9 Mayıs 2025 Cuma


13:46   VAHAP SEÇER: "UYGULADıĞıMıZ PROJELERLE ANNELERIMIZE YARDıMCı OLUYOR, ONLARıN YÜKÜNÜ HAFIFLETIYORUZ”   13:46   GÖKHAN GÜNAYDıN: "İBB SORUŞTURMALARıNDA NEDEN 2019 ÖNCESINE ILIŞKIN DOSYALAR ISTENMIYOR"   13:40   ÖZGÜR ÖZEL, İTO`YU ZIYARET ETTI   13:22   MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR MITINGI VAN`DA... CHP VAN İL BAŞKANı BEDIRHANOĞLU: VAN HALKı HAKSıZLıĞA, HUKUKSUZLUĞA TEPKI VERECEK   13:07   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN ÇAĞRı: BELEDIYELER YALNıZ BıRAKıLMAMALı, DESTEKLENMELI    12:53   MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL ‘YAPAY ZEKA HAYATıMıZı NASıL DEĞIŞTIRECEK? YAPAY ZEKAYA DAIR GELECEK SENARYOLARı’ PANELINE MODERATÖRLÜK YAPTı   12:51   ÖZGÜR ÖZEL, TÜRKONFED`I ZIYARET ETTI: ÜLKENIN ÇıKıŞı HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE, SIYASET KURUMUNUN IŞ INSANLARıNA EN IYI ŞARTLARDA ÇALıŞABILECEKLERI ŞEKILDE HUZUR VERMESINDEDIR   11:46   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN BAKAN TEKIN`E: 2002 YıLıNDAN BU YANA HER BIR BRANŞA YıLLAR BAZıNDA KAÇ ÖĞRETMEN ATANMıŞTıR?   11:22   YAĞLıDERE BELEDIYESI`NIN ARACı 40`A YAKıN SOKAK HAYVANıNı GECE YARıSı ORMANA BıRAKıRKEN GÖRÜNTÜLENDI   11:14   İNAN AKGÜN ALP`TEN CHP`NIN VAN MITINGINE ÇAĞRı: DEMOKRASI VE BARıŞ BIRLEŞTIRECEK, BU ALANDAKI TALEBI GÖRÜNÜR KıLACAK BIR MITING   10:13   AK PARTI “INFAZ PAKETINI” TBMM`DE SIYASI PARTILERE ANLATACAK   09:51   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, "HELLO MERSIN" PROJESININ KAPSAMıNı GENIŞLETIYOR   01:55   DÜNYA LIDERLERINDEN PAPA 14`ÜNCÜ LEO`YA TEBRIK MESAJLARı   01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   01:04   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ADEM`DEN IKTIDARA ÇAĞRı: YAPMADıĞıNıZ BIR GÜZELLIĞI RIZE DE YAPıN, ÇAY FIYATLARıNı 32 + 4 DESTEKLEME ILE 36 TL OLARAK AÇıKLAYıN   23:50   TBMM GENEL KURULU... MURAT EMIR: İKLIM KANUN TEKLIFININ KOMISYONA GERI ÇEKILMEDIĞINI ÖĞRENMIŞ BULUNUYORUZ   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”   22:22   TBMM GENEL KURULU... MURAT ÇAN: "23 YıLDıR KANUN YAPMAYı, DEVLET YÖNETMEYI ÖĞRENEMEDINIZ"  
 
     
   

BAŞKAN GÜLTAK; “TÜRK KADINI, SEÇME-SEÇİLME HAKKINDA DÜNYAYA ÖRNEK OLMUŞTUR”


5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutlayan Başkan Mustafa Gültak; “Kadınlara; İtalya’da 1945; Fransa’da 1944; Belçika’da 1960; İsviçre’de 1971 yılında seçme-seçilme hakkı verilmiştir. Atatürk ise Türk kadınına 1934 yılında bu hakkı tanımıştır. Bu anlamda Türk kadını, dünya kadınları ve günümüz medeniyetlerine öncülük etmiştir” dedi.

 

Tarih : 5 Aralık 2022 Pazartesi 16:57   Okunma : 701

Akdeniz Belediye Meclisi Aralık ayı ilk toplantısını, M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda konferans salonunda gerçekleştirdi. Yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda bir önceki birleşime ait tutanak özeti kabul edildi. Meclis’te, Akdeniz Belediyesi’nin kadınlar yararına gerçekleştirdiği; Akdenizli kadınların sosyal ve ekonomik statüsünü yükselten, meslek edindirip istihdama kazandıran projeleri tanıtan kısa filmin gösterimi yapıldı.

“Türk kadını, dünya kadınlarına öncü olmuştur”

Meclis’in açılışında, ‘5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’ nedeniyle bir açıklama yapan Başkan Gültak; “Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1934 yılında Türk kadınına ‘Seçme ve Seçilme’ hakkının verildiği gün olan 5 Aralık; aynı zamanda ‘Dünya Kadın Hakları Günü’ olarak kutlanmaktadır. İtalya’da 1945; Fransa’da 1944; Belçika’da 1960; İsviçre’de 1971 yılında kadınlara seçme-seçilme hakkının verilmesiyle Türkiye ve Türk kadınları, diğer ülkelere de bu anlamda öncü olmuştur” dedi.

“Kadınlar, toplumsal değişimin en etkili faktörüdür”

Sözlerini; “Ülkemiz kadınları; 1934 yılından günümüze dek eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye, sanattan spora kadar hayatın her alanında başarıyla görev almış ve almaya devam etmektedir” şeklinde sürdüren Başkan Gültak; şöyle konuştu;

“Toplumsal değişim ve dönüşümün en etkili aktörünün kadınlar olduğu gerçeğinden hareketle kadınlara pozitif ayrımcılık uyguluyoruz. Kadınların toplumsal ve ekonomik statüsünü yükselten projelerimizle onların yanınızda olmaya devam edeceğiz. Uzun yıllardır sürdürdüğüm siyaset hayatımda bana inanıp destek olan başta değerli eşim Behiye Hanım olmak üzere, yol yürüdüğümüz kadınlara müteşekkir olduğumu ifade ediyorum.

Daha güzel ve daha yaşanılır bir Akdeniz, çok daha huzurlu bir Mersin ve daha güçlü bir Türkiye'yi kadınlarla birlikte inşa edeceğiz. Dünyayı, hayatı, emeği, sevinci ve acıyı paylaştığımız tüm kadınların 5 Aralık Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

“Akdenizli kadınlara meslek edindiriyor, üretim ve istihdama kazandırıyoruz”

Meclis’in temenni ve öneriler bölümünde de söz alan Başkan Gültak, Akdeniz Belediyesi’nde, kadına ve aileye büyük önem verdiklerinin altını çizdi, belediye personeli kadınlara 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde idari izin verdiklerini hatırlattı. Mersin’de 2 kadın kooperatifi olan tek belediye olduklarını vurgulayan Başkan Gültak, Akdeniz’de Moringa, Stevia, Şevketi Bostan ve Maralfalfa bitkilerini toprakla buluşturup yetiştirdiklerini; kadınlar eliyle de bu bitkilerin satışa sunulduğunu anlattı. Kadınlara yönelik kültürel ve tarihi gezileri de anlatan Başkan Gültak, mikro kredi projesi ile de yüzlerce kadının ya kendi işini kurduğunu veya mevcut işini büyüttüğünü sözlerine ekledi.

“Silahla, şiddetle yürütülen bir dava olamaz”

Başkan Gültak, Diyarbakır’da ‘evlat nöbeti’ tutan anneleri de hatırlattığı konuşmasında, “Bu coğrafyada hak olmayan bir dava yüzünden anneler çok ağladı, halen ağlıyor. Çünkü çocukları kandırılıp dağa götürüldü. Artık kimse kandırılmasın. Eğer ki bir dava güdülecekse demokrasilerde bu dava, TBMM’de olur. Silahla, kanla, şiddetle dava olmaz” şeklinde konuştu.

Komisyonlara sevk edilen konular…

Meclis toplantısında, 5620 Sayılı Yasanın Geçici 1. Maddesi gereğince, geçici işçi statüsünde çalışan personel için hazırlanan Geçici İşçi Vize Cetveli ile ilgili teklif görüşülerek komisyonlara sevk edildi. Bekirde Mahallesi’nde 16,48 metrekare yüzölçümünde belediyeye ait hissenin, diğer hissedarın talebiyle yasa gereği satışı ile ilgili teklif komisyonlara havale edildi.

Nusratiye Mahallesi 5412 Sokak adresinde 61 ada  207 parselde   598,03 metrekarelik (tapu kayıtlarında demir yolu olarak görünen) belediyeye ait taşınmazın, Devlet Demir Yolları İşletmesinin talebi üzerine 2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun 30’uncu maddesine göre devrinin yapılmasıyla ilgili teklif komisyonlara sevk edildi.

Tekke Mahallesi, 119 ada, 7 parselde, 2 bin 195 metrekare yüzölçümünde belediyeye ait hissenin, diğer hissedarın talebi üzerine, 5393 sayılı Kanunun 18’inci maddesinin (e) fıkrasına istinaden satışı ile ilgili teklifin de oybirliğiyle komisyonlara havalesi yapıldı.

Bahçe Mahallesinde, 170 ada, 2 parsele ilişkin (Fatih İlkokulu) İl Milli Eğitim Müdürlüğünün talebi doğrultusunda Akdeniz Belediyesince hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı ile ilgili teklif komisyonlara gönderildi.

Nusratiye Mahallesi 1025 ada 34 nolu parsele ilişkin Mersin 1’inci İdare Mahkemesi’nin 11.02.2022 tarih ve 2021/581 E.2022/101 K sayılı kararı ve M. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 21.07.2022 tarih ve 372 sayılı kararıyla hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğiyle ilgili komisyonlarda oybirliğiyle kabul edilen gündem de görüşüldü. Konu, üyelerin yine oybirliği ile kabul edildi. Akdeniz Belediye Meclisi’nin bir sonraki oturumu, 9 Aralık 2022 Cuma günü saat 10:00’da belediye konferans salonunda yapılacak.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA