5 Şubat 2026 Perşembe


16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı   14:54   ÖNDER AKSAKAL: "SDG/YPG’NIN KENDINI FESHETMEDIĞINI SÖYLEYEBILIYORUZ"   14:53   TOKİ MAĞDURU VATANDAŞTAN ÖZGÜR ÖZEL’E: "BIZIMLE OLUN, YARDıMCı OLUN. NEYE IMZA ATTıĞıMıZı BILELIM"   14:51   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ANADOLU HUZURA, BINLERCE TÜRK’ÜN, KÜRT’ÜN VE BEBEKLERIN KATILI İMRALı CANISI, UMUDA DEĞIL, MEZARA KAVUŞUNCAYA KADAR BIZ BURADAYıZ"   14:50   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı… KAHRAMANMARAŞ’TA EĞITIMDE YAŞANAN SORUNLAR DEVAM EDIYOR   12:20   JEOLOJI MÜHENDISLERI’NDEN 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA SERT UYARı: “BU BIR KADER DEĞIL, YÖNETIM KRIZI”   11:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI: “AILEMI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYIN!”   10:10   TARSUS’TA ÜRETICININ YOLU YENILENDI: KARABUCAK CADDESI ASFALTLANDı, ULAŞıM NEFES ALDı   10:05   ANAMUR’DA DERS SEÇIMI MANEVI KAZANCA DÖNÜŞTÜ: KUR’AN-ı KERIM HEDIYESIYLE ANLAMLı BULUŞMA   09:22   GENÇ İŞSIZLIĞINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI: AKDENIZ’DE “GENÇ ADıMLAR KARIYER YOLU” BAŞLADı   09:19   MERSIN ROMAN ÖDÜLÜ’NDE REKOR BAŞVURU: 140 ESER ARASıNDAN “HALEP YOLU” BIRINCI SEÇILDI   01:10   “GROSERI’DEN RAMAZAN’A ÖZEL İFTAR: ALıŞVERIŞI BIRLIK SOFRASıNA TAŞıYOR”   16:06   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL’DEN EPSTEIN BELGELERINDE ADı GEÇEN MÜCAHIT ÖREN’E TEPKI: LAYıĞıNı BULACAKSıN IFTIRACı   16:05   MUSTAFA DESTICI’DEN, EPSTEIN OLAYıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "ÇOCUKLARA DOKUNANıN YAŞAMA HAKKı OLMAMALıDıR"   16:04   KIEV’I ZIYARET EDEN NATO GENEL SEKRETERI RUTTE: UKRAYNA’YA DESTEK DEVAM EDECEK   15:01   KADıGIL, KıZıNıN ISTISMARA UĞRADıĞıNı IDDIA EDEN ANNEYI ZIYARET ETTI... KADıGIL’DEN BAKAN TUNÇ’A: “BELEDIYE BAŞKANLARıNı TUTUKLAMAKTAN VAKIT BULUP TECAVÜZCÜLERLE ILGILENMEYE ZAMANıN OLACAK Mı?”  
 
     
   

3 Ocak Şiir Yarışması’nın Ödül Töreni ve Garnizon Komutanlığı Bando Gösterisi, Mersinlileri Mest Etti


Toroslar Belediyesi’nin 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği etkinlikler kapsamında Yunus Emre Kültür Merkezinde, Mersin Akdeniz Bölge ve Garnizon Bando Takımı bir gösteri yaptı. Ardından Toroslar Belediyesi’nin, Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) ile birlikte geleneksel olarak düzenlediği “3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu” konulu şiir yarışmasında dereceye girenlere düzenlenen törenle ödülleri takdim edildi.

 

Tarih : 5 Ocak 2022 Çarşamba 19:55   Okunma : 770

Toroslar Belediyesi’nin 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği etkinlikler kapsamında Yunus Emre Kültür Merkezinde, Mersin Akdeniz Bölge ve Garnizon Bando Takımı bir gösteri yaptı. Ardından Toroslar Belediyesi’nin, Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) ile birlikte geleneksel olarak düzenlediği “3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu” konulu şiir yarışmasında dereceye girenlere düzenlenen törenle ödülleri takdim edildi.

Garnizon Bando Takımı, sergilediği performansla katılımcıları mest etti. Büyük beğeni toplayan gösteride, seslendirilen marşlar eşliğinde dalgalandırılan Türk bayraklarının oluşturduğu görüntü “3 Ocak” ruhunun ön güzel göstergesi oldu.

BAŞKAN YILMAZ, “KAHRAMAN ORDUMUZLA GURUR DUYUYORUZ”

Milli duyguların doruklarda yaşandığı gösteride, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da okunan İzmir Marşı’na sahnede eşlik etti. 7’den 70’e herkesin bildiği bu milli marşı, bütün salonun bir ağızdan okuması duygu dolu anlar yaşattı.

Başkan Yılmaz, “3 Ocak Kurtuluş Günü” dolayısıyla Yunus Emre Kültür Merkezi’nde sahne alan Garnizon Bando Takımına ve Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik’e teşekkür ederek, “Her ordunun böyle güzel bando takımı olmaz, ordu ne kadar büyükse bandosu da böyle güzel olur. Kahraman ordumuzla gurur duyuyoruz” dedi.

3 OCAK ŞİİR YARIŞMASI’NIN ÖDÜLLERİ, SAHİPLERİNİ BULDU

3 Ocak Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında geleneksel olarak organize edilen şiir yarışması, Türkiye'nin çeşitli illerinden yoğun ilgi gördü.

Yarışmaya, Mersin ve ilçelerinin yanı sıra Trabzon, Eskişehir, Van, Bursa, Osmaniye, Konya, Tokat, Çanakkale, Kahramanmaraş, Ankara, Karaman, Adana, İstanbul ve Siirt olmak üzere Türkiye'nin 14 ilinden toplam 58 eser katıldı.

Jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucunda; “Üç Ocak Destanı”  adlı şiiri ile Mersin’den Mustafa Doğan birinci, “Sahip Çık Mersin’e (Vermem Asla)” adlı şiiri ile Mersin’in Mezitli ilçesinden Faruk Gökbulut ikinci, “Mersin Üç Ocak” adlı şiiri ile Mersin’in Tarsus ilçesinden Nadir Doğancı ise üçüncü oldu.

Ödül törenine; teşkilat başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye çeyrek altının verildiği yarışmada Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz ve protokol üyeleri tarafından jüri üyelerine de çiçek ve plaket takdim edilerek teşekkür edildi. Yarışmaya eser gönderen tüm katılımcılara da günün anısına teşekkür belgeleri verildi.

Açılış konuşmasını yapan MEYAD Başkanı Rüştü Aydın, Başkan Yılmaz’a desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “Bu yıl Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100. yılını kutluyoruz. 3 Ocak Kurtuluş Günü ile ilgili düzenlediğimiz yarışmaya Türkiye’nin birçok vilayetinden 58 şiir katıldı. Bizler bugün bu topraklarda huzurla yaşayabiliyorsak bunu kurtuluş mücadelesi veren atalarımıza borçluyuz. 100. yıl önce bizlere emanet ettikleri bu güzel kenti bizde aynı şekilde gelecek nesillerimize teslim etmeliyiz. Bu değerlerimizi yeni nesle aktarmanın bir yolu da edebiyattır. Başta bu yarışma heyecanımıza destek veren sanat dostu, edebiyat sevdalısı, kültür elçisi Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Atsız Afşın Yılmaz olmak üzere değerlendirme jürimize ve katılım sağlayan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

BAŞKAN YILMAZ, “3 OCAK GURUR GÜNÜMÜZ”

Programda konuşan Başkan Yılmaz, “Bugün gelenek haline gelen “3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu” konulu şiir yarışmasının ödül töreni için bir aradayız. Öncelikle MEYAD Başkanı Rüştü Aydın’a, özgüven gösterip şiir yazan kıymetli şairlerimize ve bugün bizleri yalnız bırakmayan değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum. Bugün Mersin’in Kurtuluşu’nun 100. yıl dönümü. Biz de bu duyguyu anlamak, anlatmak, idrak etmek ve gençlerimize, çocuklarımıza yaşatmak için birçok etkinlik yaptık. Türk Ocakları Mersin Şubesi ve kıymetli akademisyenlerimizle birlikte, Mersin’in Kurtuluşu ile ilgili yapılan bilimsel çalışmaları bir eser haline gelirdik. Bu çalışma Mersinimizin kurtuluşu ile ilgili güzel bir bilimsel eser oldu. İşgalci Fransız kuvvetlerinin üniformalarını giyen Ermeni çeteciler tarafından eşi ile birlikte önü kesilen ve namusuna el uzatılan, direnmesi üzerine de şehit edilen rahmetli Ümmü Teyzemizi de Çavuşlu Mezarlığımızda kabri başında dualarla andık. Mezarını bularak bakım ve onarımını yaptık. Bu değerlerimizi korumak,  anlamak ve anlatmak bizlerin görevi” ifadelerini kullandı.

3 Ocak programları kapsamında Buluklu Mahallesi’nde açılışını gerçekleştirdikleri Kuvayi Milliye Karargâhı hakkında da konuşan Başkan Yılmaz, “Kuvayi Milliyecileri özellikle Mersin’de anlamak ve anlatmak amacıyla Kuvayi Milliye Karargâhı kurduk. İşgalci Fransız kuvvetlerinin, işgal süresince karargâh olarak kullandığı binayı, Sayın Valimiz Ali İhsan Su’nun desteğiyle restorasyonunu yaparak, karargâh haline getirdik. Karargâhta Kuvayi Milliye hareketinde görev alan atalarımızın isimleri, fotoğrafları ve bilgileri yer alıyor. Amacımız buraya gelen gençlerimizin, çocuklarımızın ve ziyaretlerimizin olanı biteni anlayabilmesi ve bir tarih şuuru oluşturmak. Başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımızın kurtulmasında, Kurtuluş Savaşımızda can veren, kan veren, ter akıtan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle minnetle anıyorum. Mersinimizin Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 100. yıl dönümü kapsamında düzenlediğimiz yarışmamıza katılarak kentimizin kurtuluş mücadelesini en güzel ifadelerle mısralara döken tüm şairlerimize teşekkür ediyor, jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucu dereceye giren yarışmacıları da tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Yılmaz, Kanuni Sultan Süleyman’ın Muhibbi mahlasıyla yazdığı şiiri okudu. Şiirin sözleri şöyle; “Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur

Herkesi sen dost mu sandın belki ol ağyâr olur

Sâdıkâne belki ol bu âlemde dildâr olur

Yâr olur ağyâr olur dildâr olur serdâr olur”

Ziya Paşa'nın “Erbabı kemali çekemez nâkıs olanlar, Rencide olur didei huffaş ziyadan" meşhur sözünü de aktaran Başkan Yılmaz, katılımcılardan büyük alkış aldı.

Milli mücadele ruhunun yeni nesle aktarılmasının amaçlandığı yarışmaya katılarak Mersin'in kurtuluş mücadelesini en güzel ifadelerle mısralara döken ve jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonucu dereceye giren yarışmacıların eserleri katılımcılardan tam not aldı.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, TOROSLAR, BELEDİYESİ, BAŞKAN, ATSIZ, AFŞİN, YILMAZ, 3 OCAK, MERSİN’İN, DÜŞMAN, İGALİNDEN, KURTULUŞUNUN, YILDÖNÜMÜ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA