6 Şubat 2026 Cuma


22:17   “ÜÇ YıL GEÇTI, ACı DINMEDI: SEÇER VE ÖZEL 6 ŞUBAT’TA ADıYAMAN’DA”   21:01   BAŞKAN ALI BOLTAÇ ADıYAMAN : “BU ACı UNUTULMAYACAK”   19:40   SILIVRI’DE KRITIK ARA KARAR: ADANA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ZEYDAN KARALAR TAHLIYE EDILDI   18:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DEPREM BÖLGESINDE NET MESAJ: “ATATÜRK’ÜN PARTISI YENIDEN IKTIDAR OLACAK, HERKESI KUCAKLAYACAK”   18:30   “ANAHTAR VERDIK DEMEKLE HAYAT NORMALLEŞMIYOR” NAZLıAKA’DAN 6 ŞUBAT RAPORU: KONTEYNERLERDE KALıCı YOKSULLUK, KADıNLAR VE ÇOCUKLAR EN BÜYÜK BEDELI ÖDÜYOR   15:31   SOL PARTI’DEN KEÇIÖREN SALDıRıSıNA SERT TEPKI: “GERI ADıM YOK, LAIKLIĞI HER YERDE SAVUNACAĞıZ”   15:21   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DEPREMIN 3. YıLıNDA ADıYAMAN ÇıKARMASı: “BIZ GARIBAN DEĞIL, GURURLU İNSANLARıZ”   11:01   YÜNLE DOKUNAN SINEMA HAFıZASı MERSIN’DE HAYAT BULDU   10:20   YARıM KALAN BIR BESTE, SONSUZ BIR HATıRA: LAÇIN AKYOL MERSIN’DE MÜZIĞIN KALBINDE ANıLıYOR   10:17   AKDENIZ’DE 8 BIN 500 KONTEYNER HIJYEN KALKANıNA ALıNDı   10:15   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: “BU ÜLKEDE DEPREM DEĞIL, BILIMSIZLIK VE İHMALLER CAN ALıYOR”   10:09   YUMURTALıK’TA BELEDIYECILIK YALNıZCA HIZMET DEĞIL, VICDAN MESELESI   10:07   OCAK ENFLASYONU DENGELERI ALTÜST ETTI: 2026 İÇIN YÜZDE 20 HAYALI BITTI, FAIZLER YENIDEN YÜKSELIŞTE   01:45   MERSIN’DE GÜVEN MESAJı: İŞ DÜNYASı VE EMNIYET EL ELE   01:01   SEÇER VE ÖZEL, DEPREMIN 3. YıLıNDA HATAY’DA: “BU ACıYı UNUTTURMAYACAĞıZ”   16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı  
 
     
   

DEM Partili Siirt Belediye Eş Başkanı Alağaş`a 6 yıl 3 ay hapis cezası


DEM Partili Siirt Belediye Eş Başkanı Sofya Alağaş`a “silahlı terör örgütü üyesi olmak” iddiasıyla yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

 

Tarih : 28 Ocak 2025 Salı 11:41   Okunma : 381

Haber: Ahmet ÜN

(DİYARBAKIR) - DEM Partili Siirt Belediye Eş Başkanı Sofya Alağaş`a “silahlı terör örgütü üyesi olmak” iddiasıyla yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Siirt Belediyesi Eş Başkanı DEM Partili Sofya Alağaş`ın, Jin News Haber Müdürü olduğu dönemde “silahlı terör örgütü üyesi olmak” iddiasıyla yargılandığı davanın yedinci ve karar duruşması Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi`nde görüldü.

Alağaş`ın avukatlarının katıldığı duruşmayı Almanya Türkiye Büyükelçiliği yetkilisi, DEM Parti Diyarbakır Milletvekilleri Ceylan Akça ve Adalet Kaya, Siirt Belediye Meclisi üyeleri, Siirt Barosu Başkanı Muhammed Alptekin, Diyarbakır Barosu Yönetim Kurulu üyeleri takip etti. Duruşmada, iddia makamı, Alağaş`ın terör örgütü üyesi olmak suçundan cezalandırılması yönündeki esas hakkındaki görüşünü tekrar etti.

İddia makamının esas hakkındaki görüşlerine karşı savunma yapan Alağaş`ın avukatı Resul Temur, müvekkili hakkında gazetecilik faaliyeti nedeniyle dava açıldığını belirterek, “Bir önceki celseye kadar dosya olağan seyrinde yürüyordu. 6. celsede bir kısım karardan vazgeçilmesi ve gizli tanık dinlenilmesi bu dosyaya politik müdahale olduğunu gösteriyor. Bu dosyada müvekkilin gazetecilik faaliyetleri nedeniyle açıldı.  Alağaş hakkında ifade veren gizli tanık, Ankara ilinde gazetecilerin yargılanmasına gerekçe gösterilen tanıktı. Mahkemenin soruşturma dosyasını istememesi ancak bu soruşturma dosyasındaki gizli tanığı dinlemesi çelişkili. Bu da meselenin hukuki değil politik bir mecradan yürütüldüğünü gösteriyor. İddianamede yer almayan bir tanığı dinlemek CMK 172. maddeye aykırı. Savcı alelacele bir mütalaa hazırladı. İddianamenin 11 ve 12 sayfasını kopyalayıp mütalaa hazırlanmış. Bu da dosyanın alelacele hazırlandığını gösteriyor” diye konuştu.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, oy çokluğuyla “suçun işleniş biçimi, suçun işlenmesinde kullanılan araçlar, suçun konusunun önem ve değerini” göz önüne alarak, sanık Alağaş`ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA