4 Mayıs 2024 Cumartesi


12:56   İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: ``YERLİKAYA DA DAHIL BAKAN YARDIMCILARININ KORUMA ARAÇ VE KORUMA POLİS SAYISI AZALTILMIŞTIR``   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:32   ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ`NİN AKP`DEN CHP`YE GEÇMESİYLE ÇOCUK PARKI AKARYAKIT İSTASYONU OLMAKTAN KURTULDU   11:47   MSB: FIRAT KALKANI VE BARIŞ PINARI BÖLGELERİNDE 7 PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ   11:40   CHP`Lİ ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ: “MENENJİT VAKALARI ARTIYOR, VERİLER GİZLENİYOR. BAKANLIK, ÜCRETSİZ AŞI YAPSIN”   10:46   EĞİTİM-SEN SİNOP ŞUBE BAŞKANI UZUN YENİ MÜFREDATI ELEŞTİRD   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   09:31   EKREM İMAMOĞLU AVRUPA SOSYALİST PARTİSİ ÖZEL OTURUMUNDA KONUŞTU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ`DEN CHP`YE ZİYARET...    15:32   ERDOĞAN`DAN, ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN İLK DEĞERLENDİRME   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   15:18   MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLEN CAN ATALAY`IN TBMM`DEKİ ODASINA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ERHAN USTA YERLEŞTİ   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   14:04   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ`TEN ENFLASYON TEPKİSİ: “ALMAYA ÇALIŞTIKLARI TÜM TEDBİRLERE RAĞMEN EKONOMİYİ TOPARLAYAMIYORLAR, ÇÜNKÜ YÖNETME İRADESİNİ KAYBETTİLER”   13:59   CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VOLKAN DEMİR: ÖNCE İSRAİL İLE `TİCARET` YOK DEDİLER, SONRA TİCARETİ YASAKLADILAR  
 
     
   

DEM PARTİLİ ASLAN, BAKAN ÖZHASEKİ`YE CİZRE BELEDİYESİ`NİN KAYYIMDAN KALAN BORÇLARINI SORDU


Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi`nin (DEM Parti) Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal Aslan, Cizre Belediyesi`nin kayyım yönetiminden kalan 772 milyon liralık borcunu TBMM gündemine taşıdı. Aslan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki`ye “Cizre Belediyesi kayyımlar yönetiminde kaç kez bakanlığınızca ve Sayıştay tarafından denetlenmiştir? Cizre Belediyesini uğratmış oldukları kamu zararı nedeniyle eski kayyımlar hakkında herhangi bir soruşturma açılacak mıdır” diye sordu.

 

Tarih : 24 Nisan 2024 Çarşamba 11:41   Okunma : 253

AHMET ÜN

(CİZRE) -Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi`nin (DEM Parti) Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal Aslan, Cizre Belediyesi`nin kayyım yönetiminden kalan 772 milyon liralık borcunu TBMM gündemine taşıdı. Aslan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki`ye “Cizre Belediyesi kayyımlar yönetiminde kaç kez bakanlığınızca ve Sayıştay tarafından denetlenmiştir? Cizre Belediyesini uğratmış oldukları kamu zararı nedeniyle eski kayyımlar hakkında herhangi bir soruşturma açılacak mıdır” diye sordu.

DEM Parti Şırnak Milletvekili Nevroz Uysal Aslan, Cizre Belediyesi`nin kayyım yönetiminden kalan borçlarıyla ilgili Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki`nin yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na soru önergesi verdi. Aslan, Bakan Özhaseki`ye şu soruları yöneltti:

“-Cizre`nin son kayyımı olan Kaymakam Nazlı Demir`in belediyeyi 772 milyon 414 bin 347 TL borca soktuğu doğru mudur?

-Cizre`de kayyımlar döneminde satışla elden çıkarılan belediye mülklerinden ne kadar gelir elde edilmiştir?

-Cizre Belediyesi`ne ait kaç taşınmaz bedelsiz olarak kayyımlar döneminde devredilmiştir?

-Son 2 yılda Cizre Belediyesi`nde hibe edilen belediyeye ait demirbaşlar nelerdir? Bunlar hangi kurum ve kuruluşlara hibe edilmiştir.

-Cizre Belediyesinin edindiği borçlara karşılık hangi projeler, hizmetler ve çalışmalar gerçekleştirilmiştir?

-Cizre Belediyesi kayyımlar yönetiminde kaç kez bakanlığınızca ve Sayıştay tarafından denetlenmiştir?

-Cizre Belediyesini uğratmış oldukları kamu zararı nedeniyle eski belediye kayyımı olan Cizre Kaymakamı Nazlı Demir ve diğer kayyımlar hakkında herhangi bir soruşturma açılacak mıdır?

-Cizre Belediyesinin belediyecilik hizmetlerini sunabilmesi adına belediye bütçenin arttırılması yönünde bir girişiminiz veya hazırlığınız var mı?

-Kayyımlar döneminde borç altına sokulan belediyelerin hizmet üretememe noktasına gelmiş olması nedeniyle belediyenin bu borçlarının silinmesi veya borcun hazine tarafından karşılanması ya da borcun kayyımlara rücu edilmesi konusunda bir çalışma yürütecek misiniz?”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA