3 Mayıs 2025 Cumartesi


01:43   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı TÜLAY HATIMOĞULLARı VAN`DA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   01:38   ÖZGÜR ÖZEL`DEN KONYA MITINGINE ÇAĞRı: DOSTUN EVINDE, VEFANıN, IRFANıN ŞEHRI KONYA`DAYıZ   23:26   ANTALYASPOR KONUK ETTIĞI KONYASPOR`U 1-0 MAĞLUP ETTI   21:41   CHP`LI MURAT BAKAN`DAN ALI YERLIKAYA`YA: ‘MAKUL VATANDAŞ` TANıMıNıZA UYMAYAN HERKES SIZIN IÇIN POTANSIYEL TEHDIT   21:20   EKREM İMAMOĞLU`NDAN 19 MART SÜRECINE ILIŞKIN 45 DAKIKALıK VIDEO   21:19   İMAMOĞLU`NUN AVUKATı KEMAL POLAT: TUTUKLU MÜVEKKILLERIMIN CEZA DAVALARıNı TAKIP ETMEYEYIM ISTIYORLAR. BEN DE VAZGEÇMEYECEĞIM   19:51   KONYALı ÇIFTÇI GIRDI ÜRETIM MALIYETLERINE ISYAN ETTI: "HER GEÇEN YıL BIR ÖNCEKI YıLı ARAR DURUMA GELDIK. EŞIMIZDEN BILEZIK BOZDURUYORUZ"   18:56   1 MAYıS GÖZALTıLARıNDAN 17`SINE TUTUKLAMA ISTENDI   18:42   MAHMUT TANAL, İSTANBUL ADLIYESI ÖNÜNDE AÇıKLAMA YAPTı: "EKMEK GIBI SU GIBI HUKUKA IHTIYACıMıZ VAR"   18:23   ALMANYA ANAYASAYı KORUMA DAIRESI: ALMNANYA IÇIN ALTERNATIF PARTISINI, (AFD) RESMEN AŞıRı SAĞCı OLUŞUM OLARAK SıNıFLANDıRDı   18:15   DENIZ YÜCEL`DEN BAKAN YERLIKAYA`YA OTOBÜS TEPKISI: "GÖREV TANıMıNıZDA MONTAJCıLıK Mı VAR?"   18:05   KONUTU TERK ETMEME TEDBIRI UYGULANAN CHP`NIN OTOBÜS ŞOFÖRÜNÜN IFADESI ORTAYA ÇıKTı: “EMNIYETE VEYA DEVLETE KARŞı KASTI BIR EYLEMIM YOKTUR”   18:03   USTA BAĞLAMA SANATÇıSı YAVUZ TOP HAYATıNı KAYBETTI   18:02   TBMM GENEL KURULU`NU GELECEK HAFTA DA BEKIR BOZDAĞ YÖNETECEK   17:45   AKDENIZ BELEDIYESI KAYYUMUNA ARSA DAVASı... DEM PARTILI BOZAN: "KAYMAKAMKEN SATıLAMAZ DEDIĞIN TAŞıNMAZ SEN KAYYUM OLDUĞUNDA NASıL SATıLABILIR?"   17:32   CHP`LI ŞAHBAZ: “9 YAŞıNDA ZIHINSEL VE FIZIKSEL ENGELLI, YOĞUN BAKıMDA YATAN BIR ÇOCUĞUMUZUN DEVLETIN KORUMASı ALTıNDA CINSEL SALDıRıYA UĞRAMASı KABUL EDILEMEZ”   17:12   CHP ANKARA MILLETVEKILI ADNAN BEKER HAKKıNDA PARLAMENTER SUÇLARı BÜROSUNCA INCELEME BAŞLATıLDıĞı ORTAYA ÇıKTı   17:09   ZEHRA KıNıK ASLI KUSURLU OLDUĞUNU KABUL ETMEDI, EVLADıNı KAYBEDEN ANNE BUNA ITIRAZ ETTI   16:16   "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN KONYA`DA... EKREM İMAMOĞLU: "HZ. MEVLANA`NıN DIYARı KONYA`DAN, KIBRE VE ZORBALıĞA KARŞı SEVGI DILIYLE HAYKıRACAĞıZ"   15:01   İÇIŞLERI BAKANı ALI YERLIKAYA: “BU PERVASıZ VE ACıMASıZ SALDıRı, HUKUK KARŞıSıNDA HAK ETTIĞI YANıTı ALACAKTıR”  
 
     
   

Çanakkale’de Umudun Meşalesi Yakıldı!


CHPli Ali Kırbıyık’ın kaleminden Adalet Kurultayı...

 

Tarih : 7 Eylül 2017 Perşembe 15:42   Okunma : 772

Adalet Kurultayı..

Eceabat’a yaklaşık yirmi kilometre ötede , yine yaklaşık yüz dönümlük geniş bir alandayız.

CHP Genel Merkezi  Çanakkale İl ve ilçe teşkilatlarının bütün imkanlarını kullanarak özverili çabalarıyla  yaşanabilir kıldıkları bir kamp alanı burası.

Barınaklar, gölgelikler, çadırlar… Her şey, ama her şey düşünülmüş gibi.

Çanakkale’de vatan için canlarını vermiş vatan evlatlarının “ Çanakkale geçilmez” dedikleri topraklardayız.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetimizin temellerini attığı kutsal topraklar burası.

Her adım atışımızda bastığımız yerde bir şehidimizin yattığını bilmenin tedirginliği ve gururu içindeyiz şu an.

Taa başından beri içinde olduğum uzun adalet yürüyüşünün sonunda “ Bu daha başlangıç” diyordu ya Kılıçdaroğlu işte o sözün ne denli kararlılıkla söylenmiş olduğunun somut bir gelişmesi bu birliktelik.

Daha şimdiden ortalık ana baba günü; yollarda olan binlerin olduğu duyumlarını alıyoruz.

“Hak, hukuk, adalet” diyen herkesin yüreği burada atıyor bugün.

Haksızlıklara uğramış, hakkını arayamayan ,mağdur olan canlar için burada bu güzel yürekli insanlar.

Uzun ve kutsal Adalet Yürüyüşünden sonra daha tabanlarının yaraları kapanmamış olmalarına rağmen yollara dökülmüşler yine. Sonuna kadar diyorlar; kararlılar. Adaletin göz göre göre öldürülmesine izin vermeyeceğiz diyorlar.

Dört gün sürecek olan bu Adalet Kurultayı’nın çok iyi organize edildiği ve çok ses getireceği kesin görünüyor.

Anadolu topraklarının yetiştirdiği çok değerli yüzlerce konuşmacı binlerce insana seslenecek panellerde. Çalıştaylar yapılacak ve bundan sonraki yol haritası belirlenecek . Söyleyecek sözü olan kalemi eline alacak ve yazacak düşüncelerini, özlemlerini. Bunlar hep değerlendirilecek . İlk sözü de son sözü de halk söyleyecek .Söylenen o, görünen o.

Kürsüde açılış konuşması yapan Kılıçdaroğlu’nun sözü var: Haksızlığa uğramış kim varsa onların yanında olacak; yok edilmek istenen adaletin yeniden yeşermesi için sonuna kadar mücadele edecek.

“Yürüyemezsiniz” dediler yürüdük diyor Kılıçdaroğlu, dayanamazsınız dediler dayandık; başaramazsınız dediler , başardık; bunu da başaracağız, diyor.

CHP tam kadro orada, Genel başkanlarının yanında yine; uzun yürüyüşte olduğu gibi.

Partili olmayanlar da var kamp alanında. Haksızlıklara uğramış insanlar genç ihtiyar; haksızlıklara, hukuksuzluklara, adaletsizliklere dayanamayan gençler.

Ve  kadınlar, bizim kadınlarımız. Onlarsız olmaz.

Çanakkale’de umudun meşalesi yakıldı bugün, Kurtuluş Savaşımızın dağlarda yakılan çoban ateşlerine benziyor.

Ali Kırbıyık 






Paylaş :
Etiketler :  Ali Kırbıyık, CHP, Adalet Kurultayı, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA