6 Şubat 2026 Cuma


22:17   “ÜÇ YıL GEÇTI, ACı DINMEDI: SEÇER VE ÖZEL 6 ŞUBAT’TA ADıYAMAN’DA”   21:01   BAŞKAN ALI BOLTAÇ ADıYAMAN : “BU ACı UNUTULMAYACAK”   19:40   SILIVRI’DE KRITIK ARA KARAR: ADANA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ZEYDAN KARALAR TAHLIYE EDILDI   18:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DEPREM BÖLGESINDE NET MESAJ: “ATATÜRK’ÜN PARTISI YENIDEN IKTIDAR OLACAK, HERKESI KUCAKLAYACAK”   18:30   “ANAHTAR VERDIK DEMEKLE HAYAT NORMALLEŞMIYOR” NAZLıAKA’DAN 6 ŞUBAT RAPORU: KONTEYNERLERDE KALıCı YOKSULLUK, KADıNLAR VE ÇOCUKLAR EN BÜYÜK BEDELI ÖDÜYOR   15:31   SOL PARTI’DEN KEÇIÖREN SALDıRıSıNA SERT TEPKI: “GERI ADıM YOK, LAIKLIĞI HER YERDE SAVUNACAĞıZ”   15:21   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DEPREMIN 3. YıLıNDA ADıYAMAN ÇıKARMASı: “BIZ GARIBAN DEĞIL, GURURLU İNSANLARıZ”   11:01   YÜNLE DOKUNAN SINEMA HAFıZASı MERSIN’DE HAYAT BULDU   10:20   YARıM KALAN BIR BESTE, SONSUZ BIR HATıRA: LAÇIN AKYOL MERSIN’DE MÜZIĞIN KALBINDE ANıLıYOR   10:17   AKDENIZ’DE 8 BIN 500 KONTEYNER HIJYEN KALKANıNA ALıNDı   10:15   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: “BU ÜLKEDE DEPREM DEĞIL, BILIMSIZLIK VE İHMALLER CAN ALıYOR”   10:09   YUMURTALıK’TA BELEDIYECILIK YALNıZCA HIZMET DEĞIL, VICDAN MESELESI   10:07   OCAK ENFLASYONU DENGELERI ALTÜST ETTI: 2026 İÇIN YÜZDE 20 HAYALI BITTI, FAIZLER YENIDEN YÜKSELIŞTE   01:45   MERSIN’DE GÜVEN MESAJı: İŞ DÜNYASı VE EMNIYET EL ELE   01:01   SEÇER VE ÖZEL, DEPREMIN 3. YıLıNDA HATAY’DA: “BU ACıYı UNUTTURMAYACAĞıZ”   16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı  
 
     
   

PES Başkanı Lövfen`den İBB`ye ziyaret: “Siyasi rakiplerin tutuklandığı ortamda Avrupa Birliği üyelik süreci gecikecektir”


Avrupa Sosyalist Partisi (PES) Başkanı, önceki İsveç Başbakanı Stefan Löfven, CHP`nin cumhurbaşkanı adayı ve görevden alınarak tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu için Saraçhane`ye gelerek desteklerini iletti. İBB Başkanvekili Nuri Aslan ile görüşen Lövfen, “Siyasi rakiplerin tutuklandığı böyle bir ortamda bu gibi hareketler, Avrupa Birliği üyelik sürecini hızlandırmak yerine maalesef ki geciktirecektir” dedi.

 

Tarih : 28 Mart 2025 Cuma 21:45   Okunma : 712

(İSTANBUL) - Avrupa Sosyalist Partisi (PES) Başkanı, önceki İsveç Başbakanı Stefan Löfven, CHP`nin cumhurbaşkanı adayı ve görevden alınarak tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu için Saraçhane`ye gelerek desteklerini iletti. İBB Başkanvekili Nuri Aslan ile görüşen Lövfen, “Siyasi rakiplerin tutuklandığı böyle bir ortamda bu gibi hareketler, Avrupa Birliği üyelik sürecini hızlandırmak yerine maalesef ki geciktirecektir” dedi.

CHP`nin cumhurbaşkanı adayı ve görevden alınan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu`nun tutuklanmasına karşı tepkiler sürüyor.

İmamoğlu ile Silivri`deki Marmara Kapalı Cezaevi`nde görüşmelerine izin verilmeyen Avrupa Sosyalist Partisi (PES) Başkanı, önceki İsveç Başbakanı Stefan Löfven ile Avrupa Parlamentosu`ndan milletvekilleri Katarina Barley, Dario Nardella ve Evin İncir, önce CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İstanbul İl Başkanlığı`nda bir araya geldi. Heyet, ardından İBB`nin Saraçhane`deki ana yerleşkesini ziyaret etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel ile CHP İstanbul Milletvekili Namık Tan`ın eşlik ettiği heyet, İBB Başkanvekili Nuri Aslan ile görüştü. Ziyaret sebeplerinin İmamoğlu ve yol arkadaşlarıyla dayanışma olduğuna vurgu yapan Löfven, şunları söyledi:

"Size ve Sayın İmamoğlu`na desteğimizi göstermek istedik. Sadece onlara değil; aynı zamanda diğer siyasi tutuklulara, gazetecilere, avukatlara ve duyduğumuz kadarıyla iş insanlarına destek göstermek.

Dünya genelinde demokrasi bir tehdit altında olduğu için bizim de kıtamızda güçlü bir şekilde bahsettiğimiz değerleri savunmaya devam etmemiz gerekiyor. Son olarak da biraz Avrupa perspektifinden bahsetmek istiyorum. Gerçekleştirdiğimiz basın toplantısında da ifade ettiğimiz üzere biz Türkiye`yi önemli, büyük bir ülke olarak addediyoruz. Avrupa Birliği adaylığını onaylıyoruz ve Türkiye`nin AB üyesi olmasını istiyoruz ancak siyasi rakiplerin tutuklandığı böyle bir ortamda bu gibi hareketler, üyelik sürecini hızlandırmak yerine maalesef ki geciktirecektir. Bu nedenle Türkiye`nin üyeliğine destek olduğumu tekrar söylemek istiyorum ancak üyeliğin standartlarının karşılanması gerekiyor. Halkın da bu yönde bir iradesi varsa bu iktidara ve cumhurbaşkanına karşı kullanmaları ve bunu belirletmeleri gerekiyor diye düşünüyoruz."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA