9 Mayıs 2025 Cuma


01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   01:04   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ADEM`DEN IKTIDARA ÇAĞRı: YAPMADıĞıNıZ BIR GÜZELLIĞI RIZE DE YAPıN, ÇAY FIYATLARıNı 32 + 4 DESTEKLEME ILE 36 TL OLARAK AÇıKLAYıN   10:37   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞINDEN, DIYARBAKıR`DA SALDıRıYA UĞRAYAN AVUKATA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "MESLEKTAŞıMıZA YÖNELEN BU CÜRETIN CEZASı EN AĞıR ŞEKILDE VERILMELIDIR"   10:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, `KENT KATıLıMı BULUŞMALARı`NA DEVAM EDIYOR   10:17   SILIFKE BELEDIYESI, ILÇE GENELINDE YOL YAPıM VE BAKıM ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   09:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN “4. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI” IÇIN DEĞERLENDIRME TOPLANTıSı   09:26   TARSUS BELEDIYESI, "ORMANDA ŞENLIK" OYUNU ILE ÇOCUKLARA ÇEVRE BILINCI AŞıLıYOR   21:41   CHP`NIN BEYAZıT MITINGINE YURTTAŞLARDAN DESTEK: BU ADALETSIZLIĞIN BIR AN ÖNCE SONA ERMESINI ISTIYORUZ   21:39   CHP`LI AŞKıN GENÇ: DEVLET HER 1 LIRALıK FAIZ GELIRINE KARŞıLıK YAKLAŞıK 16 LIRA FAIZ ÖDEMESI YAPMAKTA   20:50   İBB CHP MECLIS GRUBU, SARAÇHANE`DEN BEYAZıT`A YÜRÜYÜŞ DÜZENLEDI   20:03   ÖHD VE TUHADFED`DEN HASTA TUTUKLULARA ILIŞKIN ORTAK AÇıKLAMA: HAPISHANELERDE UYGULANAN AYRıMCı VE KEYFI UYGULAMALARA DERHAL SON VERILMELIDIR   19:34   SELÇUK ÖZDAĞ, SIYASI YASAKLARA ILIŞKIN HAZıRLADıĞı KANUN TEKLIFINI MECLIS`E SUNDU   19:23   ÖZGÜR ÇELIK: `BEYAZıT MEYDANı`NDA BOMBA IHBARı YAPıLDı` ŞEKLINDEKI IFADELER GERÇEĞI YANSıTMAMAKTADıR   19:10   SINAN ATEŞ SUIKASTıNDA IKINCI SORUŞTURMA… TAKIPSIZLIK KARARıNA ITIRAZ DA REDDEDILDI, AYM`YE BIREYSEL BAŞVURU YAPıLACAK   18:59   KARTALKAYA`DAKI OTEL YANGıNıNı ARAŞTıRMA KOMISYONU`NDA BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN KONUŞTU: BIR KURUM DA `SORUMLU BENIM KARDEŞIM` DESIN CESURCA, OLAY BELEDIYE SıNıRLARı IÇERISINDE OLSAYDı AYNı GÜN ISTIFA ETMIŞTIM   18:54   MURAT EMIR: SAYıN CUMHURBAŞKANı CUMHURBAŞKANLıĞı YOLUNDA TELEF OLACAK   18:34   ÖZGÜR ÖZEL: "SOKAKTA YÜRÜYEMEYENLERDEN DEĞILIZ"   17:49   ABB`DEN OSMAN GÖKÇEK`E YANıT: ``BIZ, HıRSıZA HıRSıZ OLDUĞUNU UNUTTURMAYACAĞıZ. ÇÜNKÜ UNUTULURSA, KENDINI ERDEM ABIDESI SANıR``   17:45   BTP SÖZCÜSÜ ÖNDER: “MUHALIF DÜŞÜNEN KIM VARSA HAPISLERE ATıLıYOR. HAKLARıNDA YÜZLERCE ŞIKAYET DOSYASı VERILMIŞ BELEDIYE BAŞKANLARıYLA ILGILI HIÇBIR IŞLEM YAPıLMıYOR"   17:23   AYM`NIN, HAYVANLARı KORUMA YASASı`NıN IPTAL ISTEMINI REDDETMESI... MURAT EMIR: "HALKıN IKTIDARıNı KURDUĞUMUZDA ILK ADıMLARıMıZDAN BIRI BU KATLIAM YASASıNı IPTAL ETMEK OLACAK"  
 
     
   

Alman basını, İmamoğlu`nun gözaltına alınmasını manşetlere taşıdı


Almanya`nın önde gelen basın kuruluşları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun gözaltına alınmasını gündemlerine taşıdı. Haberlerde, İmamoğlu`nun "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a karşı güçlü bir rakip olduğu" vurgulanırken, gözaltının ``siyasi bir hamle olup olmadığı`` tartışmaya açıldı.

 

Tarih : 19 Mart 2025 Çarşamba 10:49   Okunma : 309

Haber: İlhan BABA

(BERLİN)- Almanya`nın önde gelen basın kuruluşları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun gözaltına alınmasını gündemlerine taşıdı. Haberlerde, İmamoğlu`nun "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a karşı güçlü bir rakip olduğu" vurgulanırken, gözaltının ``siyasi bir hamle olup olmadığı`` tartışmaya açıldı.

Alman basını, Türkiye`deki siyasi gelişmeleri gündemlerine taşıdı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun gözaltına alınması, maneştlerde, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a karşı güçlü bir rakip olduğu"  ifadeleriyle yer aldı. Haberlerde, muhalefetin bu tutuklamaya tepki gösterdiği ve uluslararası toplumun da konuyu yakından takip ettiği vurgulandı. Seçim sürecine etkisi büyük olabilecek bu gelişmenin, Türkiye`nin iç siyasetinde yeni bir döneme işaret edebileceği ifade edildi.

Alman basını, ayrıca, İmamoğlu`nun tutuklanmasının demokratik sürece zarar verebileceğine dair yorumlara da yer verdi. Haberlere göre, bu gelişme Türkiye`de muhalefet üzerindeki baskıyı artırabilir ve uluslararası alanda Türkiye`nin hukuk devleti anlayışına ilişkin tartışmalara neden olabilir. 

Süddeutsche Zeitung, İmamoğlu`nun suç örgütü üyeliği ve yolsuzluk gibi suçlamalarla karşı karşıya olduğunu belirtti. Haberde, tutuklama kararının, İmamoğlu`nun partisinin Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine kısa bir süre kala alındığına dikkat çekildi.

Focus Online ise "Erdoğan`a karşı aday olacaktı, Türk yargısı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu`nu gözaltındı" başlığıyla verdiği haberinde, muhalefetin bu kararı bir darbe girişimi olarak nitelendirdiğini aktardı. Haberde, İmamoğlu`nun Erdoğan`a karşı güçlü bir rakip olarak görüldüğü vurgulandı.

Der Westen gazetesi, İmamoğlu`nun sabahın erken saatlerinde gözaltına alındığını duyurdu. Haberde, gözaltının zamanlamasına dikkat çekilerek, bu gelişmenin seçim sürecini doğrudan etkileyebileceği ifade edildi.

RP Online ve DER FRANG, "Önemli Erdoğan muhalifi İmamoğlu gözaltında" başlığıyla verdikleri haberlerinde, İmamoğlu`nun İstanbul`un popüler belediye başkanı olduğu ve Erdoğan`ın en güçlü rakiplerinden biri olarak görüldüğünü belirtti.

Seçim sürecine etkisi tartışılıyor

Frankfurter Allgemeine, "Erdoğan en güçlü rakibini saf dışı bırakıyor" başlığıyla yayımladığı haberinde, İmamoğlu`nun cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edilmek istendiğini, ancak Türk yargısının siyasi bir karar alarak önce davrandığını öne sürdü.

Deutschlandfunk, İmamoğlu hakkında "Yedi yıl hapis cezasıyla karşı karşıya" başlıklı bir haber yayımlayarak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının CHP`li belediye başkanı için ağır bir ceza talep ettiğini bildirdi.

Tages Anzeiger ise "Önemli Erdoğan muhalifi gözaltında – Pazar gününe kadar gösteri yasağı" başlıklı haberinde, gözaltı kararının ardından  gösteri yasağı getirildiğine vurgu yaptı.

Stuttgarter Nachrichten de benzer şekilde, muhalefetin İmamoğlu`nun gözaltına alınmasını ``darbe girişimi olarak nitelendirdiğine`` dikkati çekti.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA