3 Mayıs 2025 Cumartesi


15:01   İÇIŞLERI BAKANı ALI YERLIKAYA: “BU PERVASıZ VE ACıMASıZ SALDıRı, HUKUK KARŞıSıNDA HAK ETTIĞI YANıTı ALACAKTıR”   14:41   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN KONYA`DA... ERHAN ADEM: ``ÜLKEMIZ ARTıK AKP IKTIDARı TARAFıNDAN YÖNETILEMIYOR, HALK BUNU GÖRDÜ``   14:39   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR MITINGI" YARıN KONYA`DA... PARTI MECLISI ÜYESI GÖRGÖZ: KONYA CUMHURIYET`IN KALESI OLMAYA HAZıR   14:38   BASıN KONSEYI, DÜNYA 2025 BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ NEDENIYLE TÖREN DÜZENLEDI   14:38   CHP`LI ÇAKıR, MERSIN DAVULTEPE`DE 25 YıLLıK NARENCIYE AĞAÇLARıNıN KESILMESINE TEPKI GÖSTERDI   14:29   KARTALKAYA YANGıNıNı ARAŞTıRMA KOMISYONU... BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN SUNUM YAPACAK   14:24   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN KONYA`DA... ERHAN ADEM: "YOZGAT`TA NASıL ŞOK YAŞADıLARSA, AYNı ŞOKU KONYA`DA DA YAŞAYACAKLAR"   14:15   MILLI YOL PARTISI GENEL BAŞKANı ÇAYıR`DAN "TELEF" TEPKISI: "BU SÖZ SIYASI TARIHIMIZDE BIR YÜZ KARASı OLARAK KALACAKTıR"   14:07   CHP`NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN KONYA`DA... CHP KONYA İL BAŞKANı YAMAN: "İKTIDARı KONYA`DAN GETIRECEĞIZ"   13:37   CHP`LI ÇAKıRÖZER, NISAN AYı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇıKLADı: "GAZETECILER 257 KEZ HAKIM KARŞıSıNA ÇıKTı, 61`I GÖZALTıNA ALıNDı, 25`I TUTUKLANDı"   13:31   ARTVINLI EMEKLI: "DOMATESIN KILOSU 100 LIRA... EMEKLI MAAŞıYLA GEÇINMEK MÜMKÜN DEĞIL"   13:13   CHP`LI DEMIR`DEN IŞÇILERIN MAZERET IZNI HAKKıNıN MEMURLAR ILE EŞITLENMESINE ILIŞKIN KANUN TEKLIFI   13:06   RTÜK ÜYESI KESER`DEN RTÜK`E "GÜNDEM DıŞı RAPOR" TEPKISI: "GEREKLI HAZıRLıK SÜRECI OLANAĞı TANıNMAYAN BIR ORTAMDA, NITELIKLI MÜZAKERE YAPıLMASı MÜMKÜN DEĞILDIR"   12:53   NARIN GÜRAN CINAYETI IKINCI DAVASı… DURUŞMA 30 MAYıS`A ERTELENDI   12:51   GELECEK PARTISI GENEL BAŞKANı DAVUTOĞLU: "KKTC`YI MAFYA, KUMAR VE FUHUŞ CENNETINE ÇEVIRENLER YÜCE DIVAN`DA YARGıLANMALı”   12:49   İSTANBUL BAROSU BAŞKANı KABOĞLU`NDAN SILIVRI ZIYARETI: “AVUKATLAR, SEÇILMIŞLER, KAMU YÖNETICILERI HAKSıZ BIÇIMDE ÖZGÜRLÜKLERINDEN ALıKONULUYOR”   12:44   TOKİ`NIN KKTC`DE INŞA ETTIĞI KÜLLIYE`NIN AÇıLıŞıNı CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN YAPACAK   12:33   CHP`LI SARıBAL: "SARAY IKTIDARı HAYVANCıLıĞı BITIRMEYE YEMINLI. 12 MILYAR DOLAR ÖDENDI, YETMEDI"   12:29   BABACAN: KANAL İSTANBUL YAPıLıRSA, BIR DEPREMDE BIR SAVAŞTA İSTANBUL`DAN TAHLIYE NASıL OLACAK?"   12:16   KKTC`DE ÖLDÜRÜLEN IŞ INSANı HALIL FALYALı`NıN ESKI MUHASEBECISI CEMIL ÖNAL HOLLANDA`DA ÖLDÜRÜLDÜ, POLIS SALDıRGANıN EŞKALINI PAYLAŞTı  
 
     
   

YENİDEN REFAH PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SUAT KILIÇ: “SEÇMEN VE SİYASİ PARTİLER OLARAK YSK`YA OLAN GÜVENİMİZİ YİTİRMEK İSTEMİYORUZ”


Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi İşler Başkanı Suat Kılıç, partisinin bugün yapılan MYK toplantısı sonrasında açıklama yaptı. Kılıç, “31 Mart yerel seçimleri yaşandı ve geride kaldı. Ancak devam eden itirazlar ve alışık olmadığımız uygulamalar var. İtirazların YSK`da hukukun bütün normlarına uygun şekilde karara bağlanmasını istiyoruz” dedi.

 

Tarih : 16 Nisan 2024 Salı 17:53   Okunma : 930

HABER: OGÜN AKKAYA KAMERA: UĞUR DEMİRCİ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin MKYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada; Yüksek Seçim Kurulu`na (YSK) yaptıkları itirazları hatırlatarak “Kamuoyu vicdanının rahatlatılması, kanuna ve kurumlara olan güvenin tüm topluma yaşatılması lazımdır. YSK`ya duyulan güveni korumak, kollamak ve muhafaza etmek gereklidir. Seçmen ve siyasi partiler olarak YSK`ya olan güvenimizi yitirmek istemiyoruz” dedi. Kılıç, yeni anayasa tartışmalarına ilişkin de "Yeni anayasa çağrılarına Yeniden Refah Partisi, kapı olarak da kafa olarak da açıktır" diye konuştu.

"ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANI BEŞER KİŞİDEN OLUŞAN BELEDİYE KOMİSYONUNU ÜÇER KİŞİYE İNDİRDİ"

Elazığ, Gaziantep ve Samsun`da olağanüstü itirazlarını YSK`ya sunduklarını ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

“Elazığ ilimizde örneğine pek rastlamadığımız örneği paylaşmak istiyorum. Belediye başkanlığı kazanıldı, meclis üyelikleri de dağıldı. Elazığ Belediye Başkanı, sıra dışı uygulama imza atarak beşer kişiden oluşan belediye komisyonunu üçer kişiye indirerek, Elazığ`daki belediye meclisinde muhalefetin sesini tamamen kısmayı tercih etti. Bu uygulama antidemokratik. Yasal olan hak olmayabilir, kanuna uygun olabilir ama hukuka uygun değil. Yasal olabilir ama hak değil. Bir belediye meclisinde o halkın seçilmiş temsilcilerini, belediyenin ilgili komisyonlarından uzaklaştırmak belediyede yapılacak olan işleri kamuoyu dikkatinden kaçırmaktır. Ortak akıldan uzaklaştırmaktır, müzakereye kapatmaktır. Elazığ Belediye Başkanı`na bu yanlıştan dönmesi çağrısında bulunuyoruz. Elazığ Belediye Başkanı`na `hukuka dön, eski köye yeni icraat getirme` diyoruz.

Olağanüstü itiraz başvurusunun neticesini beklediğimiz üç ilçemiz var. Bunlardan biri Gaziantep Nurdağı. Nurdağı`ndaki aykırılıkları kapsamlı dilekçemizle YSK`ya ilettik. Şanlıurfa Siverek`te de oyların defalarca sayılmasına rağmen hak tecelli etmemiştir. İtirazlarımız harfiyen dikkate alınmış değildir. YSK`da tüm delillerin değerlendirilmesini, yeniden sayım ve gerekiyorsa yeniden seçim kararının alması kaçınılmazdır.

Samsun Bafra`da tam kanunsuzluk hali var. Seçim pusulasında DSP ambleminin olması gereken yerde Memleket Partisi var. Bu durumda o seçimdeki seçimlerin yenilenmesi gerektiği kanunun emredici hükmüdür. Aynı zamanda sayım ve tasnif sırasında partilerin oyları karşılıklı olarak birbiri adına kaydedilmiştir. Kamuoyu vicdanının rahatlatılması, kanuna ve kurumlara olan güvenin tüm topluma yaşatılması lazımdır. YSK`ya duyulan güveni korumak, kollamak ve muhafaza etmek gereklidir. Seçmen ve siyasi partiler olarak YSK`ya olan güvenimizi yitirmek istemiyoruz.”

“BU SÜRE KRONİK SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN VAR”

Kılıç, yerel seçim sürecinden sonra erken seçim tartışmalarına ilişkin ise erken seçimin parti gündemlerinde olmadığını ifade ederek “Biten seçimlerle birlikte erken seçim tartışmaları başladı. Yeniden Refah karşı tutum aldı. Türkiye`nin gündemi seçim değildir. Türkiye`nin ihtiyacı, seçim değil geçimdir. Hükümetimizden ekonomideki sorunlara yönelmesini bekliyoruz. Enflasyonla mücadele, hayat pahalılığı, mutfak enflasyonunun önlenememesi gibi ekonominin öncü gündemi olmalıdır. Hükümetin önünde dört yıldan fazla süre vardır. Bu süre kronik sorunların çözümü için vardır” diye konuştu.

Kılıç, basın açıklamasının devamında, üreticinin desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı. İsrail`in Gazze`ye yönelik saldırılarına ilişkin de konuşan Kılıç, “İsrail soykırım politikası sürdürüyor. Netanyahu`nun Gazze`yi yerle bir etmesi yetmezmiş gibi Refah kapısına sığınan insanlara bombalar yağdırıyor. İnsanlar denizden gıda paketleri yakalamaya zorlanıyor. Bu görüntüler insanlık dışıdır.” dedi.

“YENİDEN REFAH PARTİSİ, KAFA OLARAK DA KAPI OLARAK DA AÇIKTIR”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıç, yeni anayasa çağrılarının anımsatılması üzerine şunları söyledi:

“Yeni Anayasa çağrılarına Yeniden Refah Partisi, kapı olarak da kafa olarak da açıktır. Bir teklif olursa bu teklifi değerlendirmeye de açık olduğumuzu daha önce beyan ettik. Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde temsil edilen herhangi bir siyasi parti tarafından anayasa değişikliği teklifi hazırlanacak olursa bunu değerlendirmeye ve destek verip vermeyeceğimizi parti zeminlerinde tartışmaya hazırız ve açığız. Seçimler sonrasında görüyoruz ki yeni anayasa Türkiye`nin gündeminde önemli bir yer edinecek. Nasıl katkı bulunabilir noktasında çalışmalarımızı başlatıyoruz. Partilerden gelebilecek olan teklife yeterince katkı verebilmek adına çalışmalarımızı başlatıyoruz. Sayın Bahçeli nasıl bir anayasadan bahsediyor, detaylarına vakıf değiliz. 50+1 yerine 40+1 şeklinde bir önermeleri olacak mı? Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yerine farklı bir hükümet modeli önerileri olacak mı? Bunu bilmiyoruz. Sorunların çözümüne katkı sağlayacak, denge ve denetim mekanizmalarını daha etkin kılacak anayasa tekliflerine biz hazırız.”

 


 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA