11 Mayıs 2025 Pazar


15:05   ÖZGÜR ÖZEL, VAN`DA KUYUMCU ESNAFıNı ZIYARET ETTI: "İNŞALLAH IKTIDAR DEĞIŞINCE EMEKLIDE DE ASGARI ÜCRETLIDE DE ÇIFTÇIDE DE PARA BOLARACAK, IŞLER DAHA DA IYI OLACAK"   15:01   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL VAN`DA: "BIZ BU ÜLKEDE ANNELERIN GÖZYAŞLARıNıN DURMASıNı ISTIYORUZ AMA BUNU MECLIS`TE VE TOPLUMSAL MUTABAKATLA YAPMAMıZ LAZıM"   14:35   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKIYE`DE BIR SÜREÇ GELDIYSE IKTIDARıN SAYESINDE DEĞIL, IKTIDARA RAĞMEN GELMIŞTIR"   14:24   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SILAH BıRAKACAK OLMASı ILE ILGILI HABERIN BIR AN ÖNCE GELMESINI, SILAHLARıNı BıRAKMALARıNı SONUNA KADAR DESTEKLIYORUZ"   14:24   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "TERÖR ÖRGÜTÜNÜN SILAH BıRAKACAK OLMASı ILE ILGILI HABERIN BIR AN ÖNCE GELMESINI, SILAHLARıNı BıRAKMALARıNı SONUNA KADAR DESTEKLIYORUZ"   13:59   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "ARTıK TÜM TÜRKIYE, TÜM ŞEHIRLER BU MILLETIN, BU HALKıN, KARDEŞLIĞIN KALESI"   13:26   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI… İMAMOĞLU`NUN MESAJı: “HAKLı BIR MÜCADELENIN SONUNDA FERAH GÜNLERE KAVUŞACAĞıZ, ÖZGÜR VE ADIL BIR TÜRKIYE`YI INŞA EDECEĞIZ”   13:04   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI… MITINGE KATıLAN ÇIFTÇI: ``EMEKLI, ASGARI ÜCRETLI HEPSI PERIŞANDıR, TÜRKIYE PERIŞANDıR``   12:18   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI… ÖZGÜR ÇELIK: "BÜTÜN SIYASI TUTSAKLAR IÇIN ÖZGÜRLÜK TALEBIMIZI DILE GETIRECEĞIZ"   10:40   ÖZGÜR ÖZEL, “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI IÇIN VAN`DA... ÖZEL: “VAN`DAN, TÜRKIYE`YE ÖNEMLI MESAJLARıMıZ OLACAK, HERKESI MITINGE BEKLIYORUZ”   13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:46   GÖKHAN GÜNAYDıN: "İBB SORUŞTURMALARıNDA NEDEN 2019 ÖNCESINE ILIŞKIN DOSYALAR ISTENMIYOR"   13:40   ÖZGÜR ÖZEL, İTO`YU ZIYARET ETTI   13:22   MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR MITINGI VAN`DA... CHP VAN İL BAŞKANı BEDIRHANOĞLU: VAN HALKı HAKSıZLıĞA, HUKUKSUZLUĞA TEPKI VERECEK   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   11:46   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN BAKAN TEKIN`E: 2002 YıLıNDAN BU YANA HER BIR BRANŞA YıLLAR BAZıNDA KAÇ ÖĞRETMEN ATANMıŞTıR?   11:22   YAĞLıDERE BELEDIYESI`NIN ARACı 40`A YAKıN SOKAK HAYVANıNı GECE YARıSı ORMANA BıRAKıRKEN GÖRÜNTÜLENDI   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING  
 
 
 
 
 
   

MERAL SEÇER`E İÇEL SOROPTİMİST KULÜBÜ`NDEN ÖDÜL


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin yeniden canlandırdığı Gazi Çiftliği`ni ziyaret eden İçel Soroptimist Kulübü, her sene 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla verdiği ödüle bu sene Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer`i değer buldu. Gazi Çiftliği`nde ödülü alan Meral Seçer, “Biz buranın fiziki koşulları ve işleyişi konusunda önderlik yaptık ise de kadınlarımız buraya dört elle sarıldılar” dedi.

 

Tarih : 16 Mart 2022 Çarşamba 11:35   Okunma : 700

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin yeniden canlandırdığı Gazi Çiftliği`ni ziyaret eden İçel Soroptimist Kulübü, her sene 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla verdiği ödüle bu sene Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer`i değer buldu. Gazi Çiftliği`nde ödülü alan Meral Seçer, “Biz buranın fiziki koşulları ve işleyişi konusunda önderlik yaptık ise de kadınlarımız buraya dört elle sarıldılar” dedi.

Ziyarette, Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer`in yanı sıra Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu 2021-2023 Dönem Başkanı Sevil Koca, İçel Soroptimist Kulübü Başkanı Yeşim Antmen, Mezitli Soroptimist Kulübü Başkanı Yıldız Sevener, İçel Soroptimist Kulübü Kurucu Başkanı Ülkü Ongun, yazar ve İçel Soroptimist Kulübü Üyesi İpek Ongun ile İçel Soroptimist Kulübü üyeleri ve bölgedeki kadınlar yer aldı.

Gazi Çiftliği`ni anlatan belgeseli izledikten sonra ödül takdimine geçildi. Meral Seçer`e ödülünü, Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu 2021-2023 Dönem Başkanı Sevil Koca verdi. Meral Seçer`e verilen ve lotus çiçeğini simgeleyen ödülde neden lotus çiçeğinden esinlenildiğini anlatan Sevil Koca, lotus çiçeğinin bulanık sulardan tertemiz bir şekilde gün yüzüne çıktığını belirterek, bunu kadınların mücadeleleri ile ilişkilendirdi.

“KADINLARIMIZIN ÜRETİM VE BAŞKA KONULARLA İLGİLİ EĞİTİMLERİYLE İLGİLENİYORUZ”

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Gazi Çiftliği`nin manevi değeri çok yüksek bir mekan olduğunu belirterek, “Şu anda burayı Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi çok aktif hale getirdi. Kadınlarımızın ve çocuklarımızın eğitimi ile ilgili pek çok konuda alanlar oluşturdular. Kütüphanemiz oluştu. Biz de Mersinden Kadın Kooperatifi olarak kadınlarımızın üretimi konusunda ve onların üretimle ve başka konularla ilgili eğitimleri ile ilgileniyoruz” dedi.

Üretim konusunda neler yaptıkları ile ilgili de bilgiler paylaşan Meral Seçer, “Tarsus`tan Anamur`a kadar olan refüjleri süsleyen zakkumların fidesini buradaki kadınlarımız üretti. Yine şu anda çok güzel bir çalışma içerisindeyiz. Silifke`nin meşhur coğrafi işaretli çileğinin fidelerinin üretimini yaptırıyoruz. Tıbbi, aromatik bitkiler. Bu da büyük bir market zincirinin desteğiyle tüm Türkiye`de satışa sunulacak. Atayurt`taki kadınlarımıza gerçekten çok teşekkür ediyorum. Biz, buranın fiziki koşulları ve işleyişi konusunda önderlik yaptık ise de kadınlarımız buraya dört elle sarıldılar. Gerçekten buranın açılmasının onlara çok iyi geldiğini söylediler. Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi`ne ve kooperatif ortaklarımıza da sizlerin önünde çok teşekkür ediyorum. İnşallah çok daha güzel etkinliklerde bir arada oluruz” diye konuştu.

KOCA: “SİZLER DE OLMAYANI OLDURMUŞSUNUZ. NE MUTLU”

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu 2021-2023 Dönem Başkanı Sevil Koca, kadınların mottosunun olmayanı oldurmak olması gerektiğini dile getirerek, şunları söyledi:

“Sizler de olmayanı oldurmuşsunuz. Ne mutlu, kutluyorum. Atatürk, ‘Dünyadaki her şey kadının eseridir` demiş. İşte burada da bir örneğini görüyoruz. Daha da örnekleri çoğaltacağımıza inanıyorum. Kutluyorum. Tüm emekçi kadınları kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Mersin Büyükşehir Belediyesi`ne, sizlere teşekkür ediyoruz. Sizler öncü olmasanız bu işler olmuyor. Hem şahsım adına hem yönetimim adına hem de tüm Soroptimist camiası adına, Türk kadınları adına çok teşekkür ediyorum.” 

“MERSİN`E DEĞER KATAN BAŞARILI BİR KADINIMIZA ÖDÜL VERME GELENEĞİMİZ VAR”

İçel Soroptimist Kulübü Başkanı Yeşim Antmen ise Mustafa Kemal Atatürk`ün öngörülerinin ve kadınlar için getirdiği devrim niteliğindeki yeniliklerin çok kıymetli olduğundan söz ederek, Gazi Çiftliği`nde Mersinden Kadın Kooperatifi tarafından yapılan çalışmaların çok değerli olduğunu söyledi. Antmen, “Biz burada birer kültür elçisiyiz. Biz hepimiz Mersin`e döndüğümüzde çevremizde bu muhteşem çiftliği anlatacağız ve duymayan kalmayacak. Burada bizler neler yapabiliriz, biz kadınlarımız için, üretim için, çiftçi için ne gibi katkılar sunabiliriz, bunu bir kere daha gözden geçireceğiz. İçel Soroptimist Kulübü Dönem Başkanı olarak üyelerimiz, eşlerimiz, gelemeyenler adına bu kültür elçisi görevimizi seve seve yapacağız. İçel Soroptimist Kulübü olarak bizler her yıl 8 Mart`ta Mersin`e değer katan, emeği birlikte paylaşan, çoğaltan başarılı bir kadınımıza ödül verme geleneğimiz var. Bu ödülümüzü biz burada Sayın Meral Seçer`e takdim etmek istedik” dedi.

Yazar ve İçel Soroptimist Kulübü Üyesi İpek Ongun ise Mersinden Kadın Kooperatifi`nin girişimlerini takdir ettiğini vurgulayarak, “Çok güzel bir girişim hakikaten. Çünkü tarım çok önemli. Yani tarıma önem verilmedi. Biz her şeyi kendimizin ürettiği ve kendimizin yediği bir ülkeydik. Dünyadaki 7 ülkeden biriydik tamamen kendine yeten. Onun için şimdi bunun kıymetinin farkına varılmış olması ve tekrar buna dönüşümüze, buna da Meral Hanım gibi kadınların destek oluşu da benim için ayrıca büyük bir güzellik. Onun için çok mutlu oldum” diye konuştu.

Gazi Çiftliği Sorumlusu Hatice Okur Dönüm ise kadınlar ve çocuklara yönelik hayata geçirdikleri çalışmalardan bahsederek, “Kadınlar olarak üretime devam ediyoruz. Tiyatro kurduk, tiyatromuz var. Haftanın 2 akşamı tiyatro eğitimine geliyorlar. Kar, fırtına, boranda da tiyatroya geldi kadınlarımız. Gençlerimize, çocuklarımıza robotik kodlama eğitimimiz var. Kadınlarımıza temel bilgisayar kursu eğitimimiz var” dedi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA