Büyükşehir Belediyesi’nin 356 otobüsünde uzaktan kontrol sistemi (Mobil NVR) yer alıyor.

TOPLU TAŞIMADA “SARI LİMON”LAR

Büyükşehir Belediyesi’nin “Sarı Limon” ismini verdiği toplam 87 adet CNG yakıtla çalışan çevre dostu otobüs, 2021 yılı boyunca vatandaşların ulaşımını sağladı. Ulaşım Dairesi Başkanlığı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü tarafından vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda yoğun olan hatlarda araçlar fazlalaştırıldı. 2021 yılı içerisinde vatandaşlar 18 milyon 829 bin 565 kez belediye otobüslerine bindi. Ayrıca 62 bin 419 adet kişiselleştirilmiş kart basımı kaydı alındı.

Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında Mersin 33 Kart sistemine geçti. Pandemi sürecinde ofislerde vatandaşların sağlığını tehlikeye atmamak için ‘online kart başvuru sistemi’ devreye alındı. 2021 yılı Şubat ayı içerisinde eski Mezitli Belediye binası giriş katında Mersin 33 Kart ofisi faaliyete geçirildi.

Büyükşehir, vatandaşların işlemlerini rahatlıkla yapabilmesi ve yoğunluk yaşanmaması için Kentkart irtibat bürolarının yanı sıra Mobil Hizmet Aracı’nı da devreye soktu. Kentkart hizmetini vatandaşların ayağına kadar götüren Kentkart Mobil Hizmet Aracı, program ve ihtiyaç dahilinde farklı ilçelerde konumlandırıldı.

ULAŞIMDA HİJYEN ÖN PLANDA

Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü ekipleri, pandemiyle mücadele sürecinde, toplu taşıma araçlarında vatandaşlara 26 bin 500 adet maske,10 bin 202 litre el dezenfektanı dağıtımı gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi otobüslerinde 2021 yılında 32 bin 120 kez dezenfeksiyon çalışmasıyla 96 bin 75 kez detaylı temizlik çalışması yürütüldü.

KENT TRAFİĞİNİ İYİLEŞTİRECEK ÇALIŞMALAR YAPILDI

Büyükşehir Belediyesi Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekipleri, 2021’de sorumluluk alanında bulunan 259 adet sinyalizasyon tesisli kavşağın bakım ve onarım çalışmalarına devam etti. Ekipler, 9 adet kontrolsüz kavşakta sinyalizasyon sistemini devreye aldı.

Büyükşehir’in sorumluluk alanında bulunan yollarda 2021’de 11 bin 36 adet, ilçe merkezlerinde 13 bin adet standart trafik işaret levhası montaj çalışması gerçekleştirildi. Ekipler, kent genelinde 138 bin 67 metrekare yol çizgi (yatay işaretleme) çalışması, 5 bin 957 metrekare yaya geçidi çizim çalışması yürüttü. Ayrıca okul önlerinde okul ve yaya geçitlerinin çizilmesi kapsamında 7 bin 745 metrekare okul ve yaya geçidi çizim çalışması yapıldı.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, ULAŞIM, DAİRESİ, BAŞKAN, SEÇER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA