6 Şubat 2026 Cuma


22:17   “ÜÇ YıL GEÇTI, ACı DINMEDI: SEÇER VE ÖZEL 6 ŞUBAT’TA ADıYAMAN’DA”   21:01   BAŞKAN ALI BOLTAÇ ADıYAMAN : “BU ACı UNUTULMAYACAK”   19:40   SILIVRI’DE KRITIK ARA KARAR: ADANA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ZEYDAN KARALAR TAHLIYE EDILDI   18:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DEPREM BÖLGESINDE NET MESAJ: “ATATÜRK’ÜN PARTISI YENIDEN IKTIDAR OLACAK, HERKESI KUCAKLAYACAK”   18:30   “ANAHTAR VERDIK DEMEKLE HAYAT NORMALLEŞMIYOR” NAZLıAKA’DAN 6 ŞUBAT RAPORU: KONTEYNERLERDE KALıCı YOKSULLUK, KADıNLAR VE ÇOCUKLAR EN BÜYÜK BEDELI ÖDÜYOR   15:31   SOL PARTI’DEN KEÇIÖREN SALDıRıSıNA SERT TEPKI: “GERI ADıM YOK, LAIKLIĞI HER YERDE SAVUNACAĞıZ”   15:21   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DEPREMIN 3. YıLıNDA ADıYAMAN ÇıKARMASı: “BIZ GARIBAN DEĞIL, GURURLU İNSANLARıZ”   11:01   YÜNLE DOKUNAN SINEMA HAFıZASı MERSIN’DE HAYAT BULDU   10:20   YARıM KALAN BIR BESTE, SONSUZ BIR HATıRA: LAÇIN AKYOL MERSIN’DE MÜZIĞIN KALBINDE ANıLıYOR   10:17   AKDENIZ’DE 8 BIN 500 KONTEYNER HIJYEN KALKANıNA ALıNDı   10:15   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: “BU ÜLKEDE DEPREM DEĞIL, BILIMSIZLIK VE İHMALLER CAN ALıYOR”   10:09   YUMURTALıK’TA BELEDIYECILIK YALNıZCA HIZMET DEĞIL, VICDAN MESELESI   10:07   OCAK ENFLASYONU DENGELERI ALTÜST ETTI: 2026 İÇIN YÜZDE 20 HAYALI BITTI, FAIZLER YENIDEN YÜKSELIŞTE   01:45   MERSIN’DE GÜVEN MESAJı: İŞ DÜNYASı VE EMNIYET EL ELE   01:01   SEÇER VE ÖZEL, DEPREMIN 3. YıLıNDA HATAY’DA: “BU ACıYı UNUTTURMAYACAĞıZ”   16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı  
 
     
   

MODA SAHNESİ`NİN ELEKTRİĞİ İKİNCİ KEZ KESİLDİ


İstanbul`un Kadıköy ilçesinde bulunan tiyatro ve sinema merkezi Moda Sahnesi`nin, yüksek gelen elektrik faturalarını ödemeyi reddettiği için, bugün ikinci kez elektriği kesildi. Moda Sahnesi`nin, faturayı ödemedikleri için 10 Mart`ta da kesilen elektriği, bilinmeyen bir kişinin faturayı ödemesi sayesinde yeniden açılmıştı.

 

Tarih : 6 Nisan 2022 Çarşamba 15:52   Okunma : 533

İstanbul`un Kadıköy ilçesinde bulunan tiyatro ve sinema merkezi Moda Sahnesi`nin, yüksek gelen elektrik faturalarını ödemeyi reddettiği için, bugün ikinci kez elektriği kesildi. Moda Sahnesi`nin, faturayı ödemedikleri için 10 Mart`ta da kesilen elektriği, bilinmeyen bir kişinin faturayı ödemesi sayesinde yeniden açılmıştı.

Yılbaşından itibaren geçerli olan elektrik zammının ardından Moda Sahnesi`ne ocak ayında 20 bin 61 lira elektrik faturası gelmişti. Moda Sahnesi`nden yapılan yazılı açıklamada, aralık ayında 7 bin lira gelen elektrik faturasının 20 bin liranın üzerine çıktığına dikkat çekilerek, “Bu fahiş artış, bir tiyatronun ödeme kapasitesini sınırlarını aşıyor. Bu fahiş elektriği kabul etmiyoruz, bu nedenle faturayı ödemiyoruz” açıklaması yapılmıştı.

Elektrik şirketi EnerjiSA`nın ihtar gönderdiği Moda Sahnesi`nin elektriği, 10 Mart`ta kesilmişti. EnerjiSA, faturanın ödendiğini belirterek Moda Sahnesi`nin elektriğini aynı gün içinde yeniden açmıştı. Moda Sahnesi Sanat Yönetmeni Kemal Aydoğan ise faturayı kimin ödediğini bilmediklerini söylemişti.

KILIÇDAROĞLU, BAHÇELİ`NİN KENDİSİNE GÖNDERTTİĞİ KANDİLLERDEN HEDİYE ETMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da ilk kesintinin ardından Moda Sahnesi`ni ziyaret ederek, MHP Lideri Devlet Bahçeli`nin kendisine gönderttiği kandillerden hediye etmişti. Kılıçdaroğlu burada, “Sayın Devlet Bahçeli kendi il başkanlarına talimat vererek bana kandiller göndermelerini söylemişti. O kandillerden ikisi burada. Bir lamba, bir de fener. Dolayısıyla düşündüm ki en çok Moda Sahnesi`ne yakışır bunlar. Benzer bir olayı yaşadılar” demişti.

BİR AYDA İKİNCİ KEZ ELEKTRİKLERİ KESİLDİ

Moda Sahnesi`ne şubat ayında da 19 bin 273 lira elektrik faturası gelmiş, ödenmediği takdirde elektriğin kesileceği bildirilmişti. Moda Sahnesi`nin faturayı ödememesi üzerine bugün sahneye gelen yetkililer, elektriği yine kesti. İkinci kez elektriği kesilen Moda Sahnesi`nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Ocak ayı elektrik faturasını ödemediğimiz için 10 Mart`taki ilk kesilmenin ardından, bugün de şubat ayı faturasını ödemediğimiz için elektriğimiz ikinci kez kesildi” denildi.

"ÖZEL TİYATROLARIN YAŞAMLARINI SÜRDÜREBİLMELERİ İÇİN ACİLEN ÖNLEM ALINMALI"

Moda Sahnesi`nden yapılan açıklamanın devamı şöyle:

“Salonu olan özel tiyatroların yaşamlarını sürdürebilmeleri için önlemlerin acilen alınması gerekmekte. Bugün elektriğin ikinci kez kesilmesine sebep olan problem, Moda Sahnesi`ne ait bir problem değildir, başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Belediyesi ve Sabancı Holding`e ait bir problemdir. Kültür sanat hayatının vazgeçilmez unsurlarından biri olan özel tiyatrolar, geçici değil kalıcı çözümler beklemekte. İki yıllık pandemi sürecinde çok zor günler geçiren özel tiyatroların hayatta kalabilmesinin koşulu, onların da kamusallık statüsüne sahip olmasından geçmekte. Çok geç olmadan problemler çözülmeyi bekliyor.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA