8 Eylül 2025 Pazartesi


21:33   LOJISTIKTE YENI ÇAĞ: ŞEHIR İÇI TESISTE HıZ, VERIM VE SÜRDÜRÜLEBILIRLIK YARıŞı   21:13   GOLDEN GLOBAL’DAN DIJITAL ATıLıM: 190 ÜLKEYE SANIYELER İÇINDE PARA TRANSFERI   16:52   “KıZKALESI’NDE KUM, FILE VE KÜRESEL REKABET”   16:22   BAŞKAN V. ŞENER’DEN YENI EĞITIM-ÖĞRETIM YıLı MESAJı   15:52   GÜRSEL TEKIN: “CHP’YI PARÇALAMAYA ÇALıŞANLARA GEÇIT YOK!”   15:37   CHP İSTANBUL’DA OLAĞANÜSTÜ KONGREYE GIDIYOR: DELEGELER İMZAYLA HAREKETE GEÇTI   10:27   BELÇIKA ILE TICARETIN YENI ROTASı MERSIN’DEN GEÇIYOR   10:10   AVRUPA’DAN SERT TEPKI: “CHP’YE YAPıLANLAR DEMOKRASIYE DARBE”   02:44   FILENIN SULTANLARı’NıN GALATAPORT KUTLAMASı VALILIK KARARıYLA İPTAL EDILDI   02:38   DEM PARTI HEYETI CHP İL BINASıNA YÜRÜDÜ: “DEMOKRASI ÇEMBERI KIMIN?”   01:30   “DEMOKRASIYE ABLUKA: UYSAL’DAN AKP’YE SERT TEPKI”   01:20   İSTANBUL’DA TENCERELI DIRENIŞ: CHP İL BINASıNA ABLUKAYA TEPKI EVLERDEN YÜKSELDI   23:01   CHP İL BAŞKANLıĞı ÖNÜNDE DEMOKRASI NÖBETI:“BABA OCAĞıNA SAHIP ÇıK!”   22:51   ERKAN BAŞ’TAN CHP’YE DARBE TEPKISI: “DAYANıŞMA İÇIN GELIYORUZ”   22:02   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARIHI ÇAĞRı: “ATATÜRK’ÜN EVINE SAHIP ÇıKıN!”   21:42   “İL BINAMıZ İŞGAL EDILDI” — CHP’DEN İSTANBULLULARA ACIL DEMOKRASI NÖBETI ÇAĞRıSı   21:27   İL BAŞKANLıĞıNA POLIS ABLUKASı: ÖZGÜR ÇELIK “HALKıN EVINI KORUYACAĞıZ” DEDI   20:40   “FINALDE KALP ATıŞLARı DURDU: TÜRKIYE 3-2 ILE DÜNYA İKINCISI”   20:38   İSTANBUL’DA SIYASI KRIZ: CHP İL BINASı ABLUKADA, 6 İLÇEDE EYLEM YASAĞı   15:07   YAYLALARıN ŞAMPIYONU AYVAGEDIĞI: SÜPER KUPA MERSIN’DE SAHIBINI BULDU  
 
     
   

Niğdeli Köylüler Kuraklığın Hat Safhaya Ulaştığını CHP’li Gürer’e Anlattı


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’nin Ulukışla ve Bor ilçesine bağlı köyleri ziyaret ederek, yurttaşların sorun ve taleplerini dinledi. Sulama suyu sorunundan kuraklığa, ekonomik krizden ulaşıma sorunları sıralayan köylüler, dört köyün bulunduğu bölgede kuraklığın hat safhaya ulaştığını, Kozluca ve Porsuk köy yollarının aylardır yapılmadığını, cep telefonun bile bazı köylerde halen çekmediğini ifade ettiler.

 

Tarih : 29 Ağustos 2021 Pazar 20:26   Okunma : 567

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Ulukışla ve Bor ilçesine bağlı köyleri ziyaret ederek, yurttaşların sorun ve taleplerini dinledi. Sulama suyu sorunundan kuraklığa, ekonomik krizden ulaşıma sorunları sıralayan köylüler, dört köyün bulunduğu bölgede kuraklığın hat safhaya ulaştığını, Kozluca ve Porsuk köy yollarının aylardır yapılmadığını, cep telefonun bile bazı köylerde halen  çekmediğini ifade ettiler.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer; Porsuk, Tekneçukur, Çanakçı, Kozluca ve Koçak köyleri ile Bor ilçesine bağlı Kaynarca köyünü ziyaret etti. Çanakçı, Kozluca, Koçak ve Tabaklı köylerinin 20 yıldan fazla bir zamandır devam eden ‘taşınma’ sorununun halen çözüm bulamadığını belirtilen köylüler, bu dört köyün bulunduğu bölgede kuraklığın hat safhaya ulaştığını, Kozluca ve Porsuk köy yollarının aylardır yapılmadığını, cep telefonun bile bazı köylerde halen  çekmediğini ifade ettiler.

"ULUKIŞLA-POZANTI YOLU ÖLÜM YOLU OLDU"

Bölgeyi de içine alan E-90 Karayolunun Ulukışla ile Adana’nın Pozantı ilçesi arasındaki yaklaşık 40 kilometrelik bölümün artık yükünü kaldıramaz olduğuna ve sık sık ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarının meydana geldiğine dikkat çeken köylüler, “Genellikle ağır tonajlı araçların tercih ettiği ve ölüm yolu olarak bilinen bu bölgede hemen her gün bir veya birkaç trafik kazası meydana geliyor ve ne yazık ki ölümlü kazalar çoğunlukta. Defalarca müracaat etmemize rağmen bir sonuç alamadık. Yolun genişletilmesi için çalışma başlatılacağı açıklandı ama yıllardır böyle bir çalışma yapılmadı” dediler.

"GİRDİ MALİYETLERİ BELİMİZİ BÜKTÜ"

Girdi maliyetlerindeki artışa bir çözüm bulunamaması halinde tarımı bırakma noktasına geleceklerini ifade eden köylüler, “Ürettiğimiz ürün değer bulmazken, girdi maliyetleri her yıl katlanarak artıyor” diyerek sorunlarını dile getirdiler.

"KÖYLÜ SÜTÜ, YUMURTAYI MARKETTEN SATIN ALIYOR"

Gürer, ziyaretlerinin ardından yaptığı açıklamada, “Köylerde bu kez durum çok daha vahim bir hal almış. Kuraklığın yaşandığı bölgelerde su sıkıntısı artmış. Özellikle sulama suyu göleti olmayan köylerde tarım tamamen sorunlu durumda. Gençler, büyükşehirlere göç etmiş, köyde kalmak zorunda olan orta yaşın üzerindekiler de bir zamanlar kendileri üretip sattıkları ürünleri, şimdi ilçe merkezine gidip parasıyla satın almak zorunda kalıyorlar. Domatesi, salatalığı, sütü, yumurtayı bile ilçe merkezlerindeki marketlerde alıyorlar. Bu durum köylerde tarımın tamamen sorunlu olduğunu gösteriyor” şeklinde konuştu.

"20 YILLIK İKTİDARINIZI SORGULAYIN"

Köylüyü destekleyip kırsalın sorunlarını çözmekten başka çıkar yolun kalmadığını ifade eden Gürer, şunları söyledi:

“Köylerimiz hala yol, sulama suyu, telefonda dert yanıyorsa 20 yıllık iktidarınızı sorgulayın. Kırsala dert ve sorun yumağı, gölet için verilen sözlerde tutulmamış, iklim değişikliği her akan suyun değer bulmasını zorunlu kılıyor. Üretici girdi, besici yem fiyatlarında zamlardan dert yanıyor. Bakanlar köylünün, çiftçinin derdini dinlediklerinde yaptıkları yanlış ve yetersizlikleri görecektir. Kırsalın köyün sorunları biliyoruz ve sürekli gündeme getiriyoruz. Biz sorunları çözeriz yeter ki seçim olsun. Bu iktidar halkın oyu ile gitsin. Tahribatı kısa sürede gideririz. Köy hizmetlerini, toprak su gibi müdürlükleri bitirip, kırsalda çok köyü adeta yok eden AKP iktidarı hiç olmazsa gölet ve köy yollarında şikayete neden olmayacak bir çalışmada bulunsun."






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, CHP, NİĞDE, ULUKIŞLA, BOR, MİLLETVEKİLİ, ÖMER, FETHİ, GÜRER

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA