1 Kasım 2025 Cumartesi


16:49   “KIRLI OYUNLARA KARŞı BIRLEŞIK DIRENIŞ!” – SOL PARTI’DEN TARIHI ÇAĞRı   16:35   EĞITIMDE FıRSAT EŞITLIĞI MERSIN’DE GERÇEK OLUYOR: BÜYÜKŞEHIR’DEN LGS VE YKS’YE TAM DESTEK   16:25   BARAN GÜNEŞ’TEN STRAZBURG’DA SERT MESAJ: “YA HEP BERABER YA HIÇBIRIMIZ!”   16:02   EDIRNE CEZAEVI’NDEN EL YAZıSıYLA MESAJ: “KAR MAKINESINI KURCALAMAYıN, YOLUNUZU KAPATMAYıN.”   15:29   TOROSLAR’DA UMUTUN ADı: OKUMA SALONLARı   15:13   TARSUS’UN KALBI YENIDEN ATıYOR: ATATÜRK CADDESI’NDE TRAFIK AKıŞı NEFES ALDı   01:28   12 SAATLIK YARGıLAMANıN ARDıNDAN TAHLIYE: DEM’LI BAŞKANLAR SERBEST   23:55   MERSIN’IN YENI ENERJISI YOLLARDA: BAŞKAN SEÇER’DEN ELEKTRIKLI OTOBÜS DEVRIMI!   23:40   “ÜRETEN TARSUS’UN KALBINDE BULUŞMA: BOLTAÇ SAHADA”   13:25   ERDAL İNÖNÜ ANıLDı... ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKIYE’DE INSANLAR SIYASETTE MIZAHıN AYNı ANDA AYNı CIDDIYETLE AYNı CÜMLELER IÇINDE YER ALABILECEĞINI ÖĞRENDI   13:23   GRAND KARTAL OTEL YANGıNı DAVASı... AVUKAT YÜKSEL GÜLTEKIN: "ADALET YERINI BULMAZSA KıYAMET KOPAR"   13:22   CHP’LI KıŞ’TAN HÜKÜMETE TEPKI: "ÜLKE YÖNETMEK YERINE VATANDAŞıN CEBINE ÇÖKMEYI MARIFET SAYıYORLAR"   13:20   EKREM İMAMOĞLU’NUN DANıŞMANı İBRAHIM ÖZKAN GÖZALTıNA ALıNDı   13:16   YÜKSELEN FIYATLAR NEDENIYLE IKINCI EL PAZARıNA RAĞBET ARTTı   03:07   CUMHURIYET COŞKUSUYLA TARIH YAZDıLAR: MSK AVRUPA’DA İLK ZAFERINI ALDı!   18:25   “CUMHURIYET, HUKUKUN NEFESIDIR”: MERSIN BAROSU’NDAN 102. YıLA ANLAM YÜKLÜ RESEPSIYON   18:15   SARıULAK FIDANıYLA CUMHURIYETIN İZINI SÜRDÜLER: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN DUYGUSAL MESAJ   17:20   “MERSIN NASıLSA TÜRKIYE DE ÖYLE OLACAK” – SEÇER’DEN İKTIDAR VIZYONU   17:12   TOROSLAR’DA CUMHURIYET MEŞALESI BINLERCE YÜREKLE YANDı   16:47   CUMHURIYETIN 102. YıLıNA SANATLA SELAM: MERSINLI ÇOCUKLAR SAHNEYE TAŞTı  
 
     
   

RTÜK ÜYESİ TAŞCI: “BIRAKIN ALGIYI; OLGU ÇOCUKLARIN CİNSEL İSTİSMARA UĞRAMASIDIR”


Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşcı, RTÜK`ün Kuran kursunda 7 çocuğun uğradığı istismarı gündeme getiren kanallara verilen cezaların “elim olayın gündeme getirilmesine değil, mahkemelerin verdiği ve yasal olarak uymak zorunda bulunulan yayın yasaklarının hiçe sayılması” ile ilgili olduğu yönündeki açıklamasına tepki gösterdi. Taşcı, “Bırakın algıyı; olgu çocukların cinsel istismara uğramasıdır. Çocukların incindiği/incitildiği yerde kimse hikaye anlatmasın” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 7 Nisan 2022 Perşembe 14:16   Okunma : 499

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi İlhan Taşcı, RTÜK`ün Kuran kursunda 7 çocuğun uğradığı istismarı gündeme getiren kanallara verilen cezaların “elim olayın gündeme getirilmesine değil, mahkemelerin verdiği ve yasal olarak uymak zorunda bulunulan yayın yasaklarının hiçe sayılması” ile ilgili olduğu yönündeki açıklamasına tepki gösterdi. Taşcı, “Bırakın algıyı; olgu çocukların cinsel istismara uğramasıdır. Çocukların incindiği/incitildiği yerde kimse hikaye anlatmasın” açıklamasını yaptı.

RTÜK, dün; Erzurum`daki bir Kuran kursunda 7 çocuğun uğradığı istismarı gündeme getiren KRT, Halk TV, TELE 1 kanallarına idari para cezası kararı verdi. Tepkiler üzerine, RTÜK şu açıklamayı yaptı:

“Radyo ve Televizyon Üst Kurulu`nun 06.04.2022 tarihindeki toplantısında alınan müeyyide kararları, bazı sosyal medya kullanıcıları ile birtakım basın ve yayın organları tarafından kamuoyuna farklı yansıtılarak, Üst Kurul töhmet altında bırakılmıştır. Üst Kurul ve bazı RTÜK Üyeleri sosyal medyada haksızca linç edilmiştir.

RTÜK, çocukları kırmızı çizgi olarak görür. Üst Kurulda bugüne kadar çocukların üstün yararı için pek çok karar alınmış ve uygulanmıştır. Altını kalın çizgilerle çizerek belirtmek gerekirse, Üst Kurulda dün alınan karar, 3 medya kuruluşunun yargı mercilerinin verdiği yayın yasaklarını ihlal etmesine yöneliktir. Verilen cezalar elim olayın gündeme getirilmesine değil, mahkemelerin verdiği ve yasal olarak uymak zorunda bulunulan yayın yasaklarının hiçe sayılmasına ilişkindir. Palandöken`deki olaya ilişkin Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi ile Erzurum 2. Sulh Ceza Hâkimliğince verilen yayın yasağını Halk TV 7 kez,  KRT 22 kez ve Tele1 3 kez ihlal etmiştir. RTÜK`ün yasal görevi mahkemelerin verdiği yayın yasaklarını ilan etmek ve olası ihlaller durumunda yaptırım uygulamaktır. Son RTÜK toplantısında alınan kararların içeriği bundan ibarettir.

Bu gerçeğin bilinerek değerlendirmelerin yapılmasını arzu eder, çocuk ve gençlerin ruhsal ve fiziksel gelişimlerine zarar verecek yayın içerikleriyle kıyasıya mücadele eden RTÜK`ün iftira ve algı operasyonlarına maruz bırakılmamasını önemle hatırlatırız. RTÜK Üyelerini ve çalışanlarını hedef gösteren organize şebekelere bugüne kadar boyun eğmedik bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz!”

Üst Kurulun CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı, söz konusu açıklama ile ilgili sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Mahkeme yayın yasağı kararı, cinsel istismara uğrayan çocukların üstün yararını gözetir; şüphelilerin veya sorumluların çıkarını değil. Bırakın algıyı; olgu çocukların cinsel istismara uğramasıdır. Çocukların incindiği/incitildiği yerde kimse hikaye anlatmasın.”

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA