21 Haziran 2025 Cumartesi


11:52   MERSIN BAROSU HAYVAN HAKLARı KOMISYONU, PATIKÖY’Ü ZIYARET ETTI   11:48    BAŞKAN YıLDıZ’DAN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE MORAL ZIYARETI VE BAŞARı MESAJı   10:05   TÜRKIYE YAŞ MEYVE SEBZEDE İKLIM DARBESINE RAĞMEN İHRACAT DEĞERINI KORUDU   09:15   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, ÖZEL GEREKSINIMLI BIREY VE AILELERINE SANATLA DESTEK OLUYOR   09:05   BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATı GIRIŞ NOKTALARıNDA PEYZAJ ÇALıŞMASı…   08:08   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MIMAR-MÜHENDIS ÇALıŞTAYı   08:06   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞI, İMAMOĞLU’NUN AVUKATı PEHLIVAN’ıN TUTUKLANMASı ÜZERINE OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı: SAVUNMA ASLA SUSMAYACAK, KORKMAYACAK VE ITAAT ETMEYECEK   16:43   CHP TARSUS İLÇE KADıN KOLLARı EV ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   10:17   MERSIN VE HATAY’DAN BIR İLK: ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’   10:11   TARIHE, DOĞAYA VE KÜLTÜRE YOLCULUK: KILIKYA YOLU TANıTıM YÜRÜYÜŞLERI SÜRÜYOR   10:07   KADıNLAR ÜRETMEYE, MERSIN GÜÇLENMEYE DEVAM EDIYOR   10:02   CHP’LI GÜLCAN KıŞ, “MERSIN ÜRETIYOR AMA YATıRıM ALAMıYOR, BU BIR IHMALKÂRLıK DEĞIL, SIYASI TERCIHTIR!”   09:05   BÜYÜKŞEHIR’IN İTAIYE ERI SıNAVLARıNDA ADAYLAR TER DÖKTÜ   14:37   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:03   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:56   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:51   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı   11:03   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı, BANDıRMA’DA DÜZENLENEN AKŞAM YEMEĞINDE BIR ARAYA GELDI   10:26   YÖNETICI KRIZI KAPıDA: TERFI SISTEMI ÇÖKÜYOR, ŞIRKETLER GELECEĞINI KAYBEDIYOR   10:20   RAHMI M. KOÇ MÜZESI’NDE BOYANıN SUYLA DANSı: EBRU SERGISI  
 
     
   

MEZİTLİ`DE KADINLAR SUMRU YAVRUCUK`UN "SHIRLEY VALENTINE" OYUNUNU İZLEDİ


Mezitli Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde sanatseverleri ünlü tiyatro sanatçısı Sumru Yavrucuk`un "Shirley Valentine" oyunu ile buluşturdu.

 

Tarih : 9 Mart 2022 Çarşamba 12:35   Okunma : 638

Mezitli Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde sanatseverleri ünlü tiyatro sanatçısı Sumru Yavrucuk`un "Shirley Valentine" oyunu ile buluşturdu.

Ünlü tiyatro sanatçısı Sumru Yavrucuk`un "Shirley Valentine" oyunu, Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi`nde sahnelendi.

Ücretsiz olarak sergilenen oyunun izleyicileri arasında Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan`ın yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, ünlü modacı Barbaros Şansal da yer aldı.

Bir kadının var olma savaşı içerisinde Londra`dan Türkiye`ye uzanan öyküsünün anlatıldığı ‘Shirley` ile sahnede adeta devleşen ünlü oyuncu Sumru Yavrucuk`un performansı büyük beğeni kazandı.

Bazı bölümleri interaktif hale gelen oyunda çalınan İzmir Marşına tüm seyirciler aynı anda eşlik edince renkli görüntüler ortaya çıktı.

Oyunun sonunda sanatçı Sumru Yavrucuk, “Her şey ve her yer o kadınların becerikli elleriyle şekilleniyor. Biz kadınız, hürüz ve akıllıyız. Başka da hiçbir şeye ihtiyacımız yok” dedi.

İzleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlanan usta oyuncu Sumru Yavrucuk`a, Başkan Tarhan plaket verirken, Canan Kaftancıoğlu ise çiçek takdim etti.

Sahnede başarılarıyla kendisini ispat etmiş iki değerli kadınla birlikte olmaktan mutlu olduğunu belirten Başkan Tarhan, “Birisi sanatıyla olduğu kadar dik duruşuyla da örnek olmuş değerli tiyatrocumuz Sumru Yavrucuk, diğer yanımda da İstanbul`un mimarı, cesaretiyle Türkiye`de kendinden söz ettiren, geleceğimize ışık tutan Canan Kaftancıoğlu. Mersin İl Başkanımız Adil Aktay, parlamentomuzun cesur milletvekili Ali Mahir Başarır ile aynı sahnede olmak büyük onur” dedi.

Siyaset yapma motivasyonunu sanat ve sanatçıların konuşması, siyasetçilerin susması üzerine olduğunu dile getiren Canan Kaftancıoğlu da “Bir kız kardeşiniz olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde güçsüz kadın yok, güçsüzleştirilen kadın var. Sahnelenen oyunda olduğu gibi yaşadıklarımıza hüzünlenmek yerine yaşayacaklarımızın hayalini kurarak, koşullar ne olursa olsun kendimizi gördüğümüzde ve kendimizi değiştirme cesareti bulduğumuzda dünyayı değiştirebiliriz. Bütün kadınlar güçlüdür. Bütün kadınların önünde saygıyla eğiliyorum. Sumru Yavrucuk gibi bir kadına çiçek sunmak benim için bir ödüldür” diye konuştu.

Kadınların eşitliği ve özgürlüğü için mücadele etmek gerektiğinin altını çizen CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, “Mezitli bu konuda bir simgedir. Teşekkür ediyorum. Mersin`in güçlü kadınlarına ve beraber yol yürüyen Neşet Başkanımıza teşekkür ediyorum. Hepimiz için özgüvenimizi artıran değerli sanatçımız Sumru Hanıma bir kez daha teşekkür etmemiz lazım” dedi.

Sanatın toplumsal yaşamdaki önemine vurgu yapan Milletvekili Ali Mahir Başarır ise “Çok güzel bir söz var. Herkes, milletvekili olabilir, bakan olabilir, çok zengin de olabiliyor, hatta gördüğünüz gibi cumhurbaşkanı da olabiliyor. Ama sanatçı olamıyor. Bugün bunu daha iyi görüyoruz. Bugün Metin Akpınar yargılanıyorsa, birçok sanatçı cezaevlerinde tutuluyorsa, büyük bir problem var demektir. Ama bu karanlık günleri hep beraber atlatacağız. Sizlere söz veriyorum” diyerek düşüncelerini dile getirdi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA