5 Şubat 2026 Perşembe


16:51   "SEPIYOLIT MADENI OCAĞı PROJESI’NE" KARŞı EYLEM... URUŞLULAR DERNEĞI BAŞKAN YARDıMCıSı KARATAŞ: "BEYPAZARı VE GÜDÜL OLARAK MADENCILERE VERILECEK BIR KARıŞ TOPRAĞıMıZ YOKTUR"   16:50   SURIYE VE RUSYA ASKERI IŞ BIRLIĞI ÜZERINE GÖRÜŞTÜ   16:49   SÜREÇ KOMISYONUNDA "ORTAK RAPOR" TOPLANTıSı... MURAT EMIR: "ATıLMASı GEREKEN ADıMLARLA ILGILI BÜYÜK ORANDA GÖRÜŞ BIRLIĞI OLDUĞUNU SÖYLEYEBILIRIM"   16:49   CHP’LI BAŞARıR’DAN EPSTEIN BELGELERINE ILIŞKIN TBMM’YE ÇAĞRı: "TBMM BU OLAYA EL ATARAK, BU OLAYLA ILGILI MESAJLARıNı VEREREK TÜM DÜNYAYA SES OLMALıDıR"   15:29   TOROSLAR’ıN DOĞAL YAŞAM ALANı HAYVANSEVERLERDEN TAM NOT ALDı   14:54   ÖNDER AKSAKAL: "SDG/YPG’NIN KENDINI FESHETMEDIĞINI SÖYLEYEBILIYORUZ"   14:53   TOKİ MAĞDURU VATANDAŞTAN ÖZGÜR ÖZEL’E: "BIZIMLE OLUN, YARDıMCı OLUN. NEYE IMZA ATTıĞıMıZı BILELIM"   14:51   İYİ PARTI GRUP TOPLANTıSı... DERVIŞOĞLU: "ANADOLU HUZURA, BINLERCE TÜRK’ÜN, KÜRT’ÜN VE BEBEKLERIN KATILI İMRALı CANISI, UMUDA DEĞIL, MEZARA KAVUŞUNCAYA KADAR BIZ BURADAYıZ"   14:50   6 ŞUBAT DEPREMLERININ ÜÇÜNCÜ YıLı… KAHRAMANMARAŞ’TA EĞITIMDE YAŞANAN SORUNLAR DEVAM EDIYOR   12:20   JEOLOJI MÜHENDISLERI’NDEN 6 ŞUBAT’ıN 3. YıLıNDA SERT UYARı: “BU BIR KADER DEĞIL, YÖNETIM KRIZI”   11:51   DILEK İMAMOĞLU’NDAN SERT TEPKI: “AILEMI SIYASI HESAPLARA ALET ETMEYIN!”   10:10   TARSUS’TA ÜRETICININ YOLU YENILENDI: KARABUCAK CADDESI ASFALTLANDı, ULAŞıM NEFES ALDı   10:05   ANAMUR’DA DERS SEÇIMI MANEVI KAZANCA DÖNÜŞTÜ: KUR’AN-ı KERIM HEDIYESIYLE ANLAMLı BULUŞMA   09:22   GENÇ İŞSIZLIĞINE KARŞı GÜÇ BIRLIĞI: AKDENIZ’DE “GENÇ ADıMLAR KARIYER YOLU” BAŞLADı   09:19   MERSIN ROMAN ÖDÜLÜ’NDE REKOR BAŞVURU: 140 ESER ARASıNDAN “HALEP YOLU” BIRINCI SEÇILDI   01:10   “GROSERI’DEN RAMAZAN’A ÖZEL İFTAR: ALıŞVERIŞI BIRLIK SOFRASıNA TAŞıYOR”   16:06   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL’DEN EPSTEIN BELGELERINDE ADı GEÇEN MÜCAHIT ÖREN’E TEPKI: LAYıĞıNı BULACAKSıN IFTIRACı   16:05   MUSTAFA DESTICI’DEN, EPSTEIN OLAYıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "ÇOCUKLARA DOKUNANıN YAŞAMA HAKKı OLMAMALıDıR"   16:04   KIEV’I ZIYARET EDEN NATO GENEL SEKRETERI RUTTE: UKRAYNA’YA DESTEK DEVAM EDECEK   15:01   KADıGIL, KıZıNıN ISTISMARA UĞRADıĞıNı IDDIA EDEN ANNEYI ZIYARET ETTI... KADıGIL’DEN BAKAN TUNÇ’A: “BELEDIYE BAŞKANLARıNı TUTUKLAMAKTAN VAKIT BULUP TECAVÜZCÜLERLE ILGILENMEYE ZAMANıN OLACAK Mı?”  
 
     
   

MEZİTLİ`DE KADINA YÖNELİK ŞİDDETE ŞARKILI, TİYATROLU TEPKİ


Mezitli Belediyesi, Mersin Barosu, Mezitli ve İçel Soroptimist Kulüpleri`nin katkısıyla İçel Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla bir etkinlik gerçekleştirildi.

 

Tarih : 23 Aralık 2022 Cuma 13:29   Okunma : 508

Mezitli Belediyesi, Mersin Barosu, Mezitli ve İçel Soroptimist Kulüpleri`nin katkısıyla İçel Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından kadına yönelik şiddete dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla bir etkinlik gerçekleştirildi.

Duygusal anların yaşandığı etkinlikte, öldürülen kadınları tiyatral bir gösteri ile canlandıran öğrenciler, kadına yönelik şiddetin etkilerini salonu dolduran izleyicilere anlattı. Mezitli Belediyesi`nde staj yaptığı sırada bir erkek tarafından öldürülen Feray Şahin`in annesi ve babasının da izleyiciler arasında yer aldığı etkinlikte, Özgecan Aslan, Münevver Karabulut, Emine Bulut, Pınar Gültekin`in son anlarında yaşadıkları da sahnede anlatıldı. Belgesel fotoğraf sanatçısı Yıldız Özlütaş Tutal`ın gerçeği aratmayan makyajları ile desteklenen gösteride, şiddetin en çarpıcı yönü sahnelendi. Dila Arslan da seslendirdiği şarkılarla şiddete yönelik tepkileri dile getirildi.

Gençler, İçel Anadolu Lisesi Müdürü Yusuf Ada, Mersin Barosu`ndan Av. Aslı Apçin, Mezitli Soroptimist Kulubü Başkanı Yıldız Sevener, İçel Soroptimist Kulubü Başkanı Yeşim Antmen ve Mezitli Belediye Başkanı Sayın Neşet Tarhan`a kendi yaptıkları tabloları hediye etti.

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Aslı Apçin, Mersin Barosunun kadınların korunmasına yönelik yapılan hukuki çalışmalar hakkında bilgiler aktardı. Aslı Apçin, “Şiddete mağdur olanlar daha çok kadınlar olduğu için hep kadına yönelik şiddet ön plana çıkıyor nacak biz Baro olarak, sadece kadınlara değil, LGBT bireylere, çocuklara, hayvanlara yönelik şiddete karşı da destek olmaya çalışıyoruz. O an şiddete uğrayan tüm bireylerimize kim olduğuna bakmaksızın ücretsiz olarak hukuki destek veriyoruz” dedi.

İçel Anadolu Lisesi Danışman Öğretmeni Nurcan Sağlam da kadınlara kadın olmasından dolayı uygulanan şiddetin hayatın her alanında görüldüğünü dile getirdi. 

Konuşmasına “Duyduk duymadık demeyin. Bu ülkede kadınlar öldürülüyor” diyerek başlayan İçel Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Ece Yüksel ise toplumsal duyarlılığın oluşturulamamış olmasının cinayetleri artırdığını savundu.

Sahneye kadına yönelik şiddeti simgeleyen turuncu atkı takarak çıkan ve Mezitli Belediyesi`nin çalışmasının öznesini kadınların oluşturduğunu belirten Başkan Tarhan, kadınlara yönelik projelerini anlattı. Türkiye`de Cinsiyet Eşitliği Birimi`ni kuran birkaç belediyeden arasında yer aldıklarını dile getiren Başkan Tarhan, Sosyal Demokrasi Vakfı tarafından Cinsiyet Eşitlikçi Dönüşüm Ödülleri yarışmasında ödül aldıklarını hatırlatarak, birim sorumlusu Burcu Şanlı`ya da teşekkür etti. 

Kadına yönelik şiddetin sadece Türkiye`de değil dünyanın her yerinde yaşandığına vurgu yapan Başkan Tarhan, “Daha dirençli bir toplum olmamız gerekiyor. Dünyanın neresinde olursa olsun kadına, çocuğa, hayvana şiddete karşı durmamız bir insanlık görevimizdir. Lise öğrencilerimizin böylesi şiddeti bu denli gerçekçi anlatan gösteri sergilemesi umutlarımızı artırdı. Biz de izlerken duygusal anlar yaşadık. Bu gençlerimizi gördükçe umutlarımız daha çok artıyor. Her şey güzel değil çok çok güzel olacak” diye konuştu.

Gösterinin ardından katılımcılar, Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi fuayesinde açılan öğrencilerin yaptığı kadına yönelik şiddet temalı resim sergisini gezdi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA