3 Mayıs 2025 Cumartesi


09:30   ZMO BAŞKANı SUIÇMEZ: "FıNDıK ÜRETICISI KIVI VE KAVAK AĞACı GIBI ALTERNATIFLERE YÖNELMEYE BAŞLıYOR"   09:30   SILIFKE`DE "3. EDEBIYAT FESTIVALI" BAŞLADı   09:27   1 MAYıS`ı TAKSIM`DE KUTLAMAK ISTEYEN 13 KIŞI TUTUKLANDı, 163 KIŞI SERBEST BıRAKıLDı   01:43   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı TÜLAY HATIMOĞULLARı VAN`DA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   01:38   ÖZGÜR ÖZEL`DEN KONYA MITINGINE ÇAĞRı: DOSTUN EVINDE, VEFANıN, IRFANıN ŞEHRI KONYA`DAYıZ   23:26   ANTALYASPOR KONUK ETTIĞI KONYASPOR`U 1-0 MAĞLUP ETTI   21:41   CHP`LI MURAT BAKAN`DAN ALI YERLIKAYA`YA: ‘MAKUL VATANDAŞ` TANıMıNıZA UYMAYAN HERKES SIZIN IÇIN POTANSIYEL TEHDIT   21:20   EKREM İMAMOĞLU`NDAN 19 MART SÜRECINE ILIŞKIN 45 DAKIKALıK VIDEO   21:19   İMAMOĞLU`NUN AVUKATı KEMAL POLAT: TUTUKLU MÜVEKKILLERIMIN CEZA DAVALARıNı TAKIP ETMEYEYIM ISTIYORLAR. BEN DE VAZGEÇMEYECEĞIM   19:51   KONYALı ÇIFTÇI GIRDI ÜRETIM MALIYETLERINE ISYAN ETTI: "HER GEÇEN YıL BIR ÖNCEKI YıLı ARAR DURUMA GELDIK. EŞIMIZDEN BILEZIK BOZDURUYORUZ"   18:56   1 MAYıS GÖZALTıLARıNDAN 17`SINE TUTUKLAMA ISTENDI   18:42   MAHMUT TANAL, İSTANBUL ADLIYESI ÖNÜNDE AÇıKLAMA YAPTı: "EKMEK GIBI SU GIBI HUKUKA IHTIYACıMıZ VAR"   18:23   ALMANYA ANAYASAYı KORUMA DAIRESI: ALMNANYA IÇIN ALTERNATIF PARTISINI, (AFD) RESMEN AŞıRı SAĞCı OLUŞUM OLARAK SıNıFLANDıRDı   18:15   DENIZ YÜCEL`DEN BAKAN YERLIKAYA`YA OTOBÜS TEPKISI: "GÖREV TANıMıNıZDA MONTAJCıLıK Mı VAR?"   18:05   KONUTU TERK ETMEME TEDBIRI UYGULANAN CHP`NIN OTOBÜS ŞOFÖRÜNÜN IFADESI ORTAYA ÇıKTı: “EMNIYETE VEYA DEVLETE KARŞı KASTI BIR EYLEMIM YOKTUR”   18:03   USTA BAĞLAMA SANATÇıSı YAVUZ TOP HAYATıNı KAYBETTI   18:02   TBMM GENEL KURULU`NU GELECEK HAFTA DA BEKIR BOZDAĞ YÖNETECEK   17:45   AKDENIZ BELEDIYESI KAYYUMUNA ARSA DAVASı... DEM PARTILI BOZAN: "KAYMAKAMKEN SATıLAMAZ DEDIĞIN TAŞıNMAZ SEN KAYYUM OLDUĞUNDA NASıL SATıLABILIR?"   17:32   CHP`LI ŞAHBAZ: “9 YAŞıNDA ZIHINSEL VE FIZIKSEL ENGELLI, YOĞUN BAKıMDA YATAN BIR ÇOCUĞUMUZUN DEVLETIN KORUMASı ALTıNDA CINSEL SALDıRıYA UĞRAMASı KABUL EDILEMEZ”   17:12   CHP ANKARA MILLETVEKILI ADNAN BEKER HAKKıNDA PARLAMENTER SUÇLARı BÜROSUNCA INCELEME BAŞLATıLDıĞı ORTAYA ÇıKTı  
 
     
   

SÜLEYMAN SOYLU: AMERİKAN BÜYÜKELÇİLİĞİ`NİN TAZİYE DİLEMESİNİ KABUL ETMİYORUZ, REDDEDİYORUZ


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstiklal Caddesi`ndeki bombalı saldırıya ilişkin, “Amerikan Büyükelçiliği`nin taziye dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Ve Kobani`yi, terör bölgelerini besleyen ve oradan tüm Türkiye`nin huzurunu bozmaya çalışan bu anlayışa kendi senatolarından para gönderen bir devlet ile müttefikliğimiz elbette ki tartışılmalıdır” dedi. Soylu, dün gece gözaltına alınan saldırgan için de “Eğer yakalamasaydık bugün Yunanistan`a kaçırılacaktı” diye konuştu.

 

Tarih : 14 Kasım 2022 Pazartesi 13:01   Okunma : 166

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstiklal Caddesi`ndeki bombalı saldırıya ilişkin, “Amerikan Büyükelçiliği`nin taziye dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Ve Kobani`yi, terör bölgelerini besleyen ve oradan tüm Türkiye`nin huzurunu bozmaya çalışan bu anlayışa kendi senatolarından para gönderen bir devlet ile müttefikliğimiz elbette ki tartışılmalıdır” dedi. Soylu, dün gece gözaltına alınan saldırgan için de “Eğer yakalamasaydık bugün Yunanistan`a kaçırılacaktı” diye konuştu.

Süleyman Soylu, bugün İstiklal Caddesi`ne giderek, terör saldırısının düzenlediği noktaya, saldırıda yaşamını yitirenler için karanfil bıraktı. Soylu burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“AMERİKAN BÜYÜKELÇİLİĞİ`NİN TAZİYE DİLEMESİNİ KABUL ETMİYORUZ, REDDEDİYORUZ”

“Emniyetimiz, valimiz gerekli bütün açıklamaları yaptı, yapmaya devam ediyor. Şimdi, cenazelerimizi kaldıracağız. Biraz önce Adana`ya hem Ecrin`imizi gönderdik hem de babamızı gönderdik. Şunu söylemek gerekir; biz, bize verilen mesajı biliyoruz. Bize verilen mesajı aldık ve bize verilen mesajı, neyin olduğunu biliyoruz. Tekrar ifade ediyorum altını çizerek; Amerikan Büyükelçiliği`nin taziye dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz. Ve Kobani`yi, terör bölgelerini besleyen ve oradan tüm Türkiye`nin huzurunu bozmaya çalışan bu anlayışa kendi senatolarından para gönderen bir devlet ile müttefikliğimiz elbette ki tartışılmalıdır. Bu kadar açık ve net. Biz, kimsenin düşmanı değiliz, kimsenin topraklarında gözümüz yok. Kimseye kalleşlik yapmıyoruz ama bu kalleşliklere tahammül edecek gücümüzün kalmadığını ifade etmek istiyorum.

“EĞER YAKALAMASAYDIK BUGÜN YUNANİSTAN`A KAÇIRILACAKTI”

İstiklal Caddesi, bizim nazlı kızımızdır. Ne cevap verildiğini, ne mesaj verildiğini iyi bir şekilde biliyoruz. Operasyonlar devam ediyor, başarılı bir şekilde yapılan operasyonlar ile elbette ki teröristler yakalandı. Eğer yakalamasaydık bugün Yunanistan`a kaçırılacaktı. Onun için nasıl ve ne şekilde koordine edildiği, nereden hareketlendiğini bildiğimiz bir terör yapısı ile karşı karşıyayız. PYD`yi orada kim besliyorsa, PKK`ya kim iç istihbarat sağlamaya çalışıyorsa faali odur. Piyonları çok fazla tartışmanın anlamı yoktur. Bu milletin en önemli hasreti, piyonların kafasını kırmaktır. Şunun bilinmesini isteriz; bu aldığımız mesaja çok güçlü bir mesaj vereceğiz.

“BU YIL 200 TERÖR OLAYI ENGELLENDİ AMA TERÖRÜN YÜZÜ BÖYLE ACIMASIZDIR”

Olay sonrası yapılan bir teknik dinlemede, çok açık bir şekilde terör örgütünün talimatı, teröristin öldürülmesini öngörüyor. Yani ‘Ya kattan atın ya kanala atın` diye net bir talimatı var. Bu konuda teröristi öldürüp tüm networkü çözmemizi engelleyecek bir plan ortada. Allah razı olsun emniyet güçlerimiz, gece hep el birliği ile ortaya konulan bu meselenin üstünün örtülmesini engellemişlerdir. Şunu söyleyeyim; İstanbul 6 yıldır böyle bir terör olayı görmedi. Sadece bu yıl 200 terör olayı engellendi ama terörün yüzü böyle acımasızdır. Siz 200 tane engellersiniz, birisi canımızı yakar. Elbette altını çizerek söylemek gerekir; biz burada millet olarak birlik içinde, beraberlik içerisinde güçlü olup bunlara boyun eğmemeliyiz.

“KİMSENİN ETRAFINDA YA DA COĞRAFYASINDA AYN-EL ARAP YA DA KOBANİ YOK”

Türkiye`nin etrafında istikrarsız bir cendere olduğunu biliyoruz. Kimsenin etrafında ya da coğrafyasında Ayn-El Arap ya da Kobani yok. PKK`nın hâkim olduğu, kimsenin etrafında Münbiç yok. Yani oradan Mersin`e kara motoru ile terörist gönderip orada evlatlarımızı katletti. Kimsenin etrafında Nusaybin, Kamışlı gibi birçok terör örgütünün fink attığı, birçok ülkenin istihbarat ağlarının fink attığı bir yer yok. Bunlar hep bizim sınırımızda. Bizim ne ile karşı karşıya kaldığımızı bildiğimiz için bugün sınırımızın dışında binlerce kahramanımız canlarını feda etmek pahasına mücadele ediyor, Pençe-Kilit Harekatı`ndan birçok harekata kadar. Bizim oradaki terör koridoruna müdahale etmemizin temel nedenlerinden bir tanesi, oradaki terörün Türkiye`yi istikrarsızlaştırmamasını sağlayabilmektir. Bunu anlatmaya devam edeceğiz. Çünkü son iki saldırıda hem Mersin hem bu saldırının birinin Münbiç`ten, birinin Kobani`den talimatla geldiği çok açık.”

“ONA ÖRGÜT TALİMATI VEREN KİŞİYİ DE YAKALADIK”

Soylu, dün gece yakalanan saldırgana ilişkin şu bilgileri verdi:

“Küçükçekmece`de yakalandı. Daha önce Esenler`de bir atölyede, Kobani`den gelen bir telefonla muhafaza edildi. Ardından burada patlattıktan sonra yine Esenler`e geçti. Esenler`den başka araçla Küçükçekmece`ye intikal etti. Onu götüren şahsı yakalayıp onu sorgulayınca bir sokakta olduğunu öğrendik. O sokağa yapılan operasyon çerçevesinde o evde yakalanmış oldu. Onunla beraber bu olayı tertipleyen terör örgütü, ona örgüt talimatı veren kişiyi de yakaladık. Birkaç operasyonumuz daha var.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA