17 Aralık 2025 Çarşamba


14:35   TBMM’DE CINSEL ISTISMAR IDDIASı... DEM PARTI KADıN MECLISI SÖZCÜSÜ HALIDE TÜRKOĞLU: "BU ÇOCUKLAR ŞIKÂYET EDENE KADAR MECLIS NEREDEYDI?"   14:34   DEM PARTI, DIYARBAKıR’DA "ABDULLAH ÖCALAN’A ÖZGÜRLÜK" MITINGI DÜZENLEYECEK   14:32   VENEZUELA’DAN ABD BAŞKANı TRUMP’ıN ‘DENIZ ABLUKASı’ AÇıKLAMASıNA TEPKI   14:30   CHP’LI ÖZTÜRKMEN, "VERGIDEN MUAF CEMAAT VAKıFLARıNı" SıRALADı: TOPLADıKLARı BAĞıŞLARıN YANı SıRA BAĞLANTıLı ŞIRKETLERI ÜZERINDEN DEVASA BIR EKONOMI YARATMıŞ DURUMDALAR   09:01   “TEDAVININ ÖTESINDE: MERSIN ŞEHIR HASTANESI’NDEN DUYGU YÜKLÜ SINEMA BULUŞMASı”   19:18   MERSIN’DEN AVRUPA’YA GÜÇLÜ SES: “DEMOKRASI BELEDIYELERDE HAYAT BULUYOR”   16:47   “72 GÜNLÜK TUTUKLULUĞUN ARDıNDAN TAHLIYE: HÜSEYIN KOCABıYıK İLK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA”   16:34   PFDK, 224 FUTBOLCUYA VE 24 HAKEME BAHIS CEZASı VERDI   16:25   “YENIMAHALLE’DE YENI NESIL PARK: ŞEHIT EMRE ÖZTÜRK’ÜN ADı YAŞATıLıYOR”   16:15   ÇOCUK MECLISI SERTIFIKALARıNı BAŞKAN SEÇER’DEN ALDı   15:42   BIRLEŞIK KAMU-İŞ GENEL BAŞKANı YıLDıRıM: "BIZ BU KRIZIN SEBEBI DEĞILIZ, BEDELINI DE BIZ ÖDEMEYECEĞIZ. 19 ARALıK CUMA GÜNÜ IŞ BıRAKıYORUZ"   15:40   ÖZGÜR ÖZEL VE DURBAY AILESI, MANISA’DA TAZIYELERI KABUL EDIYOR   15:37   TBMM’DE BÜTÇE GÖRÜŞMELERI TAMAMLANDıKTAN SONRA GELECEK HAFTA 11. YARGı PAKETI GÖRÜŞÜLECEK   15:35   TBB BAŞKANVEKILI SEÇER: “DEMOKRASI BIR MIRAS DEĞIL EMEK ISTEYEN CANLı BIR YAPıDıR”   11:45   ÇYDD’DEN TÜRKAN SAYLAN’ıN DOĞUM GÜNÜNDE ZEYTIN İÇIN GÜÇLÜ ÇAĞRı: “BARıŞıN AĞACıNı GELECEĞE TAŞıYALıM”   10:50   MEZITLI’DE DAYANıŞMANıN SOFRASı BÜYÜYOR: AŞEVI 2025’TE 110 BINI AŞKıN SıCAK YEMEĞI KAPıLARA TAŞıDı   09:25   MERSIN’DE ÜCRETSIZ KAYNAK EĞITIMI İSTIHDAMA AÇıLAN KAPı OLDU   17:05   BAŞKAN SEÇER, GÜLŞAH DURBAY’ıN CENAZESINDE: “ACıNıZı PAYLAŞıYORUM”   15:15   “CHP AKDENIZ’DEN MANISA’YA VEFA: SEMIH PALAMUT’TAN BAŞKAN GÜLŞAH DURBAY İÇIN BAŞSAĞLıĞı”   13:47   TOROSLAR’ıN YAYLALARıNDA HIZMET SEFERBERLIĞI: ULAŞıMDA YENI DÖNEM  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EĞİTİM VE ÖĞRETİMİ DESTEKLEME KURS MERKEZLERİ ARASINDAKİ BİLGİ YARIŞMASI SONUÇLANDI


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri arasında bu yıl ikincisi düzenlenen Bilgi Yarışması`na katıldı. Seçer, önce kura çekimi ile masaları belirledi, ardından zili çalarak Bilgi Yarışması`nı başlattı. 700 öğrencinin izlediği ve 27 yarışmacının katıldığı yarışmanın birincisi, Merkez Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi takımı oldu.

 

Tarih : 6 Nisan 2022 Çarşamba 18:14   Okunma : 698

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri arasında bu yıl ikincisi düzenlenen Bilgi Yarışması`na katıldı. Seçer, önce kura çekimi ile masaları belirledi, ardından zili çalarak Bilgi Yarışması`nı başlattı. 700 öğrencinin izlediği ve 27 yarışmacının katıldığı yarışmanın birincisi, Merkez Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi takımı oldu.

Kongre ve Sergi Sarayı`nda düzenlenen Bilgi Yarışması`nda, Başkan Seçer ile eşi Meral Seçer, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, meclis üyeleri, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, daire başkanları ve çok sayıda öğrenci ile öğretmen yer aldı.

“SİZLER BİZLERE ENERJİ VERİYORSUNUZ”

Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından düzenlenen Bilgi Yarışması`nda Seçer, öğrencilerin coşkusu ile karşılandı. Seçer konuşmasına başlamadan önce salonun enerjisinin çok yüksek olduğunu ifade ederek, “Sizler bizlere enerji veriyorsunuz. Aslında bir anlamda bizi hayata motive ediyorsunuz. Hepinizi çok seviyoruz. Geleceğimizin umudu gençler. Bu retorikte insanın kulağına hoş gelebilir ama gerçek böyle” diye konuştu.

“MUSTAFA KEMAL ATATÜRK`ÜN İZİNDEN GİDECEĞİZ”

Geçmişlerini bilmeyenlerin geleceklerini belirleyemeyeceklerini söyleyen Seçer, geçmişin yarınlara yürünen yolda bir el feneri görevi gördüğünü söyledi. Seçer, milli değerler içerisinde en büyük değerin Mustafa Kemal Atatürk olduğunu vurgulayarak, “O`nun izinden de gitmeye devam edeceğiz. ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.` Yeni Türkçesi; ‘Hayatta en önemli önder, yol gösterici bilimdir, ilimdir, irfandır, akıldır, düşüncedir, zekâdır. Bunu kullanmaktır. Onun için Mustafa Kemal Atatürk`ün izinden gideceğiz” dedi.

“BİZİM SİZE SAĞLADIĞIMIZ İMKÂN SİZİN HAKKINIZ”

Ülkenin eğitim sistemini makro anlamda düzenleyen kurumun Milli Eğitim Bakanlığı olduğunu anımsatan Seçer, “Bu demek değildir ki yerel yönetimlerin yetkileri, sorumlulukları, imkânları, bütçeleri eğitime katkı vermesin, değer vermesin ya da ülkede eğitim yokmuş gibi var saysın ya da bunun gerekli olmadığını düşünsün. Belediye başkanlığı ağaç budamaktan, yol yapmaktan, beton yapmaktan ibaret değil. Rantın peşinden koşmak hiç değil. Bütün hizmetlerini yapar belediye başkanı ama sosyal belediyecilik yapmak durumundadır” diye konuştu. Gelir dağılımında adaletsizliği ortadan kaldırmanın en önemli ve değerli yolunun da sosyal devlet olmak olduğunu dile getiren Seçer, şunları söyledi:

“Bizim size sağladığımız imkân sizin hakkınız. Annenizin, babanızın, yaktığınız elektrikten, mazota ödediğiniz ÖTV`den kesilen vergilerle bizlerin aracılığıyla sizlere aktarılan bir haktır. Bir lütuf değil bu yapılanlar. 13 noktadaki Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri bir lütuf değil. Bu sizin hakkınız. Biz ne dedik? Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak zorundayız. Onun için bunu yapıyoruz. Üniversiteye hazırlanıyorsa gençler, milyonlarca insan bu yarış içerisindeyse, ailesinin ekonomik durumundan dolayı hazırlık etüt merkezlerine gitme imkânı bulan öğrenciler var. Ama çocuklarına bu imkanı sağlayamayan ailelere de biz devlet olarak bu imkanı sağlamak zorundayız. Yaptığımız bundan ibarettir; helali hoş olsun. Ülkemizin geleceği sizlersiniz.”

“TÜRKİYE`DE ÖRNEĞİ OLMAYACAK DİJİTAL BİR KÜTÜPHANE YAPIYORUZ”

Mersin`in tarihi, kültürü ve yaşam biçimiyle medeniyetler kenti olduğunu söyleyen Seçer, “Sadece ülkemizde, bölgemizde değil, gelecekte dünyada parmakla gösterilecek kentlerin başında Mersin gelmektedir. Mersin`i bir üniversite, üniversiteli öğrenci kenti yapmak istiyoruz. Öğrencilerimiz gelsinler, orada derslerine çalışsınlar. Çaylarını, kahvelerini de içsinler, afiyet olsun. Tarsus`ta bir nokta da açıldı; Ötüken Park. Bir noktada, Atatürk Parkı`nda şu anda inşaatı devam ediyor, yapılıyor. Kongre Merkezi civarında bir okuma salonumuz var. Marina bölgesinde yine bir okuma salonumuz var. Yine Kültür Park`ta Galatasaray Meydanı`nın olduğu bölgede 24 saat açık olacak olan dijital bir kütüphane yapıyoruz. Türkiye`de örneği olmayacak. Bunları sizler için yapıyoruz. Yeter ki ilim yapalım, irfan yapalım. Başta ülkemizi, insanlığı geleceğe taşıyalım; huzuru, barışı, kardeşliği getirelim” dedi.

“GELECEK AKILDADIR, BİLİMDEDİR, İRFANDADIR SEVGİLİ EVLATLARIMIZ, BUNU KENDİNİZE ŞİAR EDİNİNİZ”

Eğitimin olduğu yerde kavganın olmayacağını belirten Seçer, gençlerden beklentisinin aklı ve bilimi ilke edinmeleri olduğunu söyledi. Seçer, “Eğitimin olduğu yerde kavga olmaz. Para her şey değildir. Para her şey olsaydı petrol zengini ülkelerde huzur olurdu. Para her şey değildir, demokrasiyi getirmez. Paranın olduğu petrol zengini ülkelerde demokrasi olurdu. Gelecek akıldadır, bilimdedir, irfandadır sevgili evlatlarımız, bunu kendinize şiar edininiz. Bu ülke için, insanlık için öncelediğiniz ilim, irfan olsun. Sizden bir büyüğünüz olarak, Belediye Başkanı olarak istediğim budur. Bugüne kadar ne yaptıysak bundan sonra da artarak devam edecek. Bugüne kadar ne yaptıysak sizler için. Bundan sonra da sizler için her şeyi yapacağız” diye konuştu.

YARIŞMA ÇEKİŞMELİ GEÇTİ, KURA ÇEKİMİNDEN MERKEZ ŞUBE ÇIKTI

24 soruluk yarışmanın sonucunda 19 soruyu doğru yanıtlayan Merkez ve Tarsus şubeleri, yedek sorulara da aynı yanıtları vererek beraberliği sürdürdü. Meral Seçer`in kura çekimiyle sonuçlanan yarışmanın birincisi Merkez Şube olurken Tarsus Şubesi ikinci, Gülnar Şubesi ise üçüncü oldu. Kura çekiminin zor bir görev olduğunu belirterek tüm yarışmacıları tebrik eden Meral Seçer, “Kendi ilçelerini temsil edecek yüreklilikle, özveriyle buraya geldiler” dedi.

Birinciliği kazanarak tablet ödülünü alan merkez şube öğrencilerine ödüllerini Meral Seçer verdi. Yarışmanın ikinci ve üçüncülerine de bluetooth kulaklık hediye edildi. İkinciliği alan Tarsus Şubesi öğrencilerine Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Gülcan Kış ve üçüncülüğü kazanan Gülnar Şubesi öğrencilerine ödüllerini Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz verdi.

“GÜZEL BİR ETKİNLİK VE BİZİM İÇİN GÜZEL BİR ANI OLDU”

Merkez Şube yarışmacılarından Nisanur Demir, birincilik heyecanını, “Çok heyecanlıydı. Çok eğlendik. Üstüne birinci de olunca daha güzel oldu. Tablet aldık. Bir de defter verdiler. Eğitim amaçlı kullanacağım, işime yarayacak” diye anlattı.

Merkez Şube yarışmacılarından Miray Arslan da “Heyecanlıydı. Güzel bir etkinlik ve bizim için güzel bir anı oldu. Birbirimizle olan coşkumuz, yarışma heyecanımız, tanışmamız güzeldi. Unutamayacağım bir anı olarak hayatımda kalabilir” dedi.

Cumali Keskin ise “Hem öğrenciler yarıştı hem YKS`ye yönelik bir antrenman gibi oldu. Heyecanımızı burada yenmiş olduk” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA