17 Aralık 2025 Çarşamba


14:35   TBMM’DE CINSEL ISTISMAR IDDIASı... DEM PARTI KADıN MECLISI SÖZCÜSÜ HALIDE TÜRKOĞLU: "BU ÇOCUKLAR ŞIKÂYET EDENE KADAR MECLIS NEREDEYDI?"   14:34   DEM PARTI, DIYARBAKıR’DA "ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK" MITINGI DÜZENLEYECEK   14:32   VENEZUELA’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN ‘DENIZ ABLUKASı’ AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:30   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, "VERGIDEN MUAF CEMAAT VAKıFLARıNı" SıRALADı: TOPLADıKLARı BAĞıŞLARıN YANı SıRA BAĞLANTıLı ŞIRKETLERI ÜZERINDEN DEVASA BIR EKONOMI YARATMıŞ DURUMDALAR   09:01   “TEDAVININ ÖTESINDE: MERSIN ŞEHIR HASTANESI’NDEN DUYGU YÜKLÜ SINEMA BULUŞMASı”   19:18   MERSIN’DEN AVRUPA’YA GÜÇLÜ SES: “DEMOKRASI BELEDIYELERDE HAYAT BULUYOR”   16:47   “72 GÜNLÜK TUTUKLULUĞUN ARDıNDAN TAHLIYE: HÜSEYIN KOCABıYıK İLK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA”   16:34   PFDK, 224 FUTBOLCUYA VE 24 HAKEME BAHIS CEZASı VERDI   16:25   “YENIMAHALLE’DE YENI NESIL PARK: ŞEHIT EMRE ÖZTÜRK’ÜN ADı YAŞATıLıYOR”   16:15   ÇOCUK MECLISI SERTIFIKALARıNı BAŞKAN SEÇER’DEN ALDı   15:42   BIRLEŞIK KAMU-İŞ GENEL BAŞKANı YıLDıRıM: "BIZ BU KRIZIN SEBEBI DEĞILIZ, BEDELINI DE BIZ ÖDEMEYECEĞIZ. 19 ARALıK CUMA GÜNÜ IŞ BıRAKıYORUZ"   15:40   ÖZGÜR ÖZEL VE DURBAY AILESI, MANISA’DA TAZIYELERI KABUL EDIYOR   15:37   TBMM’DE BÜTÇE GÖRÜŞMELERI TAMAMLANDıKTAN SONRA GELECEK HAFTA 11. YARGı PAKETI GÖRÜŞÜLECEK   15:35   TBB BAŞKANVEKILI SEÇER: “DEMOKRASI BIR MIRAS DEĞIL EMEK ISTEYEN CANLı BIR YAPıDıR”   11:45   ÇYDD’DEN TÜRKAN SAYLAN’ıN DOĞUM GÜNÜNDE ZEYTIN İÇIN GÜÇLÜ ÇAĞRı: “BARıŞıN AĞACıNı GELECEĞE TAŞıYALıM”   10:50   MEZITLI’DE DAYANıŞMANıN SOFRASı BÜYÜYOR: AŞEVI 2025’TE 110 BINI AŞKıN SıCAK YEMEĞI KAPıLARA TAŞıDı   09:25   MERSIN’DE ÜCRETSIZ KAYNAK EĞITIMI İSTIHDAMA AÇıLAN KAPı OLDU   17:05   BAŞKAN SEÇER, GÜLŞAH DURBAY’ıN CENAZESINDE: “ACıNıZı PAYLAŞıYORUM”   15:15   “CHP AKDENIZ’DEN MANISA’YA VEFA: SEMIH PALAMUT’TAN BAŞKAN GÜLŞAH DURBAY İÇIN BAŞSAĞLıĞı”   13:47   TOROSLAR’ıN YAYLALARıNDA HIZMET SEFERBERLIĞI: ULAŞıMDA YENI DÖNEM  
 
     
   

Kadınlar İçin “Peynir”i Sahnelediler


Mezitli Belediyesi Oda Tiyatrosu, yeni sezona ünlü tiyatrocu Tamer Güven’in yazıp yönettiği “Peynir” adlı oyunu CHP’li kadınlar için sahneledi. Kadınlar tarafından kurulduğu iddia edilen bir örgütün hücre evine yapılan baskın sonrası yaşananları anlatıldığı oyunda sanatseverler duygulu anlar yaşadı.

 

Tarih : 15 Aralık 2018 Cumartesi 14:06   Okunma : 826

Mezitli’de doğup büyüyen ve ünü uluslararası arenada yayılan Mezitli Belediyesi Oda Tiyatrosu, Tamer Güven’in yazıp yönettiği ‘Peynir’ adlı oyununun Mersin’de ki gala gösterimini kadınlar için yaptı. CHP Kadın Kolları Mersin İl Başkanı Pakize Esen ve Gençlik Kolları İl Başkanı Ethem Güzel’in de rol aldığı “Peynir”i Bilge Işıklar, Başak Karatepe, Tamer Güven, Vedat Yalçın, Gökhan Doğan başarıyla sahneye koydu. Gecenin sürprizi ise usta oyuncu Ekrem Tamer oldu. Tamer, sesiyle oyuna destek verenler arasındaydı.

Mersinli sanatseverlerle birlikte, çok sayıda siyasetçinin de izlediği “Peynir” oyununun yazarı ve yönetmeni Tamer Güven, seyirciye hazırladığı ilginç sürprizlerle zaman zaman güldürdü, zaman zamanda duygulu anların yaşanmasına yol açtı. Kadınlar tarafından kurulduğu iddia edilen bir örgütün hücre evine yapılan baskın sonrası yaşananları anlatıldığı oyunda, bir dönemin karanlık Türkiye’sine de göndermeler yapılıyor. Kadına şiddet, çocuk istismarı, cezaevlerinde yaşanan işkence olayları gibi konular işleniyor.

Seyircilerin ayakta alkışladığı oyun sonrası Mezitli Belediyesi Kültür Sanat İşleri Genel Koordinatörü Oğuzhan Karayiğit, sahnede sanatçılara çiçek sunuldu.

Son günlerde artan kadın ve çocuk istismarına karşı cesur ve aydınlık kadınların seslerini yükselteceklerini söyleyen CHP Kadın Kolları İl Başkanı Pakize Esen, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a sağladığı destek nedeniyle teşekkür etti. Güler, “Yaşadığımız coğrafyada kadınlar günlük yaşamda sürekli olarak cinsel, psikolojik, fiziksel şiddete, tacize ve tecavüze maruz kalmakta ve öldürülmektedir. Kadını erkekler eşit görmeyen, toplumsal yaşamda yok sayan siyasal anlayış ve onun karanlığına teslim olmayacağız” dedi.

Oyunu yazan yöneten ve rol alan Tamer Güven, gelen herkese teşekkür ederek, “Biz kadınların yaşadıklarına, toplum içersinde rollerine küçük bir mercek tutmak istedik. Kendi mutfağımızdan bir oyunu ilk kez seyircimizle buluşturduk. Gelip oyunumuzu izleyen teknik ekipte destek veren ve oyunda rol alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Arkadaşlarımız yine özveriyle çalışarak harika bir iş çıkardılar. Ama bu oyunun sahnelenmesi için imkan sağlayan bir kişiye özel olarak teşekkür etmek istiyorum. Bize 3 sezondur tüm imkanları sağlayan Başkanımız Neşet Tarhan’a özellikle teşekkür etmek istiyorum” diye konuştu.

Sanatın birleştirici gücüne dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise “Mezitli’de Tiyatro Var” olgusunu iyice yerleştirdiklerine dikkat çekti. Son üç senedir Mezitli Belediyesi Oda Tiyatrosu’nun çok büyük işlere imza attığını söyleyen Başkan Tarhan, “Sanatçılarımız, bizden hiçbir talepte bulunmadan üç sezondur çok harika işler çıkarıyorlar. Tiyatro aşkı tam olarak budur. Biz de arkadaşlarımızın bu çabalarını gördükçe onlara sanatlarını icra edebilecekleri daha güzel mekanlar yapmaya çalışıyoruz. Şimdi daha dar bir mekanda oynanan oyunumuz daha geniş yerlerde seyirciyle buluşmaya devam edecek. Yakın dönemde bitirmeyi planladığımız kültür merkezimizde daha fazla sanatsevere ulaşmayı hedefliyoruz. Sanatçı arkadaşlarımıza bu özverili çalışmaları ve ‘Mezitli’de tiyatro var’ olgusunu yerleştirdikleri için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Oda Tiyatrosu Peynir isimli oyunu, Mezitli Sanat Evi’nde ki sahnesinde sergilemeye devam edecek.






Paylaş :
Etiketler :  mezitli belediyesi, oda tiyatrosu, pakize esen, ethem güzel

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA