3 Kasım 2025 Pazartesi


16:49   “KIRLI OYUNLARA KARŞı BIRLEŞIK DIRENIŞ!” – SOL PARTI’DEN TARIHI ÇAĞRı   16:35   EĞITIMDE FıRSAT EŞITLIĞI MERSIN’DE GERÇEK OLUYOR: BÜYÜKŞEHIR’DEN LGS VE YKS’YE TAM DESTEK   16:25   BARAN GÜNEŞ’TEN STRAZBURG’DA SERT MESAJ: “YA HEP BERABER YA HIÇBIRIMIZ!”   16:02   EDIRNE CEZAEVI’NDEN EL YAZıSıYLA MESAJ: “KAR MAKINESINI KURCALAMAYıN, YOLUNUZU KAPATMAYıN.”   15:29   TOROSLAR’DA UMUTUN ADı: OKUMA SALONLARı   15:13   TARSUS’UN KALBI YENIDEN ATıYOR: ATATÜRK CADDESI’NDE TRAFIK AKıŞı NEFES ALDı   01:28   12 SAATLIK YARGıLAMANıN ARDıNDAN TAHLIYE: DEM’LI BAŞKANLAR SERBEST   23:55   MERSIN’IN YENI ENERJISI YOLLARDA: BAŞKAN SEÇER’DEN ELEKTRIKLI OTOBÜS DEVRIMI!   23:40   “ÜRETEN TARSUS’UN KALBINDE BULUŞMA: BOLTAÇ SAHADA”   13:25   ERDAL İNÖNÜ ANıLDı... ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKIYE’DE INSANLAR SIYASETTE MIZAHıN AYNı ANDA AYNı CIDDIYETLE AYNı CÜMLELER IÇINDE YER ALABILECEĞINI ÖĞRENDI   13:23   GRAND KARTAL OTEL YANGıNı DAVASı... AVUKAT YÜKSEL GÜLTEKIN: "ADALET YERINI BULMAZSA KıYAMET KOPAR"   13:22   CHP’LI KıŞ’TAN HÜKÜMETE TEPKI: "ÜLKE YÖNETMEK YERINE VATANDAŞıN CEBINE ÇÖKMEYI MARIFET SAYıYORLAR"   13:20   EKREM İMAMOĞLU’NUN DANıŞMANı İBRAHIM ÖZKAN GÖZALTıNA ALıNDı   13:16   YÜKSELEN FIYATLAR NEDENIYLE IKINCI EL PAZARıNA RAĞBET ARTTı   03:07   CUMHURIYET COŞKUSUYLA TARIH YAZDıLAR: MSK AVRUPA’DA İLK ZAFERINI ALDı!   18:25   “CUMHURIYET, HUKUKUN NEFESIDIR”: MERSIN BAROSU’NDAN 102. YıLA ANLAM YÜKLÜ RESEPSIYON   18:15   SARıULAK FIDANıYLA CUMHURIYETIN İZINI SÜRDÜLER: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN DUYGUSAL MESAJ   17:20   “MERSIN NASıLSA TÜRKIYE DE ÖYLE OLACAK” – SEÇER’DEN İKTIDAR VIZYONU   17:12   TOROSLAR’DA CUMHURIYET MEŞALESI BINLERCE YÜREKLE YANDı   16:47   CUMHURIYETIN 102. YıLıNA SANATLA SELAM: MERSINLI ÇOCUKLAR SAHNEYE TAŞTı  
 
     
   

EVLENECEK ÇİFTLERE 2 YIL GERİ ÖDEMESİZ KREDİ VERİLMESİNİ DE AMAÇLAYAN AİLE VE GENÇLİK FONU KURULMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ, TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDİLDİ


AKP`nin evlenecek çiftlere 2 yıl geri ödemesiz kredi verilmesini de amaçlayan Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi, bugün TBMM Genel Kurulu`nda kabul edilerek yasalaştı.

 

Tarih : 22 Kasım 2023 Çarşamba 22:36   Okunma : 295

AKP`nin evlenecek çiftlere 2 yıl geri ödemesiz kredi verilmesini de amaçlayan Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi, bugün TBMM Genel Kurulu`nda kabul edilerek yasalaştı.

AKP`nin evlenecek çiftlere 2 yıl geri ödemesiz kredi verilmesini de amaçlayan Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi, bugün TBMM Genel Kurulu`nda kabul edilerek yasalaştı. Yasaya göre; Fon`un Yönetim Kurulu Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı başkanlığında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı ile Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı`ndan oluşacak. Fon`dan kaynak aktarımı yapılacak projeleri, aktarılacak kaynak tutarını, harcama programlarını belirlemeye yetkili olacak Yönetim Kurulu, kararlarını oy çokluğu ile alacak.

AKTARILACAK TUTARLARA İLİŞKİN YÜZDELERİ YÜZDE 0 İLA YÜZDE 40 ARASINDA BELİRLEME YETKİSİ CUMHURBAŞKANINA AİT OLACAK”

Yasaya göre, fon kaynakları ilgili kanunlar kapsamında tahsil edilen petrol, doğal gaz ve maden gelirlerinin belirli bir oranı (yüzde 20`si), diğer fonların gelirlerinin bir kısmı, geri ödeme tutarları, bağış, yardım ve hibeler ve diğer gelirler; fon giderleri de onaylanan projeler kapsamında aktarılan tutarlar ve operasyonel giderlerden oluşacak. Ayrıca 6491 sayılı ve 3213 sayılı kanun kapsamında aktarılacak tutarlara ilişkin yüzdeleri yüzde 0 ila yüzde 40 arasında belirleme yetkisi (anılan kanunlar için ayrı ayrı olmak üzere) Cumhurbaşkanı`na ait olacak.

AKTARILAN TUTARLARIN KULLANILMASINA İLİŞKİN SORUMLULUK, İLGİLİ KURUM VE KURULUŞLARA BIRAKILIYOR”

Yasayla, projelerin ekonomik ve teknik açıdan yapılabilirliği ile Fon tarafından aktarılan tutarların kullanılmasına ilişkin sorumluluk, ilgili kurum ve kuruluşlara bırakılıyor ve ödeneklerin kaydedilmesi ile harcanmayan kısımları ertesi yıla devretme yetkileri de yine bu kurum ve kuruluşlara veriliyor.

FON`A İLİŞKİN MALİ VERİLER, EN GEÇ ALTIŞAR AYLIK DÖNEMLER İTİBARIYLA KAMUOYU İLE PAYLAŞILACAK. FON, SAYIŞTAY DENETİMİNE TABİ OLACAK

Fon harcamalarına ilişkin şeffaflığın sağlanabilmesi adına Fon`a ilişkin mali verilerin en geç altışar aylık dönemler itibarıyla kamuoyu ile paylaşılacak. Öte yandan meri mevzuat hükümleri çerçevesinde Fon Sayıştay tarafından denetime tabi olacak.

FONUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI, FONUN KAYNAKLARI VE GİDERLERİ İLE FONDAN KAYNAK AKTARIMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLARI CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN BELİRLENECEK

Yasaya göre, Fon`a ve Fon`un kaynaklarına ilişkin gelir/kurumlar vergisi, veraset ve intikal vergisi, damga ve harçlar, BSMV ve KKDF kapsamında bazı muafiyet ve istisnalar da tanınacak. Fon`un çalışma usul ve esasları, Fon`un kaynakları ve giderleri ile Fon`dan kaynak aktarımına ilişkin usul ve esasları Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA