15 Mayıs 2025 Perşembe


11:19   CHP`LI TANAL`DAN 15 MAYıS DÜNYA İKLIM GÜNÜ AÇıKLAMASı: “KANAL İSTANBUL`DA ıSRAR, ÖLÜM DEMEKTIR”   11:14   BAKAN TUNÇ: "YURT DıŞı SEÇMEN KÜTÜĞÜNE KAYıTLı VATANDAŞLARıN ELEKTRONIK ORTAMDA OY VERMESINE ILIŞKIN ÇALıŞMALAR DEVAM ETMEKTEDIR"   11:12   BTP SÖZCÜSÜ LÜTFULLAH ÖNDER: "İKTIDARıN ŞIRAZESI KAYMıŞ, ÖLÇÜSÜ ŞAŞMıŞTıR"   11:09   ABD BAŞKANı TRUMP: “UYGUN OLURSA YARıN TÜRKIYE`YE GIDERIM”   10:19   KIRAZ ÜRETICISI CHP`LI BAŞEVIRGEN`E DERT YANDı: "BIR AĞAÇTAN 25-30 KILO ÜRÜN ALıNıYORDU, ŞIMDI 1 KILO BILE YOK"   10:10   KKTC ANA MUHALEFET PARTISI CTP GENEL BAŞKANı ERHÜRMAN: “FEDERASYON, KıBRıS SORUNU ÇÖZÜLECEKSE BUNUN NASıL OLACAĞıNı GÖSTEREN FORMÜLASYON"   09:38   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN ÖZEL BIREYLER IÇIN NOSTALJIK PARTI   09:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, IKLIM DEĞIŞIKLIĞINE KARŞı SÜRDÜRÜLEBILIRLIK YOLUNDA ILERLIYOR   23:27   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... YURTTAŞLAR BEKLENTI VE KAYGıLARıNı ANLATTı: HEP BERABER, OMUZ OMUZA İMAMOĞLU`NU KURTARACAĞıZ   22:55   GALATASARAY, TRABZSONSPOR`U 3-0 YENEREK TÜRKIYE KUPASı`Nı 19. KEZ KAZANDı   22:32   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "BOĞAZIÇI`NI PROVOKE EDEN SIZSINIZ"   22:24   ODTÜ`LÜ ÖĞRENCILERDEN NUREDDIN YıLDıZ`A TEPKI, BOĞAZIÇI`LI ÖĞRENCILERE DESTEK YÜRÜYÜŞÜ    21:58   BOĞAZIÇI ÜNIVERSITESI`NDEKI ‘NURETTIN YıLDıZ` PROTESTOLARıNDA 6 ÖĞRENCI TUTUKLANDı   21:56   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... DILEK KAYA İMAMOĞLU, "BU GÜNLERIN BITMESI YAKıNDıR"   21:54   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... ÜSKÜDAR BELEDIYE BAŞKANı DEDETAŞ, "EKREM İMAMOĞLU`NUN BIR AN ÖNCE ÇıKMASıNı, ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMASıNı ISTIYORUZ"   21:53   İMAMOĞLU`NDAN ERDOĞAN`A: TUTUKSUZ YARGıLANıRSAM, SOKAKTA, MEYDANDA OLURUM, MILLETIME GERÇEKLERI ANLATıRıM DIYE MI ÇEKINIYORSUN?   21:51   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... KADıKÖY BELEDIYE BAŞKANı KÖSEDAĞLı: SEÇILMIŞ BELEDIYE BAŞKANLARıMıZı, BÜROKRAT ARKADAŞLARıMıZıN BIR AN ÖNCE ARAMıZDA OLMASıNı ISTIYORUZ   21:49   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... MUSTAFA SARıGÜL: BIZ HER ŞEYIN DEMOKRASI IÇERISINDE TECELLI ETMESINI ISTIYORUZ   21:48   CHP`NIN SILIVRI MITINGI... EDIRNE BELEDIYE BAŞKANı AKıN: "HUKUKSUZLUKLARA KARŞı ÇıKAN TÜM VATANDAŞLARıMıZ BURADA"   21:25   CHP`NIN SILIVRI MITINGINDE CAN ATALAY`ıN MESAJı OKUNDU: BIR YANDAN DEMOKRASIYI, HUKUKU YOK EDIP YURTTAŞA BASKı YAPARKEN BIR YANDAN DA `BARıŞ` DERSEN KIMSE INANMAZ  
 
     
   

Tgf Genel Başkanı Karaca’dan Başkan Seçer’e Ziyaret


Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret ederek, ’hayırlı olsun’ dileklerini iletti.

 

Tarih : 16 Mayıs 2019 Perşembe 12:49   Okunma : 488

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz KaracaMersinBüyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'i ziyaret ederek, 'hayırlı olsun' dileklerini iletti.

TGF Genel Başkanı Karaca'nın, Seçer'i ziyaretine TGF Başkan Yardımcısı ve 
Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Demirtaş ile cemiyet yönetimi katıldı.

Ziyarette, ulusal ve yerel basının sorunları üzerine bir dizi sohbet gerçekleştirilirken, gazetecilik mesleğinin çalışma koşullarının iyileştirilmesinin de bir zorunluluk olduğu üzerinde duruldu.

"Gazetecilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerekiyor"

Gazetecilik mesleğinin son derece meşakkatli ve zorlu bir alan olduğunu, bu yüzden de gazetecilerin çalışma şartlarının düzenlenmesi gerektiğini belirten Başkan Seçer, "Gazetecilik insanı fiziki olarak da duygusal anlamda da yıpratır. Gazetecilik eğer gerçek anlamda yapılıyorsa çok önemli bir meslek. Şartlarınızın düzenlenmesi ya da çalışma koşullarınızın iyileştirilmesi gerekiyor. Demokrasilerde medya dördüncü güç olarak anılır. Bu bilinçte bir parlamento varsa sizin derdinize daha çabuk çare olur ama bu bilinçte olmayan bir parlamentoda da basına ilişkin yasal düzenlemeler gittikçe gecikir" dedi.

Hukukun olmadığı yerde gazetecilik mesleğinin ıstırap çeken bir alan haline dönüşeceğini ifade eden Seçer, "Siz hukukun olduğu, demokrasilerin üst seviyelerde olduğu toplumlarda, ülkelerde mesleğinizi rahatça icra edersiniz. Doğru habere zamanında ulaşmak bizim anayasal hakkımız" diye konuştu.

Mersin basınına her türlü desteği vereceğini de dile getiren Seçer, "Gazeteci olmazsa biz yaptığımız hizmetleri halkla buluşturamayız. Aynı şekilde benim yaptığım işleri de halkın takip etmesi zorlaşır. Biz birbirimize aşk derecesinde bağlı olmak, birbirimizi sevmek zorundayız. Benim başarılı olmam için gazetecilerle diyaloğumun iyi olması lazım. Tabi onların da yerel yönetimlerle iyi ilişkiler sürdürmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nin daha iyi koşullarda görevini yerine getirebilmesi için de yer ihtiyacı konusundaki desteğini bir kez daha yineleyen Seçer, "İyi koşullarda bir cemiyet ikametgahlarının olması, fiziki olarak da son derece sıhhi bir ortamda görevlerini yapabilecekleri bir alan çalışması, bir bina çalışması yapıyorlar. Biz de her türlü katkıyı yapacağız. Onun sözünü de verdik" dedi.

"Türkiye'de şu anda Anadolu basını bitme noktasında"

Türkiye genelinde yaptıkları ziyaretlerde hem meslektaşları ile bir araya geldiklerini hem de gazeteciliğin sorunları üzerine konuştuklarını belirten Genel Başkan Karaca ise Seçer'e TGF hakkında bilgiler verdi. İnternet gazeteciliğinin Anadolu basını üzerinde büyük tehlike oluşturduğunu da ifade eden Karaca, "Türkiye'de şu anda Anadolu basını bitme noktasında. Maalesef seçimlerden önce de tüm grupları, parti liderlerini ziyaret ettik, dosyalarımızı verdik ama bir çözüm olmadı. Şu anda gerek televizyonlar gerek radyolar çözümünü bir türlü yapamadığımız internet gazeteciliği, mesleğimiz için son derece tehlike. Bu işi iyi yapan arkadaşlarımız var. Onlara bir şey demiyoruz ama çok kötü yapan, kötü niyetli kişiler de var. Bu nedenle mutlaka bir yasa çıkmalı. Sözü aldık ama bu seçim kargaşasının hala devam etmesi maalesef sorunlarımızın çözümü noktasında gecikecek" dedi. 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA