18 Ağustos 2025 Pazartesi


09:32   DR. LEVENT UYSAL: “TERÖRSÜZ TÜRKIYE, BARıŞ VE KARDEŞLIĞIN YÜZYıLı OLACAKTıR”   09:02   MERSIN’DE HAYVANLARA “BUZLU MENÜ” VE FıSKIYE KEYFI   18:50   CHP’LI TALAT DINÇER: “ESNAFıN VERGI-SGK BORCU DAĞ OLMUŞKEN HÂLÂ NEYI BEKLIYORSUNUZ?”   18:40   MESKİ, SARıKAYA MAHALLESI’NE YETERLI İÇME SUYU SAĞLADı   18:35   TMMOB ADANA ŞB.BAŞKANı AKSU ,“AFET RISKLERI ARTıYOR”   18:30   CHP’LI ŞEVKIN’DEN TARIHI ‘DEPREM’ ÇAĞRıSı!   18:23   BAŞKAN PIŞKIN, ADANA VE MERSIN İÇIN KRITIK UYARı:    16:20   MERSIN’DE GÖKYÜZÜ ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ   16:03   JEOLOJI MÜHENDISLERI ODASı’NDAN DEPREM KRIZI UYARıSı: "SAHTE DIPLOMALıLARLA FELAKETE GIDIYORUZ!"   13:55   TOROSLAR’DA EĞITIMIN ZAFERI: OKUMA YAZMA ÖĞRENEN YETIŞKINLER HAYATLARıNA YENIDEN BAŞLADı!   11:30   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLLA BÜYÜYOR: ÜCRETSIZ KURSLAR YETENEK AVıNDA!   10:05   MERSIN’DE KARIYER DEVRIMI: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE 44 BIN KIŞIYE İSTIHDAM DESTEĞI!   01:28   KıRŞEHIRLILERDEN ’HAK, HUKUK, ADALET’ ÇAĞRıSı: ALLAH’ıN VE MILLETIMIZIN ISTEĞIYLE İMAMOĞLU’NU ÇANKAYA’YA YOLLAYACAĞıZ. İSTANBUL’U ALDıK, TÜRKIYE’YI DE ALMAYA TALIBIZ   20:06   TOLGA GÖKÇELI MEZITLI İLÇE BAŞKANLıĞı’NA ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   16:58   MEZITLI BELEDIYE ZABıTASı’NDAN SıKı DENETIM   16:55   BAŞOĞLU KABLO IDEF 2025’E TÜRKIYE’NIN SAVUNMA SANAYISINE MILLI ÇÖZÜMLERIYLE GÜÇ KATTı!   16:44   "ÇÖPTEN KURTARDı": İŞÇILER GÖZALTıNA ALıNAN BAŞKANLARıNA SAHIP ÇıKTı   16:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SON OPERASYONA TEPKI   16:37   AYDıN BÜYÜKŞEHIR’DE ’İSTIFA ET, YOKSA İŞSIZ KALıRSıN’ İDDIASı!   11:48    MERSIN BÜYÜKŞEHIR, İKLIM KRIZINE KARŞı YOL HARITASıNı BELIRLEDI: “MERSIN İKLIME HAZıR” PROJESI BAŞLADı  
 
     
   

Mersin Büyükşehir’den Yaş Almışlara ’El Sanatları Atölyesi’


Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Yaşlı Destek Birimi’nin 400’ü aşkın yaş almış üyesi,

 

Tarih : 23 Şubat 2022 Çarşamba 20:05   Okunma : 459

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Yaşlı Destek Birimi’nin 400’ü aşkın yaş almış üyesi, "manevi evlat" olarak gördükleri Büyükşehir personeli tarafından düzenli olarak aranıyor. Her türlü ihtiyaçlarına koşulan yaş almış vatandaşlar, haftanın 2 günü ise "El Sanatları Atölyesi"nde kaliteli zaman geçiriyor. Ergoterapi hizmetiyle yaş almışlar birbirinden güzel eserler ortaya çıkarıyor.

Çoğunlukla evde vakit geçiren yaş almış vatandaşlar, sohbet edecek birisine ihtiyaç duyduklarında Büyükşehir’i arıyor. Çoğu zaman da Büyükşehir tarafından aranan yaş almış vatandaşlar, hatırlanmanın ve değer görmenin mutluluğunu yaşıyor. Evde kırılan musluğundan patlayan ampulüne kadar her türlü sorununa Büyükşehir’in yetiştiği yaş almışlar, her Salı ve Perşembe günü ise Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki atölyede "El Sanatları Atölyesi"ne katılıyor. Yeteneklerini ve hayallerini sanata dönüştüren 65 yaş ve üstü vatandaşların ortaya çıkardığı ürünler daha sonra çeşitli sergilerde ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

“10’AR KİŞİLİK GRUPLAR HALİNDE 2’ŞER SAATLİK EĞİTİMLER VERİYORUZ”

Büyükşehir’in Yaşlı Destek Birimi’nde görevli Gerontolog Cihan Tanrıverdi, yaş almış vatandaşların katıldığı "El Sanatları Atölyesi"yle ilgili bilgi vererek, “El Sanatları Atölyemizde 65 yaş ve üstü vatandaşlarımıza El Sanatları Kursu başlattık. Güzelliklerin tamamı sanat sayesinde ortaya çıkar. Bizler de 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın hem sosyal hayata karışmaları hem de el becerilerini geliştirmeleri açısından bir El Sanatları Kursu açmak istedik. 10’ar kişilik gruplar halinde 2’şer saatlik eğitimler veriyoruz” dedi.

“BURADA ALÇILARI DOLDURUP TABAKLAR, KASELER, ÇİÇEK VAZOLARI YAPIYORUZ”

Kursa katılan 73 yaşındaki Sultan Özbek, sosyalleşme imkanı bulduklarını belirterek, “‘Selamünaleyküm’ dedim, buraya geldim. Atatürk babanın fotoğrafını gördüm, daha çok sevindim. Şimdi el işi yapıyoruz. Konu komşu toplandık Şahin Tepesi’nden, geldik işte. Ben evde el işi yapıyorum, dışarıya satıyorum. Fakire fukaraya yardımcı oluyorum. Burada alçıları doldurup tabaklar, kaseler, çiçek vazoları yapıyoruz” diye konuştu.

“BURAYA İLK KEZ GELDİM, KENDİMİ DAHA MUTLU HİSSETTİM”

65 yaşındaki Sümran Öntürk, Türk Sanat Müziği Musiki Cemiyeti’nde çalışma yaparken Büyükşehir’in Yaşlı Destek Birimi’yle tanıştığını anlatarak, “Geldiler, formlarımızı doldurduk. ‘Haftada bir gün bir etkinliğimiz var, katılmak ister misiniz’ dediler. Çok mutlu olduk. Zaten biz Vahap Başkanımızı oraya koyduk ki bizi de görsün. Gördü, hem de çok güzel gördü gerçekten. Yani sadece etkinlik için değil; yemek, sağlık her bakımdan gördü. Kendisine bu anlamda çok teşekkür ediyoruz” dedi.

62 yaşındaki Fatoş Kılıç da kursa katılanlar arasında yer aldı. Alçıdan farklı ürünler elde ettiklerini söyleyen Kılıç, “Buraya ilk kez geldim, kendimi daha mutlu hissettim. Evden aşağı inmek bile istemiyordum ama buraya geldim, daha mutluyum. İnsanlarla görüşmek, konuşmak daha güzel” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA