27 Ağustos 2025 Çarşamba


10:37   YENIŞEHIR BELEDIYESI SEMT PAZARLARıNDA DENETIMLERINI SÜRDÜRÜYOR   10:28   MERSIN YAZı SANATLA KAPATTı: FESTIVAL VE KONSERLERLE KENT DOYASıYA EĞLENDI   10:25   EĞITIMDE FıRSAT EŞITLIĞININ ADı: NAZALIN SELVI   20:10   TBB’DEN TÜRKIYE’YE HIZMET ATAĞı: 534 ARAÇLıK DEV HIBE PROGRAMı BAŞLADı   20:02   YUMURTALıK’TA HIZMET SEFERBERLIĞI: BAŞKAN ALTıOK SAHADA, İLÇE YENILENIYOR   16:10   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ: “İSRAIL’IN, GÜNEY LÜBNAN’DAKI TAHRIBATı SAVAŞ SUÇU NITELIĞINDE”   16:08   MEMUR ZAMMıNDA DÜĞÜM: ORANLAR BELLI OLDU, KRIZ ÇıKTı   14:56   İSRAIL’IN GAZZE HASTANESI’NE SALDıRıSıNA DÜNYADAN TEPKI   14:52   MÜCAHIT BIRINCI’NIN IFADESININ ALıNMASı IÇIN İSTANBUL EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE MÜZEKKERE YAZıLDı   14:34   TRUMP, FED YÖNETICISI LISA COOK’U GÖREVDEN ALDı   11:48   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINE MÜJDE   10:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE TAM DESTEK: YENI EĞITIM DÖNEMINDE HIZMETLER ZIRVEYE TAŞıYOR   10:33   AKDENIZ’DE RISK YARATAN METRUK YAPıLARLA MÜCADELE SÜRÜYOR   10:22   TARIHE SAYGı, UMUDA YÜRÜYÜŞ: ÖZGÜR ÖZEL, KOCATEPE’DE GÜN DOĞUMUNU SELAMLADı   10:03   MESKİ’DEN HARFILLI’YE HAYAT VEREN YATıRıM: KESINTISIZ İÇME SUYU ARTıK MÜMKÜN   16:36   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "YARGıDA SUSURLUK VAKASı ORTAYA ÇıKMıŞTıR"   16:33   İYİ PARTI’DE KURULTAY SÜRECI BAŞLıYOR...   15:02   SON DAKİKA! CHP’LI GÖLE BELEDIYE BAŞKANı BUDAK, PARTISINDEN ISTIFA ETTI   13:12   TOROSLAR’DA YOL ATAĞı SÜRÜYOR    13:03   EKREM İMAMOĞLU’NDAN "KUR KORUMALı MEVDUAT" YORUMU  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nden LGS`ye hazırlanan öğrencilere destek


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi, dezavantajlı ve rehberlik birimi olmayan okullara rehberlik hizmeti sağlıyor. Bu kapsamda Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri`ndeki rehberlik öğretmenleri, Şehit Mustafa Asım Uslu Ortaokulu`nda Liselere Giriş Sınavı`na (LGS) hazırlanan öğrencilere sınav hakkında bilgi verdi. 

 

Tarih : 4 Şubat 2025 Salı 09:55   Okunma : 478

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi, kentin dezavantajlı bölgelerinde yer alan ve rehberlik birimi olmayan okullara rehberlik hizmeti sağlıyor. Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri`ndeki rehberlik öğretmenleri, yaptığı sunumlarla Liselere Giriş Sınavı`na (LGS) hazırlanan öğrencilere destek sunuyor. Bu kapsamda öğretmenler, Tarsus Kargılı Mahallesi`ndeki Şehit Mustafa Asım Uslu Ortaokulu`nda Liselere Giriş Sınavı`na (LGS) hazırlanan öğrencilere sınav hakkında bilgi verdi. 

7 ve 8. sınıf öğrencilerinin katılım sağladığı programda; LGS öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler, hangi tür liselerin sınavlı alım yaptığı, soru dağılımı, süre, puanlama sistemi, sürenin verimli kullanımı, sınav kuralları, tercih ve yerleştirme işlemleri ele alındı.

Öğrencilere verimli çalışma teknikleri, günlük konu tekrarı ve düzenli soru çözümü, kodlayarak çalışmanın önemi anlatılırken, yeni nesil sorular hakkında örnekler verildi. Tarsus`tan Anamur`a kadar hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri`nin rehberlik birimi öğretmenleri, yıl boyu rehberlik hizmeti olmayan okullara destek sunmaya devam edecek.

"Sunum içeriklerini öğrenci ihtiyacına göre belirliyoruz"

Büyükşehir Belediyesi Yenice Kurs Merkezi Rehber Öğretmeni İpek Ay İlker, sunumlara düzenli olarak devam edeceklerini belirterek, "Öğrencilere LGS tanıtımını yaparak, verimli çalışma tekniklerinden bahsettik. Rehberlik hizmeti olmayan okullarla her ay düzenli olarak iletişim halinde olup, sunumlarımıza devam edeceğiz. Sunum içeriklerini öğrenci ihtiyacına göre belirliyoruz" dedi.

LGS sürecinde bu desteklerin süreceğini kaydeden İlker, "Onlar da dezavantajlı bölgelere böyle bir hizmeti getirdiği için Vahap Başkanımıza teşekkürlerini ilettiler. Kent genelinde rehber öğretmeni olmayan dezavantajlı bölgelere bu hizmeti vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

"Anlatılanlar sayesinde artık sınavda stres yaşamıyorum"

Rehberlik merkezinin verdiği eğitimlerden yararlanan öğrenciler ise memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdi:  

-Hira Balpetek: "Spor Lisesi`ne gitmek istiyorum. Verimli çalışma teknikleri işime yaradı. LGS ile ilgili birçok bilgi edindim. Ders tekrarlarının nasıl işe yaradığını öğrendim. Okulumuza düzenli olarak gelip rehberlik hizmeti verecekler." 

-Muhammed Musa Ekmekçi: "Sınavlardan önce çok fazla stres yaşıyorum. Üzerimdeki baskı yüzünden zorlanıyordum, ama şimdi anlatılanlar sayesinde artık sınavda stres yaşamıyorum. Verimli çalışma hakkında konu tekrarı, günlük soru çözümü, zorlandığımız derslere yönelmemiz gerektiğini anlattılar." 

-İbrahim Ebrişim: "Allah izin verirse doktor olmak istiyorum. Bunun için dedikleri gibi zaten çalışıyordum. Biraz daha verimli çalışacağım. Burada anlatılanlar işime yarayacak. Daha çok ders çalışasım geliyor. Büyükşehir Belediyesi`nden hocalarımız düzenli olarak geliyor." 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA