5 Ağustos 2025 Salı


10:28   CHP’LI GÜRER: “SAYıN CUMHURBAŞKANı ’KASıM AYıNDA ÖDEME YAPıLACAK’ DEDI AMA ÇIFTÇININ O GÜNE KADAR DAYANACAK HALI KALMAMıŞ”   10:18   AKİB BAŞKANı VEYSEL MEMIŞ: “TEMMUZ’DA 1.305 MILYAR DOLARLıK İHRACATLA TÜRKIYE ORTALAMASıNı GERIDE BıRAKTıK”   09:21   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ULUSLARARASı GENÇLIK KÖPRÜSÜ   07:40   CHP’LI DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN PTT’DEKI KıYıMA SERT TEPKI: “DEVLET ELIYLE GÜVENCESIZLIĞE ZEMIN HAZıRLANıYOR”   22:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN MUT’A SAĞLıK KALKANı: SINEKSIZ YAZ İÇIN KESINTISIZ MÜCADELE   20:25   MESKİ’DEN KARAHıDıRLı’YA 40 YıLLıK SORUNU BITIREN DEV YATıRıM: “SU CENNET OLDU”   15:55   SAHTE E-IMZA ILE YÜZLERCE SAHTE DIPLOMA IDDIASı... CHP’LI SUAT ÖZÇAĞDAŞ: "BU, TÜRKIYE’NIN DIJITAL EGEMENLIĞINE AÇıK BIR SALDıRı"   15:53   ÖZGÜR ÇELIK: “MURAT ÇALıK DERHAL TAHLIYE EDILMELI, TÜRKIYE’YE BU AYıBı YAŞATANLARı INATLARıNDAN VAZGEÇMEYE ÇAĞıRıYORUZ”   15:50   CHP YARıN 21 ILDE SAHAYA INIYOR   15:07   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KUZOLUK’A KONFORLU ULAŞıM HAMLESI   12:25   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN TÜRKIYE’YE MODEL OLACAK EĞITIM VIZYONU: BETEM’LERLE GÜÇLÜ NESILLER YETIŞIYOR   09:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK MODEL: MOLA EVLERI ILE HEM ÇOCUKLARA DESTEK HEM AILELERE NEFES   19:15   MERSIN’DE YAZ COŞKUSU BÜYÜKŞEHIR’IN ‘YAYLA ŞENLIKLERI’ İLE BAŞLADı    19:05   GÜLCAN KıŞ "GAZI MECLISIN YASAMA YETKISI, SARAY TARAFıNDAN GASP EDILDI"   19:01   BÜYÜKŞEHIR’IN ÜRETICILERE MAKINE EKIPMAN DESTEKLERI DEVAM EDIYOR   17:30   TBB BAŞKAN VEKILI VAHAP SEÇER’DEN TUNÇ SOYER’E ZIYARET: "BOMBOŞ BIR DOSYA, DAYANAKSıZ IDDIALAR"   13:19   MERSIN ADıYAMAN YAYLAKONAK BALYANLıLAR DERNEĞI’NIN GELENEKSEL AŞURE ETKINLIĞINE YOĞUN İLGI   01:01   BAŞKAN SEÇER’DEN HASTA TUTUKLU BELEDIYE BAŞKANıNA ZIYARET: “BU VEBALIN ALTıNDA KALıRSıNıZ”   19:49   ÖZGÜR ÖZEL: "KOMISYONDA BıRAKıN CUMHURIYET’IN KOLONLARıNı KESTIRMEK, ’CUMHURIYET KOLONUNUN ÜZERINE KÜÇÜCÜK BIR ÇIVI ÇAKACAĞıM’ DIYENE MÜSAADE ETMEYIZ"   19:23   BIR VIDEO ILE BAŞLADı: MEZITLI BELEDIYESI ARAS’LA EL ELE  
 
     
   

ABD`nin 200 Venezuelalıyı sınır dışı etmesine tepki... Venezuela: ``Sınır dışı edilenler yasal süreçten mahrum bırakıldı``


ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, “İkinci Dünya Savaşı`nda çıkarılan Yabancı Düşmanlar Yasası`nı” gerekçe göstererek, çete olduklarını iddia ettiği 200 Venezuelalıyı "yetkiyi kullanmasını yasaklayan" mahkeme kararına rağmen sınır dışı etti. Bu karar, başta ABD`li hukukçular ve siyasiler olmak üzere çok sayıda insanın tepkisini çekti. Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Jorge Rodriguez ise, “sınır dışı edilen Venezuelalıların yasal süreçten mahrum bırakıldığını ve çete üyesi olmadıklarını” belirtti.

 

Tarih : 18 Mart 2025 Salı 12:35   Okunma : 471

(ANKARA)- ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, “İkinci Dünya Savaşı`nda çıkarılan Yabancı Düşmanlar Yasası`nı” gerekçe göstererek, çete olduklarını iddia ettiği 200 Venezuelalıyı "yetkiyi kullanmasını yasaklayan" mahkemenin aksi kararına rağmen sınır dışı etti. Bu karar, başta ABD`li hukukçular ve siyasiler olmak üzere çok sayıda insanın tepkisini çekti. Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Jorge Rodriguez ise, “sınır dışı edilen Venezuelalıların yasal süreçten mahrum bırakıldığını ve çete üyesi olmadıklarını” belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump ve yönetimi, Yabancı Düşmanlar Yasası`nın savaş zamanı yetkilerini kullanarak, Venezuelalı çete üyesi olduğu iddia edilen 200`den fazla kişiyi, "yetkiyi kullanmasını yasaklayan" mahkemenin aksi kararına rağmen hafta sonu ABD`den hızla sınır dışı etti. Trump yönetimi sınır dışı edilenlerin “adam kaçırma, gasp ve kiralık katillerle bağlantılı bir Venezuela çetesi olan Tren de Aragua`ya mensup olduklarını” ileri sürdü. 

Söz konusu kararı Washington`daki ABD Bölge Yargıcı James Boasberg tarafından verildi. Boasberg, "yasanın başka bir ulus tarafından işlenen düşmanca eylemlere" atıfta bulunduğunu yazarak, Yabancı Düşmanlar Yasası uyarınca herhangi bir sınır dışı işlemini geçici olarak engelledi.

Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, sosyal medya hesabı üzerinden dün yayınladığı bir yazıda, ABD Yüksek Mahkemesi`nin, “İkinci Dünya Savaşı sırasında Japon, Alman ve İtalyan kökenlilere yönelik toplama kamplarını meşrulaştırmak için kullanılan ancak o zamandan beri uygulanmayan Yabancı Düşmanlar Yasası kapsamında Başkan`ın yetkileri üzerinde federal mahkemelerin yargı yetkisi olmadığını defalarca kez açıkça ortaya koyduğunu” belirtti.

ABD`li hukuk uzmanları, “Trump yönetiminin geniş kapsamlı göçmenlik baskısının bazı bölümlerini haklı çıkarmak için nadiren uygulanan yasalara başvurarak muhtemelen yetkisini aştığını” kaydetti. Uzmanlar, ABD Yüksek Mahkemesi`nin, Beyaz Saray`ın kimin sınır dışı edilmesi gerektiğine karar verme konusunda iddia ettiği kadar geniş kapsamlı bir yetkiye sahip olup olmadığına ilişkin nihai bir karar verebileceğini belirtti.

Trump yönetimi, Boasberg`in sınır dışı etmelerle ilgili geçici engelleme kararını temyiz etti. Yönetimin, Yabancı Düşmanlar Yasası`na başvurmasının anayasaya uygun olup olmadığı sorusu,  muhafazakar üyelerin çoğunlukta olduğu ABD Yüksek Mahkemesi`nin önüne gelebilir.

Rodriguez: "Sınır dışı edilenlerin, ABD`de ya da El Salvador`da herhangi bir suç işledikleri bilinmiyor"

Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Rodriguez, dün günü yaptığı açıklamada, “sınır dışı edilen kişilerin ABD`de ya da El Salvador`da herhangi bir suç işlediklerinin bilinmediğini ve Venezuela`nın bu kişilerin evlerine dönmeleri için elinden geleni yapacağını” söyledi. Rodriguez, ayrıca Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümetinden, Venezuelalıların ABD`ye seyahat etmemeleri için bir uyarı yayınlamasını isteyeceğini, buranın güvenli bir yer olmadığını söyledi ve oraya göç eden Venezuelalıları geri dönmeye çağırdı. Rodriguez, ``Yurttaşlarımızın evlerine dönmeleri için yapmamız gereken her şeyi yapacağız, dünyanın herhangi bir yerine göndermemiz gereken tüm uçakları göndereceğiz`` dedi.

Venezuela İçişleri Bakanı Diosdado Cabello, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, şubat ayından bu yana sınır dışı edilmek üzere ABD ve Meksika`dan Venezuela`ya iade edilen 600`den fazla göçmenden sadece 16`sının bir tür adli süreçle karşı karşıya olduğunu ve hiçbirinin "Tren de Aragua" üyesi olmadığını söyledi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA