5 Şubat 2026 Perşembe


16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı   14:54   ÖNDER AKSAKAL: "SDG/YPG’NIN KENDINI FESHETMEDIĞINI SÖYLEYEBILIYORUZ"   14:53   TOKİ MAĞDURU VATANDAŞTAN ÖZGÜR ÖZEL’E: "BIZIMLE OLUN, YARDıMCı OLUN. NEYE IMZA ATTıĞıMıZı BILELIM"   14:51   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ANADOLU HUZURA, BINLERCE TÜRK’ÜN, KÜRT’ÜN VE BEBEKLERIN KATILI İMRALı CANISI, UMUDA DEĞIL, MEZARA KAVUŞUNCAYA KADAR BIZ BURADAYıZ"   14:50   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı… KAHRAMANMARAŞ’TA EĞITIMDE YAŞANAN SORUNLAR DEVAM EDIYOR   12:20   JEOLOJI MÜHENDISLERI’NDEN 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA SERT UYARı: “BU BIR KADER DEĞIL, YÖNETIM KRIZI”   11:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI: “AILEMI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYIN!”   10:10   TARSUS’TA ÜRETICININ YOLU YENILENDI: KARABUCAK CADDESI ASFALTLANDı, ULAŞıM NEFES ALDı   10:05   ANAMUR’DA DERS SEÇIMI MANEVI KAZANCA DÖNÜŞTÜ: KUR’AN-ı KERIM HEDIYESIYLE ANLAMLı BULUŞMA   09:22   GENÇ İŞSIZLIĞINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI: AKDENIZ’DE “GENÇ ADıMLAR KARIYER YOLU” BAŞLADı   09:19   MERSIN ROMAN ÖDÜLÜ’NDE REKOR BAŞVURU: 140 ESER ARASıNDAN “HALEP YOLU” BIRINCI SEÇILDI   01:10   “GROSERI’DEN RAMAZAN’A ÖZEL İFTAR: ALıŞVERIŞI BIRLIK SOFRASıNA TAŞıYOR”   16:06   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL’DEN EPSTEIN BELGELERINDE ADı GEÇEN MÜCAHIT ÖREN’E TEPKI: LAYıĞıNı BULACAKSıN IFTIRACı   16:05   MUSTAFA DESTICI’DEN, EPSTEIN OLAYıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "ÇOCUKLARA DOKUNANıN YAŞAMA HAKKı OLMAMALıDıR"   16:04   KIEV’I ZIYARET EDEN NATO GENEL SEKRETERI RUTTE: UKRAYNA’YA DESTEK DEVAM EDECEK   15:01   KADıGIL, KıZıNıN ISTISMARA UĞRADıĞıNı IDDIA EDEN ANNEYI ZIYARET ETTI... KADıGIL’DEN BAKAN TUNÇ’A: “BELEDIYE BAŞKANLARıNı TUTUKLAMAKTAN VAKIT BULUP TECAVÜZCÜLERLE ILGILENMEYE ZAMANıN OLACAK Mı?”  
 
     
   

HALİL FALYALI CİNAYETİNE İLİŞKİN SORUŞTURMA TAMAMLANDI, SÖYLEMEZ KARDEŞLER İÇİN 2`ŞER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ


Otel ve kumarhane işletmecisi Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş`ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nde (KKTC) öldürülmesine ilişkin İstanbul`da sürdürülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, şüpheliler Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez kardeşler hakkında 2`şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 12`şer yıla kadar hapis cezası talep edildi. Diğer 4 şüpheli hakkında ise 46`şar yıla kadar hapis cezası istendi.

 

Tarih : 4 Temmuz 2022 Pazartesi 18:51   Okunma : 468

FAHRETTİN ÖZTÜRK

Otel ve kumarhane işletmecisi Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş`ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nde (KKTC) öldürülmesine ilişkin İstanbul`da sürdürülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, şüpheliler Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez kardeşler hakkında 2`şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 12`şer yıla kadar hapis cezası talep edildi. Diğer 4 şüpheli hakkında ise 46`şar yıla kadar hapis cezası istendi.

KKTC`de 8 Şubat 2022 tarihinde uğradığı silahlı saldırıda şoförü Murat Demirtaş ile birlikte yaşamını yitiren Halil Falyalı cinayetine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Svetlana Gulua ve Özge Taşker Falyalı müşteki, aralarında Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez kardeşlerin de bulunduğu 6 kişi ise şüpheli olarak yer aldı.

SÖYLEMEZ KARDEŞLERE 2`ŞER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 12`ŞER YILA KADAR HAPİS TALEBİ

İddianamede, şüpheliler Mehmet Faysal Söylemez ve Mustafa Söylemez`in, ‘tasarlayarak kasten öldürme` suçundan 2`şer kez ağırlaştırılmış müebbet, ‘suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak veya yönetmek` suçundan 5`er yıldan 12`şer yıla kadar hapisleri talep edildi.

4 ŞÜPHELİYE 46`ŞAR YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Şüpheliler Abdurrahim Çelik, Cengiz Şener, Metin Süs ve Ender Yıldız`ın ise ‘tasarlayarak kasten öldürmeye yardım` ve ‘suç işlemek için kurulan silahlı örgüte üye olmak` suçlarından 32 yıl 6`şar aydan 46`şar yıla kadar hapisleri istendi. İddianame, İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi`ne gönderildi.

FALYALI HAKKINDA ABD`NİN TALEBİYLE KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARDIĞI BİLGİSİNE YER VERİLDİ

Halil Falyalı hakkında 19 Ocak 2017 tarihinde ABD makamlarının talebi üzerine kırmızı bülten çıkarıldığı bilgisine yer verilen iddianamede, bu bültende “maktulün ateşli silah sahibi olduğu, silahlı korumalarla seyahat ettiğinin bilindiği, 2012 yılının mayıs-eylül ayları arasında Virginia`nın doğu bölgesinde kara para aklamak için çeşitli planlara iştirak ettiği; ABD, Avrupa ve Ortadoğu`da silah ve uyuşturucu dağıtan geniş çaplı bir silah ve uyuşturucu kaçakçılığı örgütünü yönettiği, bu örgütün Kıbrıs ve Türkiye`den Birleşik Krallık`a eroin taşıdığı ve bu satıştan elde edilen geliri akladığı" bilgisine yer verildiği aktarıldı.

Halil Falyalı`nın, KKTC`de ‘adam kaçırma, darp ve zorla alıkoyma` suçlamaları ile ilgili olarak 14 Ekim 2021 tarihinde polise teslim olduğu ve tutuklandığına değinilen iddianamede, Falyalı hakkındaki davaların geri çekilmesi sonucunda 17 Aralık 2021 tarihinde tahliye edildiği anlatıldı.

İDDİANAMEDE OLAY ANLATILDI

İddianamede, olay günü Falyalı`nın şoförü Murat Demirtaş`ın kontrolündeki araçla kendisine ait otelden çıktığı, bir aracın yolun daralan yerinde park halinde beklediği, şoförün korna çaldığı ancak aracın hareket etmediği anlatıldı. Tam bu esnada birkaç el silah sesinin geldiği, ardından otomatik tüfeklerle Falyalı`nın içinde bulunduğu araca hedef alınarak ateş edildiği, Falyalı ve şoförünün isabet eden kurşunlar sonucu hayatlarını kaybettikleri kaydedildi.

GÖRÜNTÜ: ARŞİV






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA