24 Haziran 2025 Salı


11:15   BÜYÜKŞEHIR’IN DESTEKLERI ÜRETIME BEREKET, YETIŞTIRICILERE CAN SUYU OLUYOR   11:07   MHP GENEL BAŞKANı DEVLET BAHÇELI, 5 AY SONRA TBMM’DE GRUP TOPLANTıSıNDA   09:30   İRAN MEDYASı, TAHRAN’ıN SABAH SAATLERINDE İSRAIL’E DÖRT DALGA HALINDE FıRLATTıĞı FÜZE SALDıRıSıNıN ARDıNDAN, İSRAIL ILE ATEŞKESIN BAŞLADıĞıNı ILAN ETTI   09:19    ERDEMLI EMEKLI EVI ÜYELERI MERCAN BILIM MERKEZI’NI GEZDI   12:20   BAIN & COMPANY TÜRKIYE’DEN 500 MILYAR DOLARLıK ENERJI DÖNÜŞÜM FıRSATı   12:15   DıŞ KAYNAKLı SATıŞTA TALEP PATLAMASı: DIJITALLEŞME HıZ KAZANıRKEN, İNSAN TEMASı HALA EN KRITIK UNSUR   12:10   BÜYÜKŞEHIR’IN ‘TARIHI KILIKYA YOLU PROJESI’ GEÇMIŞ İLE GÜNÜMÜZÜ BULUŞTURMAYA DEVAM EDIYOR    12:06   CHP’LI KıŞ :BORÇ BATAĞı DERINLEŞIYOR FAIZ, İCRA, BATıK KREDI REKORDA   12:01    MEZITLI BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA KAPADOKYA GEZISI   11:57   AHBİB BAŞKANı VEYSEL MEMIŞ: İHRACAT HACMINDE EN GÜÇLÜ İVMELENMEYI CEZAYIR, BELÇIKA VE FILISTIN’DE YAKALADıK   11:45   KÜLTÜR PARK MERSINLILERIN NEFES ALMA NOKTASı   11:16   RTÜK ÜYESI TUNCAY KESER: "RTÜK’ÜN YAPTıRıM KARARLARıNıN YÜZDE 51’I DANıŞTAY’DAN VIZE ALAMıYOR"   09:07   CHP TEKIRDAĞ’DA MEYDAN OKUDU: “ADAYıMı BıRAK, SANDıĞı GETIR”   09:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR 19 BIN TON TıBBI ATıĞı BERTARAF ETTI   12:23   MIMARLARDAN DAYANıŞMA ETKINLIĞI   11:20   YUMURTALıK HALKıNDAN ÇEVREYE, DENIZE DUYARLıLıK ÇAĞRıSı   11:10   SOFRALARA LEZZET KATACAK AŞÇıLAR BÜYÜKŞEHIR’LE YETIŞIYOR   11:01   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK’I, YKS’NIN IKINCI OTURUMUNA DA GETIRDI   10:20   YKS’NIN IKINCI OTURUMU AYT BAŞLADı   09:20   BÜYÜKŞEHIR ÖĞRENCI VE VELILERIN YKS HEYECANıNA ORTAK OLDU  
 
     
   

Merkez Bankası Reel Kesim Güven Endeksi Haziran Ayında Düştü


Merkez Bankası tarafından haziran ayına ilişkin İktisadi Yönelim İstatistikleri ve Reel Kesim Güven Endeksi açıklandı. Buna göre, haziran ayında mevsimsellikten arındırılmış Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE-MA), bir önceki aya göre 1,9 puan azalarak 100,5, mevsimsellikten arındırılmamış Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE) ise bir önceki aya göre 2,6 puan azalarak 102,8 seviyesinde gerçekleşti.

 

Tarih : 24 Haziran 2024 Pazartesi 10:34   Okunma : 599

(ANKARA) - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2024 Haziran ayında mevsimsellikten arındırılmış Reel Kesim Güven Endeksi bir önceki aya göre 1.9 puan azalarak 100,5, mevsimsellikten arındırılmamış Reel Kesim Güven Endeksi`ni (RKGE) de 2,6 puan azalarak 102,8 olarak açıkladı.

Merkez Bankası`ndan yapılan açıklamaya göre, endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, mevcut mamul mal stokuna ilişkin değerlendirmeler endeksi artış yönünde etkilerken, mevcut toplam sipariş miktarı, sabit sermaye yatırım harcaması, gelecek üç aydaki toplam istihdam, genel gidişat, son üç aydaki toplam sipariş miktarı, gelecek üç aydaki üretim hacmi ve gelecek üç aydaki ihracat sipariş miktarına ilişkin değerlendirmeler endeksi azalış yönünde etkiledi.

Açıklamada, özetle şunlar kaydedildi:

"Mevsimsellikten arındırılmamış Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE) bir önceki aya göre 2,6 puan azalarak 102,8 seviyesinde gerçekleşmiştir.

Son üç aya yönelik değerlendirmelerde, üretim hacminde ve ihracat sipariş miktarında artış bildirenler lehine olan seyrin bir önceki aya göre güçlendiği, iç piyasa sipariş miktarında azalış bildirenler lehine olan seyrin ise bir önceki aya göre zayıfladığı gözlenmektedir.

Mevcut toplam siparişlerin mevsim normallerinin altında olduğu yönündeki değerlendirmelerin bir önceki aya göre güçlendiği, mevcut mamul mal stokları seviyesinin mevsim normallerinin üstünde olduğu yönündeki değerlendirmelerin ise zayıfladığı görülmektedir.

Gelecek üç aya yönelik değerlendirmelerde, üretim hacmi, ihracat sipariş miktarı ve iç piyasa sipariş miktarında artış bekleyenler lehine olan seyrin bir önceki aya göre zayıfladığı görülmektedir. Gelecek on iki aydaki sabit sermaye yatırım harcaması ve gelecek üç aydaki istihdama ilişkin artış yönlü beklentilerin de bir önceki aya göre zayıfladığı gözlenmektedir.

Ortalama birim maliyetlerde, gelecek üç ayda artış olacağını bekleyenler lehine olan seyrin güçlendiği, son üç ayda artış olduğunu bildirenler lehine olan seyrin ise zayıfladığı görülmektedir. Gelecek üç aydaki satış fiyatına ilişkin artış yönlü beklentilerin de zayıfladığı gözlenmektedir. Gelecek on iki aylık dönem sonu itibarıyla yıllık ÜFE beklentisi bir önceki aya göre 1,0 puan azalarak yüzde 53,6 seviyesinde gerçekleşmiştir."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA