23 Haziran 2025 Pazartesi


12:23   MIMARLARDAN DAYANıŞMA ETKINLIĞI   11:20   YUMURTALıK HALKıNDAN ÇEVREYE, DENIZE DUYARLıLıK ÇAĞRıSı   11:10   SOFRALARA LEZZET KATACAK AŞÇıLAR BÜYÜKŞEHIR’LE YETIŞIYOR   11:01   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK’I, YKS’NIN IKINCI OTURUMUNA DA GETIRDI   10:20   YKS’NIN IKINCI OTURUMU AYT BAŞLADı   09:20   BÜYÜKŞEHIR ÖĞRENCI VE VELILERIN YKS HEYECANıNA ORTAK OLDU   08:30   ABD SALDıRıLARı SONRASı İRAN, İSRAIL’E MISILLEME SALDıRıLAR DÜZENLEDI   21:01   BAŞKAN SEÇER, BÜYÜKŞEHIR’IN DÜZENLEDIĞI EMIRLER ORMAN PARKı PIKNIK ALANı’Nı İNCELEDI   15:50   TARSUS CHP’DEN KıRSAL MAHALLE ZIYARETLERI   12:05   “PROTESTO HAKKıNı KULLANAN ÖĞRENCILERI YURTTAN UZAKLAŞTıRMAK ZALIMLIKTIR”   12:01   ÖZEL GEREKSINIMLI BIREYLER YAZ BOYU YÜZMENIN KEYFINI BÜYÜKŞEHIR’LE YAŞıYOR   09:16   BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKLI YÜREKLERINDEN ANADOLU’YA SES VEREN TÜRKÜLER   09:03   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN TARıMA DESTEĞI TAM GAZ DEVAM EDIYOR   01:56   TARSUS BELEDIYESI KREŞLERINDE EĞITIM ALAN ÖĞRENCILER KARNE HEYECANı YAŞADı   11:52   MERSIN BAROSU HAYVAN HAKLARı KOMISYONU, PATIKÖY’Ü ZIYARET ETTI   11:48    BAŞKAN YıLDıZ’DAN YKS ÖNCESI ÖĞRENCILERE MORAL ZIYARETI VE BAŞARı MESAJı   10:05   TÜRKIYE YAŞ MEYVE SEBZEDE İKLIM DARBESINE RAĞMEN İHRACAT DEĞERINI KORUDU   09:15   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, ÖZEL GEREKSINIMLI BIREY VE AILELERINE SANATLA DESTEK OLUYOR   09:05   BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATı GIRIŞ NOKTALARıNDA PEYZAJ ÇALıŞMASı…   08:08   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MIMAR-MÜHENDIS ÇALıŞTAYı  
 
     
   

MÜZİK MESLEK BİRLİKLERİNDEN, “ZEYTİNLİ ROCK FESTİVALİ” AÇIKLAMASI: "BURHANİYE KAYMAKAMLIG?I`NA SESLENİYORUZ. SİZİ KARARINIZI GÖZDEN GEÇİRMEYE DAVET EDİYORUZ"


Müzik meslek birlikleri, Zeytinli Rock Festivali`nin yasaklanmasına, yaptıkları ortak açıklama ile tepki gösterdi. Açıklamada, "Burhaniye Kaymakamlığı`na sesleniyoruz: Sizi, festivalde sahne alacak binlerce müzik emekçisini ve ailelerini, konserlerden evine ekmek götüren sektör bileşenlerini, festivali dört gözle bekleyen yüz binlerce müzikseveri düşünerek kararınızı gözden geçirmeye davet ediyoruz" denildi.

 

Tarih : 13 Ağustos 2022 Cumartesi 13:08   Okunma : 235

Müzik meslek birlikleri, Zeytinli Rock Festivali`nin yasaklanmasına, yaptıkları ortak açıklama ile tepki gösterdi. Açıklamada, "Burhaniye Kaymakamlığı`na sesleniyoruz: Sizi, festivalde sahne alacak binlerce müzik emekçisini ve ailelerini, konserlerden evine ekmek götüren sektör bileşenlerini, festivali dört gözle bekleyen yüz binlerce müzikseveri düşünerek kararınızı gözden geçirmeye davet ediyoruz" denildi.

Musiki Eseri Sahipleri Grubu Meslek Birliği (MSG), Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM), Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği, (MÜYAP), Müzik Yorumcuları Meslek Birliği (MÜYORBİR): Zeytinli Rock Festivali ve “her türlü yasakçılığa, bu tür zihniyetlere, müziğin ve sahnelerin engellenmesine” karşı ortak bir bildiri yayınladı.

Burhaniye Kaymakamlıg?ı`na seslenilen bildiri de "Son dönemlerde bazen kadın solistlerin kıyafetleri, bazen etnik dillerin kullanımı, bazen politik farklılıklar çoğunlukla da halkın örf ve adetlerine aykırılık, hatta müzik emekçilerimiz ve yüz binlerce izleyiciyi zan altında bırakan ağır ithamlar gerekçe gösterilerek festivallerin ve konserlerin yasaklandığına tanık oluyoruz" denildi.

"Müzik sektörü şimdi de yasaklamalar ve engellerle mücadele etmek zorunda" denilen ortak bildiri şöyle:

“AĞIR İTHAMLAR GEREKÇE GÖSTERİLEREK FESTİVALLERİN VE KONSERLERİN YASAKLANDIĞINA TANIK OLUYORUZ: Pandemi kısıtlamaları nedeniyle normale dönmekte zorlanan müzik sektörü şimdi de yasaklamalar ve engellerle mücadele etmek zorunda kalıyor. Son dönemlerde bazen kadın solistlerin kıyafetleri, bazen etnik dillerin kullanımı, bazen politik farklılıklar çoğunlukla da halkın örf ve adetlerine aykırılık, hatta müzik emekçilerimiz ve yüz binlerce izleyiciyi zan altında bırakan ağır ithamlar gerekçe gösterilerek festivallerin ve konserlerin yasaklandığına tanık oluyoruz.

DEVLETİMİZİN GÖREVLERİ ARASINDA, ‘SANAT FAALİYETLERİNİ VE SANATÇIYI KORUMAK` VAR: Ülkemiz çok kritik bir dönemden geçiyor. Ekonomik zorluklar ve pandemi, müzik yaratıcılarının koşullarını bu denli zorlamışken bir de soyut gerekçelere dayanan yasaklar sadece müzisyenlerin değil, hayatını bu sektörden kazanan müzik emekçilerinin ve festivalleri heyecanla bekleyen yüz binlerce müzikseverin de mağdur olmasına yol açıyor. Festivalleri bir kalemde iptal etmek yerine yapılmaları için el birliği ile mücadele edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Unutmayalım ki devletimizin, anayasamızca tanımlanan görevleri arasında `sanat faaliyetlerini ve sanatçıyı korumak` da var. Son olarak bu bağlamda Zeytinli Rock Festivali`nin kaymakamlık tarafından yasaklanması da derin bir mağduriyete yol açmıştır.

BURHANİYE KAYMAKAMLIG?I`NA SESLENİYORUZ, KARARINIZI GÖZDEN GEÇİRMEYE DAVET EDİYORUZ: Etkinliğin yapılabilmesi için gerekli önlemleri almak yerine iptal etme kararı alan Burhaniye Kaymakamlıg?ı`na sesleniyoruz: Sizi, festivalde sahne alacak binlerce müzik emekçisini ve ailelerini, konserlerden evine ekmek götüren sektör bileşenlerini, festivali dört gözle bekleyen yüz binlerce müzikseveri düşünerek kararınızı gözden geçirmeye davet ediyoruz. Festival ve konserlerin iptal edilmediği aksine gerçekleştirilmesi için tüm imkanların seferber edildiği bir iradenin toplumsal barış ve huzura büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Hepimizin müziğin birleştirici gücüne ihtiyacı var."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA