5 Şubat 2026 Perşembe


01:45   MERSIN’DE GÜVEN MESAJı: İŞ DÜNYASı VE EMNIYET EL ELE   16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı   14:54   ÖNDER AKSAKAL: "SDG/YPG’NIN KENDINI FESHETMEDIĞINI SÖYLEYEBILIYORUZ"   14:53   TOKİ MAĞDURU VATANDAŞTAN ÖZGÜR ÖZEL’E: "BIZIMLE OLUN, YARDıMCı OLUN. NEYE IMZA ATTıĞıMıZı BILELIM"   14:51   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ANADOLU HUZURA, BINLERCE TÜRK’ÜN, KÜRT’ÜN VE BEBEKLERIN KATILI İMRALı CANISI, UMUDA DEĞIL, MEZARA KAVUŞUNCAYA KADAR BIZ BURADAYıZ"   14:50   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı… KAHRAMANMARAŞ’TA EĞITIMDE YAŞANAN SORUNLAR DEVAM EDIYOR   12:20   JEOLOJI MÜHENDISLERI’NDEN 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA SERT UYARı: “BU BIR KADER DEĞIL, YÖNETIM KRIZI”   11:54   BAŞKAN BOLTAÇ’TAN EMEKLILERE GÜÇLÜ MESAJ: “ONURLARıNı KORUYARAK YANLARıNDA OLACAĞıZ”   11:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI: “AILEMI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYIN!”   10:10   TARSUS’TA ÜRETICININ YOLU YENILENDI: KARABUCAK CADDESI ASFALTLANDı, ULAŞıM NEFES ALDı   10:05   ANAMUR’DA DERS SEÇIMI MANEVI KAZANCA DÖNÜŞTÜ: KUR’AN-ı KERIM HEDIYESIYLE ANLAMLı BULUŞMA   09:22   GENÇ İŞSIZLIĞINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI: AKDENIZ’DE “GENÇ ADıMLAR KARIYER YOLU” BAŞLADı   09:19   MERSIN ROMAN ÖDÜLÜ’NDE REKOR BAŞVURU: 140 ESER ARASıNDAN “HALEP YOLU” BIRINCI SEÇILDI   01:10   “GROSERI’DEN RAMAZAN’A ÖZEL İFTAR: ALıŞVERIŞI BIRLIK SOFRASıNA TAŞıYOR”   16:06   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL’DEN EPSTEIN BELGELERINDE ADı GEÇEN MÜCAHIT ÖREN’E TEPKI: LAYıĞıNı BULACAKSıN IFTIRACı   16:05   MUSTAFA DESTICI’DEN, EPSTEIN OLAYıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "ÇOCUKLARA DOKUNANıN YAŞAMA HAKKı OLMAMALıDıR"  
 
     
   

Mersin Büyükşehir’den Darısekisi’nde Gönüllü Katılım Toplantısı


Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 13 ilçede ikinci turunu sürdürdüğü "Gönüllü Katılım Toplantıları"nın bir durağı da Toroslar ilçesi Darısekisi Mahallesi oldu. Toplam 6 mahalleden kadınların katıldığı toplantıda konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilk gönüllüsü ve Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, “Kendi yaşadığımız alana faydamız olabilmesi için hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Yani sizlerin de bizlerle sürekli iletişim halinde olmanız gerekiyor ve bize vereceğiniz fikirler çok kıymetli” dedi.

 

Tarih : 22 Şubat 2022 Salı 11:45   Okunma : 556

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 13 ilçede ikinci turunu sürdürdüğü "Gönüllü Katılım Toplantıları"nın bir durağı da Toroslar ilçesi Darısekisi Mahallesi oldu. Toplam 6 mahalleden kadınların katıldığı toplantıda konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilk gönüllüsü ve Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, “Kendi yaşadığımız alana faydamız olabilmesi için hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Yani sizlerin de bizlerle sürekli iletişim halinde olmanız gerekiyor ve bize vereceğiniz fikirler çok kıymetli” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Gönüllüler Şube Müdürlüğü tarafından 13 ilçede ikinci turu gerçekleştirilen "Gönüllü Katılım Toplantıları" Toroslar ilçesi Darısekisi Mahallesi’nde de yapıldı. Çalışmaların başladığı ilk günden bu yana herhangi bir geliri olmayan kadınların evde üretim potansiyellerini ortaya çıkararak ekonomiye kazandırıldığı çalışmada, bir yandan eğitim ve sosyalleşme imkanları sağlanırken aynı zamanda köyler arası iletişim de artıyor. Darısekisi Mahallesi’nde ilk kez yapılan toplantıya, Darısekisi, Çelebili, Çamlıdere, Gözne, Musalı ve Dalakderesi Mahallelerinden kadınlar katıldı. "Darısekisi Örnek Köy Projesi"nin hayata geçirileceği alanda yapılan toplantıda konuşan Meral Seçer, hayata geçirilen ve yeni başlayan bazı projeleri ilk kez duyurdu. Meral Seçer, kadınları gönüllülük çalışmalarına katılmaya davet etti.

“BİR KÖPRÜ GÖREVİ GÖRÜYORUZ BİZ”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilk gönüllüsü ve Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, 2019’dan bu yana ilçeleri ziyaret ettiklerini belirterek, “İlçelerde köylerden gelen kadınlarımızla bir araya geldik. Burada kadınlarımızın neler yaptığı konusunda, ihtiyaçları, neler talep ettikleri veya belediyeye neler iletmemiz gerektiği konusunda çok güzel toplantılar gelişti ve birçok projeyi gerçekleştirdik. Bu 2’nci tur gezimiz oluyor. Silifke ve Erdemli’de bunu gerçekleştirdik, şimdi de burada sizlerle birlikte yapıyoruz” dedi.

Seçer, gönüllüler olarak sorumluluklarına da değinerek, “Bir köprü görevi görüyoruz biz. Buradan Büyükşehir’e aktararak sorunlarınızın çözümü konusunda destek vermek istiyoruz” diye konuştu.

MERAL SEÇER, KADINLARI "EVİMİZ ATÖLYE" PROJESİNE KATILMAYA DAVET ETTİ

Büyükşehir’in hayata geçirdiği ve Mersinden Kadın Kooperatifi’nin de paydaş olduğu projelerden bahseden Meral Seçer, "Evimiz Atölye" projesini anlattı. Seçer, “Aslında Evimiz Atölye projesinde biz prensip olarak bağı bahçesi olmayan, üretimde bir alanı olmayan yerler üzerinde ilerliyoruz” dedi. Projeye çoraptan oyuncak üretimiyle başladıklarını sözlerine ekleyen Seçer, daha sonra bu üretimlerin Büyükşehir tarafından satın alınarak, çeşitli etkinliklerde çocuklara hediye edildiğini söyledi.

“SİZLERLE BİRLİKTE BU MEKAN BİR CAZİBE MERKEZİ OLACAK”

"Darısekisi Örnek Köy Projesi"ne ilişkin de bilgiler paylaşan Meral Seçer, “Büyükşehir’in Örnek Köyler Projesi var. Burası da ana merkez ve biz kooperatif olarak da burada paydaşız” dedi. Bölgedeki kadınların üretimlerini kooperatif olarak katma değere dönüştürerek, ‘Yörük kültürü’ özelinde bir örnek köy oluşturacaklarını belirten Seçer, “Örnek köy ama burası Yörük köyü. Bulunduğunuz yer bir meydan, çadırları kurulacak ve Yörükler’in göçe başladığı tarihte, kısmet olursa Mayıs ayı başında açılışı yapılacak” diye konuştu.

Meral Seçer, Darısekisi’nde hayata geçirilecek çalışma kapsamında festivaller ve etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi. Tüm planlamaları yapılan programların bölgeye vatandaşları çekeceğini vurgulayan Seçer, “Sabırla başlayarak yaptığımız bu iş gittikçe çok geniş alanlara yayılacak. Sizlerle birlikte bu mekan bir cazibe merkezi olacak. Köylerinize kadar yayılan, insanların gittiği bir turizm noktası haline gelecek”dedi.

Meral Seçer, atölyelerden dokuma alanlarına kadar hem eğitim hem de üretim alanı olarak hayata geçecek örnek köyde Toros Üniversitesi’yle yapılan iş birliği çerçevesinde çeşitli eğitimlerin de verileceğini söyledi. Meral Seçer, konuşmasının devamında, “Buraya gelmeniz sizlerin de bir şeyler yapmak istediğinizi göstermekte. Kendi yaşadığımız alana faydamız olabilmesi için hep birlikte çalışmamız gerekiyor. Yani sizlerin de bizlerle sürekli iletişim halinde olmanız gerekiyor ve bize vereceğiniz fikirler çok kıymetli” diye konuştu.

“BÜYÜK DEĞİŞİMLER İÇİN DAHA ÇOK EL ELE VERMEMİZ GEREKİYOR”

Muhtarların da katıldığı toplantıda Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, Büyükşehir’in kadınlara ve çocuklara yönelik hizmetlerini detaylı bir şekilde anlattı. Kadınları çalışmalardan etkin bir şekilde yararlanmaya ve gönüllülük çalışmalarına katılmaya davet eden Dokucu, “Demek ki kadınlarla el ele verdiğimizde değişim yaratabiliyoruz. Ama daha büyük değişimler için daha çok el ele vermemiz gerekiyor. Birlikte çalışmamız gerekiyor” dedi. Dokucu, Büyükşehir’le ilgili her türlü talep için Teksin’i işaret etti.

“‘EVİMİZ ATÖLYE’ PROJESİNİN 9’UNCU MAHALLESİ OLUYOR BURASI”

Büyükşehir’in Gönüllüler Birimi Koordinatörü Melike Dursun ise "Evimiz Atölye" projesiyle ilgili detaylı bir bilgilendirmede bulundu. Projenin bir durağını da Darısekisi olarak planladıklarını belirten Dursun, “Evimiz Atölye projesinin 9’uncu mahallesi oluyor burası ve çevre köyleri; ‘burada yapalım’ dedik. Şu anda burada 6 köy var. 6 köyle beraber çok kalabalık bir katılım olursa 2 grup halinde çalışmalarımızı yapacağız” diye konuştu.

Mersinden Kadın Kooperatifi’nin kurucu ortakları Eylem Bozdoğan ve Ebru Tugay’ın da kooperatifin çalışmalarıyla ilgili bilgiler paylaştığı toplantıda talepler de gündeme geldi. Toplantıya katılan kadınlardan 55 yaşındaki Hatun Sakar, kendisine “Bu yaştan sonra yabancı dili ne yapacaksın?” diyenlere inat “Yapabilirim” diyerek, yabancı dil kursu talep etti. Çocuklar ve kadınlara yönelik gelen talepler tek tek not edilirken, bir yandan da projelerle ilgili kayıtlar ve başvurular alındı.






Paylaş :
Etiketler :  COVID-19, DEPREM, İZMİR, KORONAVİRÜS, PANDEMİ, MERSİN, BÜYÜKŞEHİR, BELEDİYESİ, BAŞKAN, VAHAP SEÇER, , TOROSLAR, DARISEKİSİ

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA