3 Mayıs 2025 Cumartesi


09:30   ZMO BAŞKANı SUIÇMEZ: "FıNDıK ÜRETICISI KIVI VE KAVAK AĞACı GIBI ALTERNATIFLERE YÖNELMEYE BAŞLıYOR"   09:30   SILIFKE`DE "3. EDEBIYAT FESTIVALI" BAŞLADı   09:27   1 MAYıS`ı TAKSIM`DE KUTLAMAK ISTEYEN 13 KIŞI TUTUKLANDı, 163 KIŞI SERBEST BıRAKıLDı   01:43   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı TÜLAY HATIMOĞULLARı VAN`DA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   01:38   ÖZGÜR ÖZEL`DEN KONYA MITINGINE ÇAĞRı: DOSTUN EVINDE, VEFANıN, IRFANıN ŞEHRI KONYA`DAYıZ   23:26   ANTALYASPOR KONUK ETTIĞI KONYASPOR`U 1-0 MAĞLUP ETTI   21:41   CHP`LI MURAT BAKAN`DAN ALI YERLIKAYA`YA: ‘MAKUL VATANDAŞ` TANıMıNıZA UYMAYAN HERKES SIZIN IÇIN POTANSIYEL TEHDIT   21:20   EKREM İMAMOĞLU`NDAN 19 MART SÜRECINE ILIŞKIN 45 DAKIKALıK VIDEO   21:19   İMAMOĞLU`NUN AVUKATı KEMAL POLAT: TUTUKLU MÜVEKKILLERIMIN CEZA DAVALARıNı TAKIP ETMEYEYIM ISTIYORLAR. BEN DE VAZGEÇMEYECEĞIM   19:51   KONYALı ÇIFTÇI GIRDI ÜRETIM MALIYETLERINE ISYAN ETTI: "HER GEÇEN YıL BIR ÖNCEKI YıLı ARAR DURUMA GELDIK. EŞIMIZDEN BILEZIK BOZDURUYORUZ"   18:56   1 MAYıS GÖZALTıLARıNDAN 17`SINE TUTUKLAMA ISTENDI   18:42   MAHMUT TANAL, İSTANBUL ADLIYESI ÖNÜNDE AÇıKLAMA YAPTı: "EKMEK GIBI SU GIBI HUKUKA IHTIYACıMıZ VAR"   18:23   ALMANYA ANAYASAYı KORUMA DAIRESI: ALMNANYA IÇIN ALTERNATIF PARTISINI, (AFD) RESMEN AŞıRı SAĞCı OLUŞUM OLARAK SıNıFLANDıRDı   18:15   DENIZ YÜCEL`DEN BAKAN YERLIKAYA`YA OTOBÜS TEPKISI: "GÖREV TANıMıNıZDA MONTAJCıLıK Mı VAR?"   18:05   KONUTU TERK ETMEME TEDBIRI UYGULANAN CHP`NIN OTOBÜS ŞOFÖRÜNÜN IFADESI ORTAYA ÇıKTı: “EMNIYETE VEYA DEVLETE KARŞı KASTI BIR EYLEMIM YOKTUR”   18:03   USTA BAĞLAMA SANATÇıSı YAVUZ TOP HAYATıNı KAYBETTI   18:02   TBMM GENEL KURULU`NU GELECEK HAFTA DA BEKIR BOZDAĞ YÖNETECEK   17:45   AKDENIZ BELEDIYESI KAYYUMUNA ARSA DAVASı... DEM PARTILI BOZAN: "KAYMAKAMKEN SATıLAMAZ DEDIĞIN TAŞıNMAZ SEN KAYYUM OLDUĞUNDA NASıL SATıLABILIR?"   17:32   CHP`LI ŞAHBAZ: “9 YAŞıNDA ZIHINSEL VE FIZIKSEL ENGELLI, YOĞUN BAKıMDA YATAN BIR ÇOCUĞUMUZUN DEVLETIN KORUMASı ALTıNDA CINSEL SALDıRıYA UĞRAMASı KABUL EDILEMEZ”   17:12   CHP ANKARA MILLETVEKILI ADNAN BEKER HAKKıNDA PARLAMENTER SUÇLARı BÜROSUNCA INCELEME BAŞLATıLDıĞı ORTAYA ÇıKTı  
 
     
   

TEKİN BİNGÖL: “KIZILAY AKP`NİN ‘HUZUREVİ` GİBİ KULLANILMAKTADIR”


CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Kızılay`ın 12 şirketinde her ay yöneticilere toplam 249 asgari ücret değerinde “huzur hakkı” ve son 3 yılda “yöneticilere sağlanan fayda” adı altında toplam 35 milyon 884 bin 923 TL dağıtıldığını belirterek, “Kızılay AKP`nin ‘huzurevi` gibi kullanılmaktadır. Geçmişte Türkiye`nin en saygın kurumları arasında yer alan bir kurumu iktidarın arka bahçesine çevirenler, eş-dost-akraba yönetici atamaları ile ‘huzur hakkı` diyerek Kızılay`ı tüketiyorlar. İhtiyaç sahipleri ve korunmasızların ilk çaresi olan Kızılay hızla denetlenmeli ve kurulan ‘huzur çarkı` bozulmalıdır” dedi.

 

Tarih : 19 Ağustos 2022 Cuma 16:01   Okunma : 392

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Kızılay`ın 12 şirketinde her ay yöneticilere toplam 249 asgari ücret değerinde “huzur hakkı” ve son 3 yılda “yöneticilere sağlanan fayda” adı altında toplam 35 milyon 884 bin 923 TL dağıtıldığını belirterek, “Kızılay AKP`nin ‘huzurevi` gibi kullanılmaktadır. Geçmişte Türkiye`nin en saygın kurumları arasında yer alan bir kurumu iktidarın arka bahçesine çevirenler, eş-dost-akraba yönetici atamaları ile ‘huzur hakkı` diyerek Kızılay`ı tüketiyorlar. İhtiyaç sahipleri ve korunmasızların ilk çaresi olan Kızılay hızla denetlenmeli ve kurulan ‘huzur çarkı` bozulmalıdır” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Kızılay`da Kerem Kınık`ın Genel Başkanlığı döneminde dağıtılan “huzur hakkı” verileriyle ilgili açıklama yaptı. Bingöl, bağımsız denetçi raporları, faaliyet raporları, Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP) bildirimlerinden elde edilen verilere göre, Kızılay`da kurulan 12 şirkete atanan 42 yöneticiye her ay en az 3 net asgari ücret oranında “huzur hakkı” dağıtıldığı, birden fazla şirkette yer alan yöneticilerle dağıtılan “huzur hakkı” ödemelerinin aylık 249 asgari ücrete ulaştığını ileri sürdü.

12 ŞİRKETTEN 36 ASGARİ ÜCRET

Bingöl`ün açıkladığı verilere göre; Kerem Kınık Genel Başkanlığı döneminde 12 şirkette de “Yönetim Kurulu Başkanı”, şirketlerin çatı kurumu Kızılay Yatırım`ın CEO`su İlyas Haşim Çakmak da “Yönetim Kurulu Başkan Vekili” sıfatıyla yönetici olarak her ay 36 asgari ücret değerinde “huzur hakkı” elde etti. Kızılay`da Genel Müdür/CEO koltuğunda oturan ve “profesyonel çalışan” sıfatıyla ücret alan İbrahim Altan`ın ayrıca 5 şirkette yönetici olarak huzur hakkı elde ettiği belirtildi.

3 YILDA 35 MİLYONLUK “HUZUR”

Kızılay`a bağlı şirketlerde 42 kişinin yönetici sıfatı ile her ay “huzur hakkı” ödemesi aldığı, bu 42 yöneticiden 12`sinin ayrıca Kızılay bünyesinde “genel müdürlük” sıfatı ile huzur hakkı dışında “profesyonel çalışan” olarak da ayrıca ücret aldığı kaydedildi. Kızılay denetim raporlarına göre, şirketler üzerinden “yöneticilere sağlanan fayda” ve “üst yönetime sağlanan menfaatler” adı altında 2020 yılında 9 milyon 612 bin 108 TL, 2021 yılında 11 milyon 701 bin 833 TL değerinde “huzur hakkı” dağıtıldığı belirlendi. Ocak ve temmuz aylarındaki asgari ücret düzenlemelerinin ardından “huzur hakkı” dağıtımının 2022 yılında 14 milyon 570 bin 982 TL`ye ulaşacağı tespit edildi. Kızılay`da şirketlerin kurulmasının ardından son 3 yılda “huzur hakkı” ödemelerinin 35 milyon 884 bin 923 TL`ye ulaştı.

“KIZILAY`IN KANINI EMİYORLAR”             

Tekin Bingöl, konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

“Kızılay`da kurulan ‘huzur` zincirinde CEO`lar, genel müdürler, yönetim kurulu başkanları, profesyonel yöneticiler havada uçuşuyor. 12 şirkette de yönetici olan Genel Başkan dışında Kızılay`dan maaş alan 12 yönetici daha farklı şirketlerde yönetici gösterilerek ‘huzur hakkı` denilerek menfaat elde ediyor. 2 CEO, 17 genel müdürün bulunduğu Kızılay`da şirketler üzerinden 42 kişiye her ay toplam 249 asgari ücret değerinde ‘huzur hakkı` dağıtımı söz konusu. Aralarında kimi ararsanız var. AKP`li eski milletvekili, eski bürokrat, AKP`li belediye başkanının kardeşi, AKP`li eski belediye meclis üyesi, AKP eski belediye başkanı aday adayları, AKP eski il kadın kolu başkanı, Diyanet eski yöneticisi, eski yandaş sendika yöneticisi, Kızılay yönetici kardeşi... Saymakla bitmiyor. Tam bir saadet zinciri ile karşı karşıyayız.

“AKP`NİN HUZUR EVİ”

Bu tablo gösteriyor ki, Kızılay AKP`nin ‘huzurevi` gibi kullanılmaktadır. Geçmişte Türkiye`nin en saygın kurumları arasında yer alan bir kurumu iktidarın arka bahçesine çevirenler, eş-dost-akraba yönetici atamaları ile ‘huzur hakkı` diyerek Kızılay`ı tüketiyorlar. Tarihi ve misyonu ile Türkiye`nin en önemli kurumları arasında yer alan Kızılay`ın bu hale düşürülmesi her vatandaşımız için güven kırıcı ve acı vericidir. Bilançolara göre şirketler zarar ederken Kızılay`dan milyonluk ‘huzur` elde edenler koca bir çınar gibi güven vermesi gereken bir kurumu, vatandaşın bağışlarını, emeklerini ve güveni kolayca harcamaktadır. İhtiyaç sahipleri ve korunmasızların ilk çaresi olan Kızılay hızla denetlenmeli ve kurulan ‘huzur çarkı` derhal bozulmalıdır. Bugün Kızılay`ı ‘huzur` içinde tüketenler unutmasın ki, seçimlerden sonra halkın iktidarında Kızılay`ı hak ettiği güven ortamına taşıyacak, liyakatsiz isimlerin halkın alın terini kendi menfaatleri için harcamasına izin vermeyeceğiz.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA