6 Şubat 2026 Cuma


18:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DEPREM BÖLGESINDE NET MESAJ: “ATATÜRK’ÜN PARTISI YENIDEN IKTIDAR OLACAK, HERKESI KUCAKLAYACAK”   18:30   “ANAHTAR VERDIK DEMEKLE HAYAT NORMALLEŞMIYOR” NAZLıAKA’DAN 6 ŞUBAT RAPORU: KONTEYNERLERDE KALıCı YOKSULLUK, KADıNLAR VE ÇOCUKLAR EN BÜYÜK BEDELI ÖDÜYOR   15:31   SOL PARTI’DEN KEÇIÖREN SALDıRıSıNA SERT TEPKI: “GERI ADıM YOK, LAIKLIĞI HER YERDE SAVUNACAĞıZ”   15:21   ÖZGÜR ÖZEL’DEN DEPREMIN 3. YıLıNDA ADıYAMAN ÇıKARMASı: “BIZ GARIBAN DEĞIL, GURURLU İNSANLARıZ”   11:01   YÜNLE DOKUNAN SINEMA HAFıZASı MERSIN’DE HAYAT BULDU   10:20   YARıM KALAN BIR BESTE, SONSUZ BIR HATıRA: LAÇIN AKYOL MERSIN’DE MÜZIĞIN KALBINDE ANıLıYOR   10:17   AKDENIZ’DE 8 BIN 500 KONTEYNER HIJYEN KALKANıNA ALıNDı   10:15   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN: “BU ÜLKEDE DEPREM DEĞIL, BILIMSIZLIK VE İHMALLER CAN ALıYOR”   10:09   YUMURTALıK’TA BELEDIYECILIK YALNıZCA HIZMET DEĞIL, VICDAN MESELESI   10:07   OCAK ENFLASYONU DENGELERI ALTÜST ETTI: 2026 İÇIN YÜZDE 20 HAYALI BITTI, FAIZLER YENIDEN YÜKSELIŞTE   01:45   MERSIN’DE GÜVEN MESAJı: İŞ DÜNYASı VE EMNIYET EL ELE   01:01   SEÇER VE ÖZEL, DEPREMIN 3. YıLıNDA HATAY’DA: “BU ACıYı UNUTTURMAYACAĞıZ”   16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı   14:54   ÖNDER AKSAKAL: "SDG/YPG’NIN KENDINI FESHETMEDIĞINI SÖYLEYEBILIYORUZ"   14:53   TOKİ MAĞDURU VATANDAŞTAN ÖZGÜR ÖZEL’E: "BIZIMLE OLUN, YARDıMCı OLUN. NEYE IMZA ATTıĞıMıZı BILELIM"   14:51   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ANADOLU HUZURA, BINLERCE TÜRK’ÜN, KÜRT’ÜN VE BEBEKLERIN KATILI İMRALı CANISI, UMUDA DEĞIL, MEZARA KAVUŞUNCAYA KADAR BIZ BURADAYıZ"  
 
     
   

Engellilerin iş umudu Simit arabaları oldu..


Mersin Büyükşehir Belediyesi ve İŞKUR işbirliği ile hayata geçirilen "Simit Arabam, Engel Tanımam" projesiyle ekonomik olarak durumu iyi olmayan, çalışamayan 25 ortopedik engelliye simit arabası dağıtıldı.

 

Tarih : 19 Ağustos 2017 Cumartesi 06:18   Okunma : 874

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve İŞKUR işbirliği ile hayata geçirilen "Simit Arabam, Engel Tanımam" projesiyle ekonomik olarak durumu iyi olmayan, çalışamayan 25 ortopedik engelliye simit arabası dağıtıldı. Bu sayede hem iş sahibi olan hem de hayata yeniden tutunacak olan engelli vatandaşlar, belirlenen noktalarda simit, ayran ve su satışı yapacak.

Türkiye’de ilk defa Engelliler Dairesi Başkanlığı’nı kuran ve ’Engelsiz Mersin’ sloganıyla yola çıkan Mersin Büyükşehir Belediyesi, dezavantajlı ve engelli bireylerin sosyal hayata adapte olmalarını sağlayacak projeler ile hayatları değiştirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl ortopedik engelli bireylere iş imkanı sunmak ve ekonomik hayata dahil olmalarını sağlamak amacıyla engelli bireyler için özel olarak tasarlanan simit arabaları dağıtılmış, vatandaşların hayata yeniden tutunması sağlanmıştı. Bugünde başvuru yapan 25 engelli vatandaşa simit arabası, su termosu ve oturak verilerek, iş sahibi olmaları sağlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törenle simit arabalarına kavuşan engelli vatandaşlar, belirlenecek yerlerde simit, su ve ayran satışı yapacak. "Engelli vatandaşlar kendi gelirlerini elde ederek ekonomik bağımsızlıklarını kazanmıştır" Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, bugün bu proje kapsamında 25 simit arabası, 25 su termosu ve 25 adet oturak temin edildiğini söyledi. Alınan bütün malzemelerin ortopedik engellilerin kullanımına uygun bir şekilde yapıldığına dikkat çeken Kocamaz, "Projenin bedeli 93 bin 500 liradır. Projenin amacı, ortopedik engelli bireylerin istihdam sorunun azaltarak, sosyal ve ekonomik hayata dahil olmalarına katkı sağlamaktır.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak 2014 yılında İŞKUR ortaklığıyla gerçekleştirilen ve 2015 yılında tamamlanan ancak kontrolü devam eden Simit Arabam Engel Tanımam Projesi kapsamında gerekli uygunluğu sağlayan ve bu anlamda eğitim alan ortopedik engelli 12 vatandaşa simit arabası verilmiş, verilen araçlar sayesinde engelli bireyler kendi gelirlerini elde ederek ekonomik bağımsızlıklarını kazanmıştır. Araçların verilmesi ve yapılan çalışmaların görünürlülüğünün artmasıyla birlikte simit araçları ortopedik engelli bireyler tarafından büyük talep görmektedir. Toplam 70 engelli birey resmi olarak belediyemize başvurmuş, proje hakkında ise bin engelli birey yazılı veya şahsen gelerek bilgi almıştır. Projeye olan talep üzerine ilçelere yönelik bu projenin yapılması zorunlu hale gelmiş ve engellilere yönelik proje başvuru kapsamında sunulan 2 proje olan Simit Arabam Engel Tanıman İlçeler Projesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından da kabul görmüştür" dedi. Bu sayede ilçelerde yaşayan engelli vatandaşların da bu projeye başvuruyu yapmaya başladığını kaydeden Kocamaz, "18 yaş üstü, sosyal ve ekonomik güvencesi olmayan, ekonomik gücü zayıf, en az okur yazar, çalışma gücünün en az yüzde 40’ından yoksun olduğunu, engellilere verilecek sağlık kurulu belgeleriyle belgeleyen ve çalışabilir durumda olan ortopedik engeliler arasından mülakat yöntemiyle 25 ortopedik engelli birey belirlenmiştir. Simit arabası verilmesi uygun görülen ortopedik engelli bireylerin Büyükşehir Belediyesi uzman eğitmenlerince 32 saatlik ’iş ve sosyal hayatta iletişim’ konulu kişisel gelişim eğitimi ve 8 saatlik ’hijyen’ eğitimi almaları sağlanmış ve bu eğitimlerle eş zamanlı olarak belirlenen 25 ortopedik bireye ve ailelerine yönelik danışmanlık hizmeti verilerek engellilerin iş gücü piyasasına katılımları ile motivasyonları artırılmıştır. Ayrıca danışmanlık hizmetleri de proje süreci boyunca devam edilecektir. Bugün arabasını alacak engelli vatandaşlarımız, belirlenecek 25 noktada simit satışı yaparak topluma ve ekonomik hayata katılımları sağlanacaktır. Proje düzenli aralıklarla devam ettirilecektir" şeklinde konuştu.

İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu da Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, "Gerçekten İŞKUR olarak bizleri heyecanlandıran ve gururlandıran bir proje. Türkiye’de örneği olmayan bir proje. Bundan da ayrıca gurur duyuyoruz. Biz bu projede olmaktan, desteklemiş olmaktan mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı. "Bu araba sayesinde yeniden hayata tutunacağıma inanıyorum" 67 yaşındaki engelli vatandaş Yaşar Alabar ise, "O kadar çok mutlu oldum ki. Bir engellinin bu kadar sevinci tahmin edilemez. O yüzden bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Daha önce mobilyacıydım. Bir sene evvel ayağım kesildi. Bütün düzenim bozuldu. Fakat şu an bu arabaların sayesinde yeniden hayata tutunacağıma inanıyorum" diye konuştu. Engelli vatandaş Nihat Bölükbaşı da yeniden önemli olduğunu hissettiğini vurgulayarak, "Engelli olarak bir köşeye çekilmektense bir şeylerle uğraşmak bize iyi geliyor. Maddi açısı bir yana bu iş insanı karamsarlıktan kurtarıyor, başkasına yüküm ondan kurtarıyor yani her yönüyle güzel bir proje. Çalışıyorum ben. Bu olanağı bize sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi. Konuşmaların ardından engelli vatandaşlara simit arabaları dualarla dağıtıldı. Ayrıca törende Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından alınan yeni vidanjör araçlarda törenle hizmete girdi.

 





Paylaş :
Etiketler :  mersin büyükşehir belediyesi, işkur, mezitli belediyesi, simit arabam engeltanımam.

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA