6 Şubat 2026 Cuma


22:17   “ÜÇ YıL GEÇTI, ACı DINMEDI: SEÇER VE ÖZEL 6 ŞUBAT’TA ADıYAMAN’DA”   21:01   BAŞKAN ALI BOLTAÇ ADıYAMAN : “BU ACı UNUTULMAYACAK”   19:40   SILIVRI’DE KRITIK ARA KARAR: ADANA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ZEYDAN KARALAR TAHLIYE EDILDI   18:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DEPREM BÖLGESINDE NET MESAJ: “ATATÜRK’ÜN PARTISI YENIDEN IKTIDAR OLACAK, HERKESI KUCAKLAYACAK”   18:30   “ANAHTAR VERDIK DEMEKLE HAYAT NORMALLEŞMIYOR” NAZLıAKA’DAN 6 ŞUBAT RAPORU: KONTEYNERLERDE KALıCı YOKSULLUK, KADıNLAR VE ÇOCUKLAR EN BÜYÜK BEDELI ÖDÜYOR   15:31   SOL PARTI’DEN KEÇIÖREN SALDıRıSıNA SERT TEPKI: “GERI ADıM YOK, LAIKLIĞI HER YERDE SAVUNACAĞıZ”   15:21   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DEPREMIN 3. YıLıNDA ADıYAMAN ÇıKARMASı: “BIZ GARIBAN DEĞIL, GURURLU İNSANLARıZ”   11:01   YÜNLE DOKUNAN SINEMA HAFıZASı MERSIN’DE HAYAT BULDU   10:20   YARıM KALAN BIR BESTE, SONSUZ BIR HATıRA: LAÇIN AKYOL MERSIN’DE MÜZIĞIN KALBINDE ANıLıYOR   10:17   AKDENIZ’DE 8 BIN 500 KONTEYNER HIJYEN KALKANıNA ALıNDı   10:15   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: “BU ÜLKEDE DEPREM DEĞIL, BILIMSIZLIK VE İHMALLER CAN ALıYOR”   10:09   YUMURTALıK’TA BELEDIYECILIK YALNıZCA HIZMET DEĞIL, VICDAN MESELESI   10:07   OCAK ENFLASYONU DENGELERI ALTÜST ETTI: 2026 İÇIN YÜZDE 20 HAYALI BITTI, FAIZLER YENIDEN YÜKSELIŞTE   01:45   MERSIN’DE GÜVEN MESAJı: İŞ DÜNYASı VE EMNIYET EL ELE   01:01   SEÇER VE ÖZEL, DEPREMIN 3. YıLıNDA HATAY’DA: “BU ACıYı UNUTTURMAYACAĞıZ”   16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı  
 
     
   

Erdoğan: Partiyle İlgili Sorunlar Var


Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sonuçlarının ardından topladığı MKYK’de sonuçlardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdiği öne sürüldü.

 

Tarih : 2 Temmuz 2018 Pazartesi 12:47   Okunma : 653

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, 24 Haziran seçimlerinin ardından yapılan ilk AKP MKYK toplantısına dair kulisleri köşesine taşıdı.

Erdoğan'ın “Partinin oyu neden böyle çıktı bakmamız lazım. Partiyle ilgili sorunlar var. Listelerde de hatalar oldu. Başka hatalar da var. Bu sorunları gidermemiz lazım” dediğini aktaran Selvi'nin kritik toplantıdan aktardığı notlar şöyle:

"Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turda sonuçlanması ve AK Parti’nin birinci parti olarak çıkmasının önemli olduğunu vurguluyor. Ama, “Partinin oyu neden böyle çıktı bakmamız lazım. Partiyle ilgili sorunlar var. Listelerde de hatalar oldu. Başka hatalar da var. Bu sorunları gidermemiz lazım” diyor. Sorunlara işaret ederken, kimseyi sorumlu tutan bir yaklaşım içinde olmuyor.

 Erdoğan, sandıktan çıkan mesajı doğru okuyan, siyasetin gerçeklerini gören bir lider olduğu için girdiği 13’üncü seçimi de kazanıyor. 16 Nisan referandum gecesi tebrik etmek için arayanlara, “Asıl önemli olan 2019 seçimleri” demişti. O zaman erken seçim gündemde değildi. Yüzde 51/49 dengesinin ne olduğunu o gece çözmüştü. seçim gecesi konuşma yapmak üzere balkona sadece eşiyle birlikte çıkması ve “Milletimizin sandıkta verdiği mesajı aldık” demesi de boşuna değildi.

 Bu mesajın ilk gereği yeni hükümetin kuruluşunda yansıtılacak. MKYK toplantısında yeni hükümet kuruluşuna değinilmiyor ama Erdoğan’ın yaklaşımından yeni kabinede en fazla birkaç bakanı değerlendireceği anlaşılıyor.

 KONGRE VE YEREL SEÇİM TALİMATI

 Kongrenin öne çekilmesi teklifi Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geliyor. Erdoğan, “Partiyle ilgili sorunlar çok önemli. Partiyle ilgili sorunları gidermede kongre çok önemli olacak. O nedenle kongre tarihini öne çekelim. Kongrede partimizi yeniden yapılandıralım” diye konuşuyor.

 Eylül ayında yapılması planlanan AK Parti Kongresi 18 Ağustos’a çekiliyor. Erdoğan ardından yeni hedefi ortaya koyuyor.

 “Kongre sonrası yerel seçim çalışmalarına hız vereceğiz. Seçim atmosferinden çıkmayacağız. Tüm gücümüzle yerel seçimlere odaklanacağız. Partiyle ilgili sorunları gidermemiz lazım. Mahalli seçimlere böyle gidemeyiz. Yerel seçimlere hazırlıklı olmalıyız. Yerel seçimlerde adaylar çok önemli olacak” diyor.

 Erdoğan, iki önemli değişikliğe hazırlanıyor.

 1- 8 Temmuz’da yeni hükümeti kuracak.

 Cumhurbaşkanı’nın milletvekili seçilen bakanlardan birkaç ismi alması bekleniyor. Başbakan Binali Yıldırım’ın Meclis başkanlığı neredeyse kesinleşti. Binali Yıldırım AK Parti-MHP, ‘cumhur ittifakı’nın Meclis başkanı olacak. AK Parti Grup Başkanlığı için de Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın ismi ön plana çıkıyor. 16 bakandan oluşacak kabinede yeni isimler yer alacak.

 2- 18 Ağustos’taki kongrede ise AK Parti yönetimi yenilenecek.

 Bu arada Erdoğan, MHP’yle ilgili önemli bir uyarıda bulunuyor. “Cumhur ittifakı devam edecek. MHP’yi kıracak söz ve davranışlardan uzak durun” diyor.

Yazının tamamı için






Paylaş :
Etiketler :  recep tayyip erdoğan, ak parti, myk

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA