20 Haziran 2025 Cuma


09:15   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, ÖZEL GEREKSINIMLI BIREY VE AILELERINE SANATLA DESTEK OLUYOR   09:05   BÜYÜKŞEHIR’DEN TARSUS’UN DOĞU VE BATı GIRIŞ NOKTALARıNDA PEYZAJ ÇALıŞMASı…   08:08   TARSUS BELEDIYESI’NDEN MIMAR-MÜHENDIS ÇALıŞTAYı   08:06   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞI, İMAMOĞLU’NUN AVUKATı PEHLIVAN’ıN TUTUKLANMASı ÜZERINE OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı: SAVUNMA ASLA SUSMAYACAK, KORKMAYACAK VE ITAAT ETMEYECEK   16:43   CHP TARSUS İLÇE KADıN KOLLARı EV ZIYARETLERINE DEVAM EDIYOR   10:17   MERSIN VE HATAY’DAN BIR İLK: ‘KARDEŞ KENT KONSEYI’   10:11   TARIHE, DOĞAYA VE KÜLTÜRE YOLCULUK: KILIKYA YOLU TANıTıM YÜRÜYÜŞLERI SÜRÜYOR   10:07   KADıNLAR ÜRETMEYE, MERSIN GÜÇLENMEYE DEVAM EDIYOR   10:02   CHP’LI GÜLCAN KıŞ, “MERSIN ÜRETIYOR AMA YATıRıM ALAMıYOR, BU BIR IHMALKÂRLıK DEĞIL, SIYASI TERCIHTIR!”   09:05   BÜYÜKŞEHIR’IN İTAIYE ERI SıNAVLARıNDA ADAYLAR TER DÖKTÜ   14:37   TARSUS BELEDIYESI’NDEN YAŞAMA DOKUNAN HIZMET    14:03   YENIŞEHIR BELEDIYESI MERSIN’E KENT KÜTÜPHANESI VE OYUNCAK MÜZESI KAZANDıRıYOR   13:56   MEZITLI’DE KADıNLARA, EMEKLILERE VE ENGELLILERE YÖNELIK MOBIL KUAFÖR HIZMETI 15.500 KIŞIYE ULAŞTı   13:51   GOLDEN GLOBAL YATıRıM BANKASı VE ICD 20 MILYON DOLARLıK FINANSMAN ANLAŞMASıNı İMZALADı   11:03   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı, BANDıRMA’DA DÜZENLENEN AKŞAM YEMEĞINDE BIR ARAYA GELDI   10:26   YÖNETICI KRIZI KAPıDA: TERFI SISTEMI ÇÖKÜYOR, ŞIRKETLER GELECEĞINI KAYBEDIYOR   10:20   RAHMI M. KOÇ MÜZESI’NDE BOYANıN SUYLA DANSı: EBRU SERGISI   10:18   MINIK SPORCULAR SPORA İLK ADıMLARıNı AKDENIZ’DE ATıYOR   10:15   ULUSLARARASı PARA TRANSFERI ARTıK DAHA KOLAY: MORPARA VE MONEYGRAM İŞ BIRLIĞI   10:14   YUMURTALıK BELEDIYESI, HALK SAĞLıĞı IÇIN ÇALıŞıYOR  
 
     
   

ÖZGÜR KARABAT: “POS CİHAZIYLA KARA PARA AKLAMA OPERASYONU DERİNLEŞTİRİLMELİDİR. TÜRKİYE CUMHURİYETİ`NİN İTİBARI SÖZ KONUSUDUR”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, “Daha önce defalarca dile getirdiğim pos cihazlarıyla kara para aklama konusunda sonunda harekete geçildi. İstanbul`da pos cihazıyla kara para aklama operasyonu düzenlendi. Ama bu operasyon buz dağının sadece görünen yüzü. Çünkü bu operasyonda 1,8 milyar dolarlık kara paranın aklandığı emniyet kaynakları tarafından ifade ediliyor. Ancak bizim sadece geçen seneye kadar olan tespitimiz 70 milyar dolar üzerinde. Bu operasyon derinleştirilmelidir. Yurt dışı çıkış yasağı dahil her türlü tedbir bir an önce alınmalıdır. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti`nin itibarı söz konusudur” dedi.

 

Tarih : 7 Şubat 2024 Çarşamba 18:28   Okunma : 296

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, “Daha önce defalarca dile getirdiğim pos cihazlarıyla kara para aklama konusunda sonunda harekete geçildi. İstanbul`da pos cihazıyla kara para aklama operasyonu düzenlendi. Ama bu operasyon buz dağının sadece görünen yüzü. Çünkü bu operasyonda 1,8 milyar dolarlık kara paranın aklandığı emniyet kaynakları tarafından ifade ediliyor. Ancak bizim sadece geçen seneye kadar olan tespitimiz 70 milyar dolar üzerinde. Bu operasyon derinleştirilmelidir. Yurt dışı çıkış yasağı dahil her türlü tedbir bir an önce alınmalıdır. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti`nin itibarı söz konusudur” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, pos cihazıyla kara para aklama faaliyetine ilişkin düzenlenen operasyon hakkında yazılı açıklama yaptı. Karabat, X hesabından, “Pos Cihazı ile Kara Para Aklama Operasyonları Devam Etmeli! Görünen Buzdağının Sadece Su Üstündeki Yüzü” başlıklı paylaşım yaptı. Karabat`ın açıklaması şöyle:

"BU OPERASYON BUZ DAĞININ SADECE GÖRÜNEN YÜZÜ”

“Daha önce defalarca dile getirdiğim pos cihazlarıyla kara para aklama konusunda sonunda harekete geçildi. İstanbul`da pos cihazıyla kara para aklama operasyonu düzenlendi. 60 pos cihazı, yabancı ülke bankalarına ait ve yabancı uyruklu kişiler adına düzenlenmiş 1515 banka kartıyla kredi kartı ve 17 para sayma makinesi ele geçirildi. 10 kişi gözaltına alındı, 2 kişi tutuklandı. Ama bu operasyon buz dağının sadece görünen yüzü. Çünkü bu operasyonda 1,8 milyar dolarlık kara paranın aklandığı emniyet kaynakları tarafından ifade ediliyor. Ancak bizim sadece geçen seneye kadar olan tespitimiz 70 milyar dolar üzerinde.

"OPERASYON DERİNLEŞTİRİLMELİDİR ÇÜNKÜ TÜRKİYE CUMHURİYETİ`NİN İTİBARI SÖZ KONUSUDUR”

Mali Suçlarla Mücadele polislerimizi tebrik ediyor, operasyonu derinleştirmelerini bekliyoruz. Aynı şekilde MASAK da elini hızlı tutmalı ve polisimize yardımcı olmalı. Gelir İdaresi Başkanlığı`nı da göreve davet ediyorum. Çünkü burada büyük vergi kaybı da söz konusu. İstanbul`daki operasyon sadece bir şirkete yapıldı. Oysa BDDK`nin tespitlerine göre, 31 şirkete verilen 309 pos cihazı söz konusu. Tek şirket 1,8 milyar dolar kara para aklıyorsa geriye kalan 30 şirket ne kadar kara para aklamıştır? Net hata noksan dedikleri kara para işte burada yatıyor. Bu operasyon derinleştirilmelidir. Yurt dışı çıkış yasağı dahil her türlü tedbir bir an önce alınmalıdır. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti`nin itibarı söz konusudur.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA