31 Temmuz 2025 Perşembe


09:50   MERSIN BAROSU: “ADALETIN GECIKTIRILMESINE ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞIZ    09:42   BÜYÜKŞEHIR MERSIN’IN MAVISI İÇIN 7/24 NÖBETTE   09:34   İHALE VAR, FIRMA VAR, YOL YOK! AKBELEN KAVŞAĞı’NDA NELER OLUYOR   09:28   BAŞKAN SEÇER’DEN TERCIH DÖNEMINDE GENÇLERE MERSIN ÇAĞRıSı   22:54   CHP’NIN MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR MITINGI ŞILE’DE... ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKIYE’DE BIR DEVLETSIZLIK KRIZI YAŞıYORUZ   22:25   ÖZGÜR ÖZEL: CHP’LILERIN OLDUĞU YERDE CUMHURIYETIN KOLONLARıNA ÇIVI ÇAKTıRıRSAK ŞEREFSIZIZ   21:21   İMAMOĞLU’NDAN ŞILE MITINGINE MESAJ: BÜYÜK BIR DEMOKRASI DEVRIMI YAPMAYA GELIYORUZ   15:40   MILLETVEKILI ALI BOZAN: “DEDEOĞULLARı KATLIAMı ILE YÜZLEŞILMELI”   14:39   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı YıLMAZ’DAN SERT UYARı: “İŞÇININ HAKKı ÇIĞNENIYOR, BU DURUM KABUL EDILEMEZ”   14:35   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI AV. ALI BOZAN: MERSIN’DE IŞKENCE UYGULANAN ÇOCUKLARıN AILELERI ILE GÖRÜŞTÜK   13:56   GÜRKAN AKGÜN ILE SINEM KELEŞ SILIVRI CEZAEVI’NDE EVLENIYOR... KELEŞ: ADALETSIZLIĞE ALıŞMAYACAĞıZ   13:54   ÖZGÜR ÖZEL, CHP’NIN ÇAĞRı MERKEZI GÖNÜLLÜLERINI ZIYARET ETTI   10:20   BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN ÜCRETSIZ YKS TERCIH DESTEĞI   10:15   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI TARIHINDE ILK KEZ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESI IMZALANDı... SUAT YıLDıZ:    09:49   İNCIR’IN TANESI 25 LIRA... İNCIR SATAN KADIRLILI ESNAF: "VATANDAŞ BIR TANE İNCIR ISTIYOR, SATMAK ZORUNDA KALıYORUM"   09:17   CHP’LI GÜRER: “EKONOMI SARAYLARDAN DEĞIL, HALKıN PAZARDAN EVE NE ALABILDIĞIYLE ÖLÇÜLÜR”   09:05   MERCAN MOBIL ATÖLYELERIN İLK DURAĞı ÇAMLıYAYLA OLDU    21:02   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN TAKDIR TOPLAYAN SOSYAL BELEDIYECILIK HIZMETLERI   20:55   TOROSLAR BELEDIYESI’NDE TOPLU IŞ SÖZLEŞMESI SEVINCI!   20:49   MERSINLILER İNGILIZCE’YI ‘HELLO MERSIN’ İLE ÖĞRENIYOR   
 
     
   

EMEKLİ EVİ’NDE SANAT DOLU BİR GÜN


Mersin Büyükşehir Belediyesi,yaş almış vatandaşlara yönelik etkinlikleri hayata geçirmeye devam ediyor. Doğa gezileri, konserler, kültürel faaliyetler gibi birçok etkinliği yaş almış vatandaşlarla buluşturan Büyükşehir, bu kez de Toroslar’da hizmete açtığı Halkkent Sosyal Yaşam Merkezi içinde yer alan Emekli Evi’ndeki yaş almış vatandaşlara yönelik şiir dinletisi düzenledi. Şair ve yazarlar tarafından seslendirilen şiir ve şarkılarla keyifli bir gün geçiren yaş almışlar, sanatla da iç içe olma fırsatı yakaladı.

 

Tarih : 7 Ocak 2023 Cumartesi 16:45   Okunma : 1844

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, Toroslar Halkkent Sosyal Yaşam Merkezi içinde yer alan Emekli Evi üyelerine yönelik şiir dinletisi düzenlendi. Şair Sonay Arıdıcı, Şair ve Yazar Yahya Vurucu, Dilek Yörük ve İbrahim Canbirbirinden güzel şiirleri seslendirerek, yaş almışlara unutulmaz bir gün yaşattı. Zaman zaman duygulu anlar da yaşayan yaş almış vatandaşlar, şarkı ve şiirlere eşlik ederek keyifli bir zaman geçirdi.

Yeter: “Emekli Evi üyelerini şiir ve müzikle buluşturduk”

Halkkent Sosyal Yaşam Merkezi Emekli Evi Sorumlusu Çağdaş Yeter, “Soğuk kış günlerini, duyguların söze inmesiyle anlamlandırmaya çalıştık. Sözün bittiği yerde, şiir ve müzik sanatla bütünlenmiş bir anlatımdır. Toroslar Emekli Evi üyelerini şiir ve müzikle buluşturduk” dedi. Emeklilerin kendileri için çok kıymetli olduğunu belirten Yeter, “Onlara dokunmayadevam edeceğiz. Bugünkü dinletimizde Türk halk müziği ve şiir sunumu oldu, çok keyifli bir zaman geçirdik. Emeklilerimiz memnun kaldı” diyerek, bu tür etkinliklere devam edeceklerini vurguladı.

“Böyle moral verici şeylere ihtiyacımız oluyor”

Emekli Evi üyelerinden Bayram Bulut, Emekli Evi’nde birçok etkinlik gerçekleştirildiğini ve bu tür etkinliklerin kendilerini çok memnun ettiğini söyleyerek, “Öncelikle bize bu imkânı tanıyanlara çok teşekkür ederim. Çok güzel bir ortam. Geliyoruz, çayımızı, kahvemizi içiyoruz. Gazeteler, kitaplar okuyoruz” dedi. Şiir dinletisini de çok severek dinlediklerini dile getiren Bulut, “Gerçekten biz emekliler için güzel bir şey. Tabi ki böyle moral verici şeylere ihtiyacımız oluyor. Gelip burada dinliyoruz, eğleniyoruz” diye konuştu.

Yaş almış vatandaşlardan Şahgül Güler de, şiir dinletisinden çok memnun kaldığını belirtti. Güler, “Bu tür etkinlikler bizim için çok güzel oluyor,  çok seviniyorum. Sık sık bu tarz etkinlikler oluyor, biz de faydalanmak istiyoruz. Bizimki ikinci bahar, o yüzden çok güzel oluyor. Daha da fazla olmasını istiyoruz. Gerçekten çok mutlu oldum ve çok memnun kaldım” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA