3 Mayıs 2024 Cuma


15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ`DEN CHP`YE ZİYARET...    15:32   ERDOĞAN`DAN, ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN İLK DEĞERLENDİRME   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   15:18   MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLEN CAN ATALAY`IN TBMM`DEKİ ODASINA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ERHAN USTA YERLEŞTİ   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   14:04   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ`TEN ENFLASYON TEPKİSİ: “ALMAYA ÇALIŞTIKLARI TÜM TEDBİRLERE RAĞMEN EKONOMİYİ TOPARLAYAMIYORLAR, ÇÜNKÜ YÖNETME İRADESİNİ KAYBETTİLER”   13:59   CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VOLKAN DEMİR: ÖNCE İSRAİL İLE `TİCARET` YOK DEDİLER, SONRA TİCARETİ YASAKLADILAR   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:43   ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ`NDEN 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ DOLAYISIYLA AÇIK MEKTUP   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"  
 
     
   

ERHAN ADEM: "DÜNYA GENELİNDE GIDA FİYATLARI DÜŞERKEN TÜRKİYE`DE ARTMAYA DEVAM ETMESİ UTANÇ VERİCİDİR"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, "Girdi fiyatlarının artış göstermesi, gıda enflasyonunun düşmeyeceğinin bir göstergesidir. AKP hükümeti, tarımsal üretici fiyat endeksi ve tüketici fiyat endeksi üzerinde de benzer bir etkiye sahip olan tarımsal girdi fiyatlarındaki artışa çözüm üretememektedir. Dünya genelinde gıda fiyatlarının düşerken, Türkiye`de artmaya devam etmesi utanç vericidir" açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 21 Nisan 2024 Pazar 13:03   Okunma : 188

(ANKARA) -CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, "Girdi fiyatlarının artış göstermesi, gıda enflasyonunun düşmeyeceğinin bir göstergesidir. AKP hükümeti, tarımsal üretici fiyat endeksi ve tüketici fiyat endeksi üzerinde de benzer bir etkiye sahip olan tarımsal girdi fiyatlarındaki artışa çözüm üretememektedir. Dünya genelinde gıda fiyatlarının düşerken, Türkiye`de artmaya devam etmesi utanç vericidir" açıklamasını yaptı.

CHP Tarım ve Orman Bakanlığı`ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, iktidarın tarım politikalarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Mevcut tarım politikalarının Türkiye`yi felakete sürüklediğini belirten Adem, tarımsal girdi fiyatlarındaki artışın gıda enflasyonunu daha da yükselteceğini kaydetti. Enflasyondaki yükselişin tarım alanında da durdurulamaz bir hâl aldığını kaydeden Adem, "Şubat 2024`te Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi aylık bazda yüzde 3,59, yıllık bazda ise yüzde 49,92 artış gösterdi. Böylece tarımsal girdi enflasyonu Eylül 2019`dan bu yana 53 aydır aralıksız bir şekilde yükselişini sürdürmekte" ifadelerini kullandı. Adem`in açıklamasının devamı şöyle:

"Tarım sektöründe yaşanan son gelişmeler, çiftçilerimizin ve halkımızın geleceğini ciddi anlamda tehdit etmektedir. Tarımsal girdi fiyatlarının sürekli artması, gıda enflasyonunu kontrol altına alınamaz bir şekilde artırmaktadır. Tarımsal girdi fiyat endeksinin yüksek olması, üretici fiyat endeksinin ve gıda enflasyonunun da yüksek olacağının bir göstergesidir. Bu durum, üreticilerimizin ve halkımızın yüksek enflasyonla mücadele etmek zorunda kalmasına neden olmaktadır. Tarımsal Girdi Fiyat Endeksi`ndeki artışın tarımsal üretici fiyat endeksi ve tüketici fiyat endeksi üzerinde de benzer bir etkisi olduğunu söylemek mümkündür. Bu durum, tarımsal üreticilerin ve doğal olarak da halkımızın yüksek enflasyonla karşı karşıya kalmasına neden olmaktadır.

Üzülerek belirtmek isterim ki, girdi fiyatlarının artış göstermesi, gıda enflasyonunun düşmeyeceğinin bir göstergesidir. AKP hükümeti, tarımsal üretici fiyat endeksi ve tüketici fiyat endeksi üzerinde de benzer bir etkiye sahip olan tarımsal girdi fiyatlarındaki artışa çözüm üretememektedir. Dünya genelinde gıda fiyatlarının düşerken, Türkiye`de artmaya devam etmesi utanç vericidir. OECD raporlarına göre, Türkiye 38 üye ülke arasında en yüksek gıda enflasyon oranına sahip ülke konumuna gelmiştir. Bu durum, hükümetin ekonomiyi yönetmedeki başarısızlığının ve tarım sektörünü desteklemedeki yetersizliğinin açık bir kanıtıdır.

Bu kısır döngü, çözüm beklemektedir. Çiftçilerimizi somut olarak desteklemek, bu sorunun çözümü için önemli bir adımdır. Öncelikle, mazotta KDV`nin kaldırılması ve gübre ile mazot desteklerinin artırılması gerekmektedir. Girdi fiyatlarının sürekli arttığı bir ortamda, yeterli destekler sağlanmadığı takdirde üretim maliyetleri artmaya devam edecektir. Bu da sonucunda tüketici fiyatları ve gıda enflasyonunun artacağı anlamına gelmektedir. Bu nedenle çiftçiyi koruyacak, çiftçiyi destekleyecek, çiftçinin sorunlarına gerçekçi çözümler üretecek planlamalar gerçekleştirilmelidir."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA