16 Ağustos 2025 Cumartesi


10:05   MERSIN’DE KARIYER DEVRIMI: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE 44 BIN KIŞIYE İSTIHDAM DESTEĞI!   01:28   KıRŞEHIRLILERDEN ’HAK, HUKUK, ADALET’ ÇAĞRıSı: ALLAH’ıN VE MILLETIMIZIN ISTEĞIYLE İMAMOĞLU’NU ÇANKAYA’YA YOLLAYACAĞıZ. İSTANBUL’U ALDıK, TÜRKIYE’YI DE ALMAYA TALIBIZ   20:06   TOLGA GÖKÇELI MEZITLI İLÇE BAŞKANLıĞı’NA ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   16:58   MEZITLI BELEDIYE ZABıTASı’NDAN SıKı DENETIM   16:55   BAŞOĞLU KABLO IDEF 2025’E TÜRKIYE’NIN SAVUNMA SANAYISINE MILLI ÇÖZÜMLERIYLE GÜÇ KATTı!   16:44   "ÇÖPTEN KURTARDı": İŞÇILER GÖZALTıNA ALıNAN BAŞKANLARıNA SAHIP ÇıKTı   16:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SON OPERASYONA TEPKI   16:37   AYDıN BÜYÜKŞEHIR’DE ’İSTIFA ET, YOKSA İŞSIZ KALıRSıN’ İDDIASı!   11:48    MERSIN BÜYÜKŞEHIR, İKLIM KRIZINE KARŞı YOL HARITASıNı BELIRLEDI: “MERSIN İKLIME HAZıR” PROJESI BAŞLADı   11:44   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “HALK SEFALETLE, YANDAŞ SERVETLE KARŞı KARŞıYA – ŞIMŞEK KAÇAMAK YANıT VERDI”   11:43   BEYOĞLU BELEDIYE BAŞKANı İNAN GÜNEY, GÖZALTıNA ALıNMADAN ÖNCE AILESIYLE PAYLAŞTıĞı FOTOĞRAFLA MESAJ VERDI   11:15   BAKAN ŞIMŞEK: BRÜT REZERVLER TARIHI ZIRVEDE, TL MEVDUAT PAYı YÜKSELDI   09:30   VAHAP SEÇER’DEN AYDıNCıK’A TAM DESTEK: 1.4 KILOMETRELIK CADDE BAŞTAN SONA YENILENDI   07:56   İBB’YE YÖNELIK SORUŞTURMA DERINLEŞIYOR: CHP’LI BAŞKAN İNAN GÜNEY DAHIL 44 KIŞI İÇIN GÖZALTı   23:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: GERÇEK CHP’LI TEHDIDE, ŞANTAJA PABUÇ BıRAKMAZ   16:19   ÖZLEM ÇERÇIOĞLU: "AK PARTI ÇATıSı ALTıNDA HIZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞIM"   16:16   ÖZGÜR ÖZEL, ’İBB BORSASı’NA ILIŞKIN BELGE AÇıKLADı... ÖZEL: "ALLAH BUNDAN SONRA AK PARTI’YE AYDıN’DA KOLAYLıK VERSIN, MILLET MILLI IRADE HıRSıZLıĞıNı AFFETMEZ”   14:23   YENIŞEHIR BELEDIYESI SILIFKE’DE YANGıN SÖNDÜRME ÇALıŞMALARıNA DESTEK VERDI   14:19   İBB SORUŞTURMASı TUTUKLUSU IŞ ADAMı KAPKI’DEN, AVUKAT BIRINCI’YE SUÇ DUYURUSU   13:54   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "İBB BORSASı" İDDIASı: "AK TOROSLAR ÇETESI ÇÖKÜYOR"  
 
     
   

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş’dan Arap Ülkelerine İsrail Tepkisi


BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, İsrail’in Gazze ve Refah’da devam eden saldırılarını değerlendirdi. İsrail’in arkasındaki gücün ABD olduğunu belirten Baş, İslam ülkelerinin liderlerinin etkisizliğine tepki gösterdi.

 

Tarih : 28 Mayıs 2024 Salı 16:51   Okunma : 568

(ANKARA) -Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, İsrail`in Refah`ta Filistinli sivillerin bulunduğu kampa yönelik düzenlediği hava saldırısına ilişkin “Bu kadar Müslüman devlet var, Arap Birliği var hiçbiri kalkıp bir şey yapamıyor. Niye yapamıyorlar biliyor musun; saraylarından, konforlarından taviz vermek istemiyorlar. Aslında oturdukları tahtlar, bindikleri arabalar, yedikleri yemekler, giydikleri kıyafetler hepsinin içinde bir Müslüman kanı var. Müslüman`ın kanını peşkeş çekiyorlar, bununla birlikte konfor satın alıyorlar” dedi.

“Dünyanın vay haline…”

“İsrail başından beri sivilleri hedef alıyor, şu anda da değişen bir durum yok her zaman sivilleri hedef aldı. İsrail Hamas`ı yok etmek adına Gazze`ye operasyon yaptığını söylüyor da ortada bir Hamas üyesi yok ki. Orada dağı taşı bombalıyor, evleri bombalıyor, insanları öldürüyor. Öldürdüklerinin yüzde 99.9 zaten sivil insan. Nitekim Gazze`nin bir askeri varlığı da yok, Gazze`de bir devlet de tanımıyor İsrail. Bu katliam, gerçekten böyle buramıza kadar geldi diyebileceğimiz bir katliam. Ne yapılabilir? Buna devletler bir şey yapılabilir. Yani senin benim yapabileceğimiz şeylerin aslında İsrail`e dokunmayacağını biliyoruz. Burada enteresan olan Uluslararası Adalet Divanı dediğimiz aslında uluslararası olarak en yüksek, en güçlü merci. Uluslararası Adalet Divanı, bir devlete bir yaptırım uygulayamıyorsa, sözünü geçiremiyorsa dünyanın vay haline diyebiliriz. İsrail`in Gazze`de ki operasyonları, ‘Dünyada yarın olabilecek bir sorunda kim araya girecek, hangi istişare mekanizması, hangi akıl mekanizması çalışacak?` sorusunun bir cevabının şu anda kalmadığının ispatı. 

“İsrail`in arkasındaki güç ABD”

Uluslararası Ceza Mahkemesi bireysel olarak Netanyahu`yu savaş suçlusu ilan ediyor. Bunu da takan yok ki! Bunu başta İsrail takmıyor. Aslında kim ki İsrail, ne ki, toprağının metrekaresinden ne olur,  askeri gücünden ne olur, nüfusundan ne olur. İsrail`i güçlü tutan aslında arkasındaki ABD, dolayısıyla Amerika bunları takmıyor ve dünyaya da şu mesajı veriyor; benden güçlü hiçbir irade yoktur, ya benim yandaşım olursun ya da benim karşımda olur ezer geçerim.

“Neden hep Müslümanlar katlediliyor” 

İsrail, en son Refah`ta Birleşmiş Milletler kampını vuruyor. Bunu biz, bundan 30 sene önce aslında izledik. Nerede izledik? Balkanlarda izledik. Boşnaklar, Arnavutlar ve Türklere Sırpların yaptığı zulümde izledik. Kısa bir süre önce bunun bir soykırım olarak tanınmasını Birleşmiş Milletler de kabul ettiler. O sırada Sırbistan Başbakanı`nın yüzünü düşürdüğü bir sahne var, aslında birçok şeyi anlatan bir sahne. Balkanların göbeğinde, aslında Avrupa`nın göbeğinde Müslümanlar katledildi. Şimdi şu soruyu da sormak lazım; niye hep bu karmaşa Müslümanların olduğu yerde oluyor? Ben Balkanlara seyahat ettiğimde Arnavutlar, Türkler ‘Burada Müslümansın kötüsün, Müslüman değilsin iyisin` diyordu. Dolayısıyla mesele burada, bu olayların hep Müslüman başına gelmesi de bana sorarsan bir tesadüf de değil. 

“Biz de sırada olabiliriz”

Uzakdoğu`da da yaşanan yine aynı Müslüman`ın başına geliyor. Myanmar`da böyle, Ortadoğu`da böyle, Balkanlar`da böyle. Dolayısıyla bunu biz de şu manada anlamamız lazım; biz de Müslümanların çok yoğun olarak yaşadığı bir ülkeyiz. Müslümanların yaşadığı bir ülke olarak o zaman sen de sırada olabilirsin. Bunu da bir yere not etmek lazım ve buna göre ahvalini hesap etmek lazım, olayın nereye gittiğini görmek lazım.  

“Müslüman`ın kanını peşkeş çekip konfor satın alıyorlar

İsrail`in yaptığı çok büyük katliam, çok büyük bir soykırım. Bunun bedelini bu devletler ödetemiyor. Bu kadar Müslüman devlet var, Arap birliği var, bu kadar bilmem ne var hiçbiri kalkıp bir şey yapamıyor. Niye yapamıyorlar biliyor musunuz; sarayları var. Saraylarından taviz vermek istemiyorlar. Konforları var, konforlarından taviz vermek istemiyorlar. Aslında oturdukları tahtlar, bindikleri arabalar, gezdikleri yerler yedikleri yemekler, giydikleri kıyafetler hepsinin içinde bir Müslüman kanı var. İşin özeti de bu, buna peşkeş çekiyorlar. Müslüman`ın kanını peşkeş çekiyorlar, bununla birlikte konfor satın alıyorlar. Bu düzeni de değişmek inşallah bize nasip olur, bizim neslimize nasip olur. Ben dünyaya adaleti Türk`ün getirebileceğine inanıyorum. Türkler bu konuda tarih boyu kendini ispat etmiş bir millet. İnşallah dünyada adaleti yeniden tesis etmek bizim milletimize nasip olur demekten başka da elimden bir şey gelmiyor.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA