28 Mart 2024 Perşembe


12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ: "PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR"   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ,PARTİMİN BÜTÜN ADAYLARINA DESTEĞİM TAMDIR   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   17:51   MERAL AKŞENER, ESKİŞEHİR`DE ESNAFI ZİYARET ETTİ: "60 YAŞINDA EMEĞİYLE ÇALIŞAN BİR İNSAN GEÇİNEMEMEKTEN ŞİKAYET EDİYOR"   17:18   HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ENKAZDAN KURTARDIĞI OSMANLI DÖNEMİNE AİT NADİR ESERLERİ TÜRK TARİH KURUMU`NA EMANET ETTİ   17:03   TRABZON`UN HAYRAT İLÇESİNDE MEYDANA GELEN GÖÇÜKTE 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ   16:58   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ "JAHREİN", KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:44   KESK İZMİR`DEN CUMHUR İTTİFAKI ADAYLARINA PROPAGANDA TEPKİSİ: “OKULLARDA SİYASİ PROPAGANDA YAPANLAR VE BUNA İZİN VERENLER SUÇ İŞLEMEKTEDİR"   16:22   ÖZGÜR ÖZEL: TRABZON`UN HAYRAT İLÇESİNDEKİ GÖÇÜKTE TOPRAK ALTINDA KALARAK YAŞAMINI YİTİREN 3 İŞÇİMİZE ALLAH`TAN RAHMET, AİLELERİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM  
 
     
   

ÇUKUROVA BASKETBOL İÇİN İLKLERİN SEZONU GERİDE KALDI


Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, geride kalan 2021-2022 sezonunda talihsiz sakatlıklara rağmen ilklere imza attı. Bitci Kadınlar Türkiye Kupası’nı ilk kez müzesine götürüp kente en büyük sportif başarısını kazandıran ÇBK, kulüp tarihinde ilk kez Final-Four oynadığı FIBA Kadınlar Avrupa Kupası’nda (EuroCup Women) 4’üncülük elde etti. Turuncu-lacivertliler, ikinci kez de Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off serisinde final oynama başarısı gösterdi.

 

Tarih : 19 Mayıs 2022 Perşembe 01:51   Okunma : 381

 Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi, geride kalan 2021-2022 sezonunda talihsiz sakatlıklara rağmen ilklere imza attı. Bitci Kadınlar Türkiye Kupası'nı ilk kez müzesine götürüp kente en büyük sportif başarısını kazandıran ÇBK, kulüp tarihinde ilk kez Final-Four oynadığı FIBA Kadınlar Avrupa Kupası'nda (EuroCup Women) 4'üncülük elde etti. Turuncu-lacivertliler, ikinci kez de Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off serisinde final oynama başarısı gösterdi.

 Yaz döneminde yaptığı transferlerle basketbol otoriteleri tarafından 'şampiyonlukların en büyük adayı' olarak gösterilen, '3 kupa tek yürek' sloganı ile sezonu Avrupa arenasında Minsk maçıyla açan Çukurova, ligdeki ilk sınavını ise Bellona Kayseri Basketbol karşısında verdi. Bu 2 maçı kazanarak moral depolayan ÇBK, devamında oynadığı 3 Avrupa, 3 lig karşılaşmasından da galibiyetle ayrıldı.

 Avrupa'da grupları kayıpsız geçen, son 32 turu ilk karşılaşmasında ise İspanyol Lointek Gernika'ya deplasmanda şanssız bir şekilde 24 sayı farkla kaybeden turuncu-lacivertliler, rövanşta rakibini 29 sayı farkla mağlup ederek adını üst tura yazdırdı. Bu maçın ardından sırasıyla Flammes Carolo, BC Prometey ve LDLC Asvel'i geçerek, tarihinde ilk kez Avrupa'da Final Four'a yükselen Çukurova Basketbol, Asvel ile Fransa deplasmanında oynanan ilk maçta aşil tendonu kopması sonucu sezonu kapatan Kuanitra Holinsvort'u kaybetti.

 TARİHİNİN İLK ŞAMPİYONLUĞU

Mersin temsilcisi, kendi evinde organize edilen Bitci Kadınlar Türkiye Kupası'nın çeyrek finalinde Hatayspor'u, yarı finalinde ise OGM Ormanspor'u yenerek finalde Fenerbahçe Safiport'un rakibi oldu. Taraftarının da desteğiyle final karşılaşmasını baştan sona üstün götüren ÇBK, kulüp tarihinde bir ilke daha imza atarak kupanın sahibi oldu. Elde edilen bu başarı, kayıtlara bir Mersin takımı tarafından kazanılan en önemli şampiyonluk olarak geçti.

Türkiye şampiyonluğunun hemen ardından EuroCup Women Final-Four organizasyonu için Fransa'nın Bourges kentine giden turuncu-lacivertli ekip, şampiyonayı 4'ncü olarak tamamlayıp yurda döndü.

Tüm hesapları lig şampiyonluğu üzerine yapan ancak sakatlıklarla boğuşan Çukurova, Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off serisi yarı final karşılaşmasında OGM Ormanspor ile eşleşti. Mersin'de oynanan serinin ikinci maçında yan çapraz bağları kopan Tiffany Hayes, oyundan çıkmak zorunda kaldı ve sezonu noktaladı.

Serinin Ankara'da oynanan 3'üncü ve son maçında ise Temi Fagbenle, rakibiyle girdiği ikili mücadele sonucu aynı sakatlığı yaşayarak sezonu kapattı. 3 yıldız ismini kaybetmesine rağmen seriyi 3-0'a getirerek finale yükselen Mersin temsilcisi, Fenerbahçe Safiport ile finalde karşılaştı. Seride rakibine üstünlük sağlayamayan Çukurova, sezonu play-off finalisti ve 2'ncisi olarak tamamladı.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA