20 Ekim 2025 Pazartesi


14:04   MILLETVEKILI ALI BOZAN: ADıYAMAN’DA TONLARCA TÜTÜN ÇÖP OLACAK, BAKANLıK NE YAPıYOR?   14:02   AKDENIZ BÖLGE BARO BAŞKANLARı TOPLANTıSı MERSIN BAROSU’NUN EV SAHIPLIĞINDE YAPıLDı   13:56   OTIZMLI ÇOCUKLARıN GELIŞIM SÜREÇLERINE MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÇOK YÖNLÜ DESTEK   13:02   MERSIN’DE CHP KONGRESI: GÜNEŞLI GÜNLERE UMUT MESAJı   09:40   TARSUS’UN YAYLALARıNDA SU SEVINCI: MESKİ’DEN 2.050 METRELIK HAYAT HATTı   22:13   BOŞ TENCERELER KONUŞTU, KADıNLAR AYAĞA KALKTı: CHP MERSIN’DEN YOKSULLUĞA SERT TEPKI   15:12   YENIŞEHIR BELEDIYESI 2. AKDENIZ BIENALI’NE EV SAHIPLIĞI YAPıYOR   15:10   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SOKAK HAYVANLARı İÇIN “DOĞAL YAŞAM ALANı” PROJESI    13:58   AK PARTI’YE GEÇECEĞI IDDIA EDILEN BURCU KÖKSAL: BULUNDUĞUM YERDEYIM, HIÇBIR YERE GITMIYORUM   13:57   SINEMA SALONLARıNDA BU HAFTA: 8 YENI FILM VIZYONA GIRECEK   13:56   KONGREYE SAATLER KALA ÇAĞATAY GÜÇ IL BAŞKANLıĞı ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   13:53   CAN HOLDING’E YENI OPERASYON... KENAN TEKDAĞ VE ŞAKIR CAN’ıN DA ARALARıNDA BULUNDUĞU 36 ISIM HAKKıNDA GÖZALTı KARARı VERILDI   09:48   MERSIN’DE SANATıN YENI SESI: BÜYÜKŞEHIR’DEN ODA ORKESTRASı ATAĞı   08:21   AYM’DEN GEZI DAVASı İÇIN HAK İHLALI TESPITI: “ADIL YARGıLANMA HAKKı YOK SAYıLDı”   18:49   TOROSLAR’DA 2026 VIZYONU: 3.8 MILYARLıK BÜTÇEYLE DÖNÜŞÜM BAŞLıYOR!   16:14   AKDENIZ’IN IŞıĞı, TARSUS’UN KALBINDE YANDı   16:09   “MEDENI HAKLAR REHBERI” PROJESI İLE ADALETE ERIŞIM GÜÇLENIYOR   16:07   MILLETVEKILI ALI BOZAN: BU SALDıRıNıN SORUMLUSU, BU ÜLKENIN BARıŞıNA ALÇAKÇA SALDıRANLARDıR.   16:06   AYŞEGÜL DOĞAN’DAN DERVIŞOĞLU’NA TEPKI   16:05   NARIN GÜRAN CINAYETI DAVASı’NDA YENI GELIŞME  
 
     
   

MANİSALI İMAM FATİH ARDIÇ, “CAİZ Mİ HOCAM” ŞARKISI NEDENİYLE KIRŞEHİR`İN MUCUR İLÇESİNE ‘HİZMETLİ` OLARAK ATANDI


Manisa`nın Kırkağaç ilçesindeki Ören Camii`nde görev yapan imam Fatih Ardıç, toplumsal eleştiride bulunduğu "Caiz mi Hocam" isimli şarkısı yayınlamasının ardından Kırşehir`in Mucur ilçesine ‘hizmetli` olarak atandı. Ardıç, "Diyanet`ten, çok büyük bir suçluymuşum gibi soruşturma Ankara`dan geldi. Normalde bizim görev mahallinde Manisa`dan müfettişler gelir. Sanki ben bir terör suçluymuşum gibi Ankara`dan başmüfettişler beni sorguladı; 3 saat, 3 buçuk saat sorgu oldu" dedi.

 

Tarih : 6 Ekim 2022 Perşembe 18:17   Okunma : 302

Manisa`nın Kırkağaç ilçesindeki Ören Camii`nde görev yapan imam Fatih Ardıç, toplumsal eleştiride bulunduğu "Caiz mi Hocam" isimli şarkısı yayınlamasının ardından Kırşehir`in Mucur ilçesine ‘hizmetli` olarak atandı. Ardıç, "Diyanet`ten, çok büyük bir suçluymuşum gibi soruşturma Ankara`dan geldi. Normalde bizim görev mahallinde Manisa`dan müfettişler gelir. Sanki ben bir terör suçluymuşum gibi Ankara`dan başmüfettişler beni sorguladı; 3 saat, 3 buçuk saat sorgu oldu" dedi.

Kırkağaç ilçesindeki Ören Camii`nde görev yapan ve kendi bestelerine çektiği klipleri Youtube kanalında yayınlayan Fatih Ardıç`ın, toplumsal eleştiride bulunduğu “Caiz mi Hocam” isimli şarkısını yayınlamasının ardından tayini çıktı. Ardıç, Kırşehir`in Mucur ilçesine ‘hizmetli` olarak atandı. Ardıç, konuya ilişkin şunları söyledi:

"SANATA VE KÜLTÜRE KATKI SAĞLAMAK İSTEDİM"

"Merkezde görev yapıyordum. TOKİ Camisi`nde geçici görevlendirmedeydim, aslen kadrom da imam olarak Kırkağaç merkezde, Ören Camii`ndeydi. Müzik, içimde bir uktedir. Bu toplumumuzun hassasiyetlerine, doğusuyla batısıyla örfümüze ve adetlerimize dikkat ederek güzel klipler çektim, kendi bestelerimi yayınladım. Hem bu musiki tutkumu yenmek hem de bir din görevlisi olarak sanata ve kültüre de katkı sağlamak istedim. Lakin derdimi anlatmadım. En son yaptığım eserimden bir önceki eserimden dolayı sürgün yedim. ‘Caiz mi Hocam`… Halkımızın sorunlarını; gençlerimizin, esnafın, emekçinin, çiftçinin sorunlarını kaleme aldım, yüreğimde o acıyı hissederek. Onların duygularını hissederek güzel bir beste yaptım. Kesinlikle derdim şan şöhret değildir. Kırkağaç halkı beni tanır. Bu yönde gelirim olursa bir fakirin, bir garibin sofrasına bir kase zeytin, bir kase peynir olmak niyetiyle bu yola çıktık.

"BÜYÜK BİR SUÇLUYMUŞUM GİBİ SORUŞTURMA ANKARA`DAN GELDİ"

Soruşturma sürecinde de müfettiş beyler dedi ki ‘İmam adam türkü söyler mi` dediler bana. Ben de dedim ki ‘Kur`an`da mı yazıyor, hadislerde mi yazıyor?` ‘Millet ne der?` .`Millet gayet olumlu bakıyor bana Kırkağaç`ta` dedim. ‘Kırkağaç halkı beni seviyor, destekliyor` dedim. Türküyü de sanata ve kültüre destek amaçlı halkımızın da hassasiyetlerine dikkat ederek yaptım ve cezalandırıldım. Halkımızın bilgilerine arz ederim. Diyanet`ten, çok büyük bir suçluymuşum gibi soruşturma Ankara`dan geldi. Normalde bizim görev mahallinde Manisa`dan müfettişler gelir. Sanki ben bir terör suçluymuşum gibi Ankara`dan başmüfettişler beni sorguladı; 3 saat, 3 buçuk saat sorgu oldu. ‘Caiz mi Hocam`ın altına yorum yazmışlar, ‘Burada kimi kastediyor` diye bana yorum soruyorlar. Ben insanların yorumuna karışamam ki ben herhangi bir kurum, herhangi bir siyasi parti, herhangi bir şahsı orada da belirtmedim."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA